Diskuse

Nepoučitelní

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

mám jenom jednu námitku, a to ke slovu dočasně....nejde o to, že by jisté pozice měly být dědičné, ale jde o to, když jeden člověk stráví řekněme deset let v jistém vysokém politickém úřadu, tak automaticky vypadne ze svého řemesla a bude pro něj velmi těžké se opět začlenit do normálního pracovního života.

Možná by mělo smysl, dávat takovéto úřady jen lidem vyššího věku, tak aby po ukončení svého mandátu skutečně mohli jen odejít do důchodu.

Jestliže takovýto mandát dostane člověk poměrně mladý, hrozí nebezpečí, že nedostane prodloužení mandátu a nebude schopen si najít adekvátní pracovní zařazení a bude muset pracovat pro nějaké lobisty a vlastně PODDOLOVÁVAT práci svého následníka a zcela jistě i práci svou, kterou odvedl ve svém mandátním období....

Mám tedy na vás dotaz, jak byste řešil tento mnou načrtnutý problém s pracovním zařazením někoho, kdo věnoval svůj čas veřejnosti a pak nenajde uplatnění....díky předem za odpověď

0 0
možnosti
PK

Vy jste načrtl problém, který reálně vůbec neexistuje. Pokud se někdo pohybuje ve vysoké politice, získá přístup k cenným informacím, vybuduje si kontakty atd. Podnikatelé mají o bývalé politiky zájem. Znáte nějakého, který by po skončení ve vysoké politice měl problém se začleněním do normálního pracovního života?

0 0
možnosti
JC

Tak tohle by měli mít všichni politikové na dveřích svých pracoven ve výši svých očí, když sedí i stolu:

politika je služba a jako takovou by ji měl vykonávat odborník a to dočasně

Zdroj: http://rysan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=530190

3 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik