Diskuse

Tam i tam

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

"Jsem Čech, vlastně podle narození Čechoslovák. Každý občan na tomto území by měl být označován jako Čech a ne český občan"

Preambula českej ústavy:

My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,

v čase obnovy samostatného českého státu,.....

Ak by ste sa chceli nazývať tak ako na Slovensku každý občan Slovenska je Slovák, museli by ste si zmeniť ústavu

Preambula slovenskej ústavy:

My národ slovenský,

pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúseností zo zápasov a národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy,....

0 0
možnosti
KR

Nerad reaguji na nezpochybnitelné přesvědčení. Tak jen otázka:

Jak to bylo s národem a národy při vzniku Československa v představách TGM? (Občané ČR - v čase obnovy státu, národ slovenský - odkaz Velkej Moravy, historie obou území je jen za posledních pár století velmi pestrá)

0 0
možnosti
MD

Takova uplne normalni az 'nebezpecna' vypoved o clovekovi. Pekny clanek.

0 0
možnosti
JP

J78o54s13e56f 17P72o38t98r

18. 2. 2018 11:37

Dovolím si vám oponovat ve dvou věcech :

Říkáte: : "Všude žijí dobří i špatní lidé". Kdo rozhoduje o tom, že někdo je dobrý a někdo špatný? Ten nejlepší člověk?, a kdo určuje, že on je ten nejlepší?. Až nás budete příště poučovat, pak vězte, že hranice mezi dobrým a zlým prochází každým člověkem, ne skupinou, národem, náboženstvím...

Dále tvrdíte :"Liší se jen zvyky a názory, které do nich nacpe současná společnost". Tím ale o rozdílu mezi západem a východem neříkáte nic. Jde o to, že západní hodnoty jsou například : dodržování slova, dochvilnost, úcta k druhému člověku, nekrást, nepodvádět, tvrdě a důsledně pracovat, ne-alkoholismus, tvořivý vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem ......Tyto hodnoty se směrem na východ devalvují a mizí, začíná převládat šlendriánství a podvody.

My sice historicky a geograficky patříme k Západu, chováním se ale přikláníme na Východ - např. v nás se krade v samoobsluhách nejvíc v celé Evropě.

Zdroj: https://rysan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649919

0 4
možnosti
KR

Děkuji, nemýlil jsem se.

1. Bohužel, netuším, kdo smí určovat dobrý x špatný. Ale raději to neříkejte před kriminalisty a charitativními pracovníky.

2. Výčet západních hodnot je skvělý. Já bych si to tvrdit před všemi asiaty, nebo jihoameričany netroufl. Vlastně před nikým.

3 0
možnosti
JL

Běžně tato otázka zněla: souhlasíte se vstupem vojsk Varšavské smlouvy?

Jinak kulturně a historicky, jsme vždy patřili na západ.

4 0
možnosti
VV

Domnivam se ze ne. Mozna tak do konce 19. stoleti. Ale od roku 1945 rozhodne na vychod. A dodnes se to bohuzel nezmenilo.

Kam jezdi pan president na navstevy? Koho zde oslavuji blogeri a diskuteri?

2 1
možnosti