- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Největším problémem asi bude jak platit číšníky,kuchaře a pod.Teď asi šéfovi zůstalo něco nezdaněných příjmů za nechty.Plat zaměstnance se skládal z daněného minimálního platu a z nezdaněného příplatku pocházející z toho,co šéfovi zůstalo za nechty.Nedanil šéf, nedanil zaměstnanec.
Kdyby všichni dodržovali platné zákony, tak restaurace a hospody budou mít podstatně vyšší ceny. Tedy především ty, které jsou dnes v nižší cenové hladině. To už dnes málokdo zpochybňuje. Argumentuje se už jen tím, že budou muset zdražit, zavřít, jít na dávky. Když se méně podvádí tak např. ceny v restauracích u sousedů počínaje pivem jsou minimálně 2x i více vyšší. A není to jen ve mzdách personálu.
Ale babo raď, jak nalézt jakž takž řešení pro naši současnost. Osobně bych u těch malých volil paušální daň resp. "poplatek" za možnost podnikat v daném roce (tak nějak to měli Slováci).