Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za přenos Němci nic neplatí. Celou výstavbu a údržbu přenosové soustavy v ČR musí zaplatit jen čeští spotřebitelé. Tak proč by se Němci snažili pstavit drahá dálková vedení, když jim je ti Češi postavili, udržují a poskytují zadarmo. A když jim Němci přetíží systém a musí se provést regulace tak jí musí také zacálovat Češi.

Ta oddělovací trafa za ty cca 2 miliardy je pořád láce, Byl tu také návrh na posílení, už beztak pro naše potřeby předimenzované přenosové soustavy, o dalši vedení za 60 miliard.

0 0
možnosti
Foto

Tomáš Marný... ee, vlastně jsem chtěl napsat jen odpověď na otázku proč (?). Je to celkem jednoduché, protože to stojí prachy. A proč by je německé společnosti měly utrácet za něco, co můžou zaplatit ti ostatní? Třeba my. Tedy naše přenosové společnosti a my v důsledku.

2 0
možnosti
Foto

Němci při přechodu na svou Energiewende zjevně nezvládli situaci. Výroba gigantické flotily větrníků v Severním moři, která má jednou nahradit výrobu v jaderných elektrárnách umístěných převážně v Bavorsku není jak přenést na místo určení. Chybí přenosové linky, které se Němcům nedaří stavět dostatečně rychle, paradoxně kvůli odporu obyvatel, kteří jinak výrobu z OZE schvalují. Proto k dopravě na ono msto určení, což je přednostně Bavorsko, ale také Rakousko a státy na Balkáně, využívalo naši a Polskou přenosovou soustavu. A protože své problémy a nedostatky nedokázalo dostatečně rychle řešit, využívalo naši a Polskou přenosovou soustavu už na samé hranici jejich kapacitních možností, leckdy až za ní. Jak jim poručit? Nelze. Pravidla se dlouhodobě nedodržují. Omezení výrobce energie z OZE znamená, zaplatit mu stejně jako by vyráběl, což podstatně zvyšuje náklady. PST transformátory za 1,6 miliardy je ta nejlacinější možnost, jak zabránit daleko fatálnějším škodám a ve srovnání s desítkami miliard vyházenými ročně na nesmyslnou podporu OZE, jsou to drobné.

2 0
možnosti

Pne Stastny, budte tak laskav, a nez neco takoveho napsisete, Podivejte se prosim kdo v Nemecku prenosovou soustavu provozuje, a hlavne kde vsude jsou nemecke atomove elektrarny. To, co jste napsal je hola smes nesmyslu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik