Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ekonomický systém se zhroutil, režim klesá ke dnu. Nezaměstnanost bude nyní gradovat. Bude třeba změnit ekonomické vazby, jinak přijde krach vbrzku Rv

0 0
možnosti
IH

Podobná nezaměstnanost tady byla před 10 lety, před 5 lety byla pod 5% (což znamená prakticky plnou zaměstnanos) a média to moc nezajímalo. Tak za 5 let se to zase posune směrem dolů, běžný ekonomický cyklus.

1 1
možnosti
KV

Dávky zrušit. - V lese je práce dost, platit lze pouze za metry, které se snadno spočítají - a ještě k tomu navíc v lese je čerstvý vzduch - bonusem za práci v lese je tedy otužilý, čili zdravý jedinec... R^;-) ... jo a kromě toho: Pobíráním dávek a válením se u TV nikdo ještě vztah k práci nevyležel! ;-D

3 1
možnosti
ZH

Se teda pletete. Soused kácel celej život a je nezaměstnanej i když by kácel strašně rád. Asi je moc dřevorubců, nebo co.:-/

1 0
možnosti
JC

Práce je dost, jen se rozhlédněte kolem sebe. Čeho se nedostává je placené zaměstnání. To je totiž tak. Zaměstnavatel prodává práci zaměstnance, no a když zaměstnanec nevyrobí, neposlouží atd. tak není, co prodat. Takže takový zaměstnanec u soukromníka dlouho nevydrží a to ani za tu minimální mzdu. 

 

Neplést si se státní správou. Ta nic neprodává, ta si zákonem zajistila zaplacení, aniž by to podmínila službou. Za skutečné služby pak musíte zaplatit poplatek, třeba za výpis z trestního rejstříku, zapsání do katastru nemovitostí, vydání nové občanky - ten poplatek včera vláda zrovna zdražila - atd.

5 1
možnosti

Poněkud jste zaměnil příčinu za důsledek. Takže pokud byste měl nekoho vyrazit, tak především odboráře a levicové politiky, kteří si prosadili tak "drahou" práci, že se firmy posunují na východ. A pak nemalou část mauálně pracujících, kteří odmítají dělat za nízkou mzdu a radši jsou na podpoře (takže tu místo nich pracují cizinci). Protože práce tu je - jen si část lidí domnívá, že se jim za tu mzdu nevyplatí ji dělat. Ovšem tady je vina opět na odborářích a levici, kteří si prosadili takové sociální dávky, že části lidí se dělat opravdu nevyplácí - na dávkách dostanou jen o pár korun míň, než kdyby šli dělat třeba na stavbu nebo k pásu.

5 2
možnosti
JD

to ale záleží na úhlu pohledu....jestli jsou vysoké dávky nebo naopak nízké mzdy

4 1
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik