Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

13. 7. 2010 8:44
Bůh dal úřad - Bůh dal rozum.

On přeci takový poslanec je nejchytřejší ze všech.

Kdyby nebyl chytrý, tak by ho lidé přeci nezvolili, ne?

A když je tak chytrý, že byl zvolen, tak je určitě dost chytrý na to, aby dělal ministra čehokoli. A aby mu do toho úředníci na ministerstvu nekecali, tak je vymění. Oni zvolení nebyli a tak přece nemůžou být tak chytří, jako je on. No ne? K osvědčení o zvolení poslancem by se automaticky měla přidávat hned i Nobelova cena, protože oni jsou tak chytří, že si ji každý z nich zaslouží.

Napříkla živnostenský zákon dokázali změnit už 114x!

A ještě nikdy jsme neplatili daně dvakrát za sebou podle stejného znění zákona - to mění taky několikrát ročně. Jsou holt chytří a tak vědí, jak to měnit, aby to bylo dokonalé. A mění a mění a mění.... a dokonalé to pořád nějak není, když to pořád vyžaduje ty změny.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

13. 7. 2010 8:33
Blog se mi nelíbil a řeknu proč

Jaký je rozdíl mezi odborníkem na ústavní právo a vývojovým inženýrem ve strojírenské firmě?

Vpodstatě žádný, oba musí mít několik NUTNÝCH základních předpokladů - určitou úroveň inteligence, schopnost analýzy a syntézy, ..

Liší se potom tím, že mají profesní specializaci, něco co nastudovali do hloubky a teď se tím živí. A teĎ se ptám, je ono vzdělání tak jedinečné, že je nemožné, aby se právník naučil strojařinu a strojař právničinu? Aby svoji pílí a inteligencí překonal neznalost tématu a oboru?

Víte, já nevěřím na úzké specializace a celoživotní práci v jednom oboru = člověk z toho blbne a ztrácí přehled. A co potřebuje ministr? Co potřebuje člověk, který má pod sebou několik tisíc lidí, kteří se věnují své úzké profesi? Asi těžko bude ministr machr přes všechny obory, které "má pod sebou" ... vpodstatě jde jen o řízení kolektivu (management) a výběr kvalifikovaných spolupracovníků, odbornost není tak důležitá.

P.S. Žádný učený z nebe nespadl, ale blbce jakoby shazovali po tuctech.

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

13. 7. 2010 8:35
Re: Blog se mi nelíbil a řeknu proč

P.P.S. Taky nemáme žádnou školu pro ministry, vpodstatě ani školu pro vysoké státní úředníky (jako mají Francouzi a Němci).

P.P.P.S. Podobný argument o "špatné kvalifikaci na ministra" jsem slyšel už dříve, ale od Vás bych to nečekal.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

13. 7. 2010 8:09
Bourci...

...třeba, padají z moruše;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik