Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAN

Ministr Pelikán /ANO/ je trošku tragéd, jen se podívejte na rozhovor u Krause. Nejen tento bod, tedy snížení tr. odpovědnosti, měl být již dávno realizován. Viz. minimálně 2 tragické případy, které si vybavuji. Mne např. zajímá i zákon o Obecném referendu, obecném proto, abychom neškemrali o vše jednotlivě, což by se samozřejmě politikům líbilo. Mějte se krásně;-D

0 0
možnosti
JC

Já jsem zcela zásadně proti snížení hranice trestní odpovědnosti.

A dlouhodobě jsem přesvědčen, že věková hranice trestní zodpovědnosti by měla být stejná jako věková hranice aktivního volebního práva.

Podle mne obé od 16. narozenin.

0 2
možnosti
Foto

1) Nesouhlasím. Je-li vrah dost starý na to, aby vraždil, je dost starý na to, aby za svůj zločin pykal. Pro vraždy a opravdu závažnou násilnou trestnou činnost bez pardonu. Máte nějaký zásadní důvod proti?

2) Nejsem pro volební právo 16letých. Dost na tom, jak jsou ovlivnitelné masy dospělých. Pubescenta zblbnete ještě snáz.

3 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik