Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

venda44

1. 2. 2009 13:07
Co Čech to vysokoškolák

Heslo je to krásné, bohužel silně zavádějící. Vysoká škola nemůže být v žádném případě pro každého. Měla by připravit vysoce kvalifikované odborníky. A k jejímu zvládnutí je nezbytně potřebná dostatečná úroveň vzdělání z nižších stupňů, to se nijak oddiskutovat nedá. A taky se nedá oddiskutovat, že opravdu není pro každého, pokud si má zachovat alespoň jakous takous úroveň. Co je platný vysokoškolský titul, když se dotyčný, přehnaně pověděno, nedokáže podepsat.

Bohužel stav školství je obrazem celé společnosti. Školy, aby neztratily žáky a finance snižují nároky. Ubývá techniků, naopak se vyrojila spousta pseudohumanitních a pseudoekonomických oborů, jejichž praktický význam je naprosto nulový. Ovšem zájemců o studium budou mít pořád dost.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

1. 2. 2009 12:42
Souhlasím

Úloha učitele, je-li chápána jako poslání, je vysoce důležitou posicí jedince ve společnosti. Horší je, když se stane jen jakousi setrvačnou činností, zaměstnáním. Což je asi pro naše školství spíše typické.

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

1. 2. 2009 11:16
karma, výborný a

fundovaný článek. Ano, když pseudodemokraté zavádí jednu změnu za druhou ála USA ( náš vzor), tak to nemůže jinak dopadnout. Prvorepublikové školství mělo systém a kvalitu. Všechno je i o penězích, takže v prvé řadě musí být učitelé dobře zaplaceni. V druhé vypraskat ze škol všechny komunisty, kteří se tam pořád drží a nepustí mezi sebe nikoho nového, kdo by to dělal i jinak, moderněji. Tahle poznámka nikterak neprotiřečí, protože se dá učit moderně i s autoritou. Učitel tu autoritu mít musí. Buď přirozenou, nebo vynucenou (i kdyby to mělo být rákoskou). Mé pubertální "dítě" také tvrdí, že nejlepší učitel byl Igor Hnízdo. Bphužel, u nás ve školtví dávají Lišky dobrou noc.

0 0
možnosti
JB

ahasweb

1. 2. 2009 10:41
Co vlastně naučí žáky základní a střední škola?

Suma sumárum jen číst, psát a počítat. A to ještě chabě. Koneckonců Jack London ani Bill Gates střední školu nedokončili. A ty děsivé školní "úspěchy" Einsteina! To, že se dnes požaduje i na obyčejného skladníka, pardon managera logistiky, vysoká škola je jen cesta do záhuby.

0 0
možnosti
C

CernoZelenySmejd

1. 2. 2009 11:18
Re: Co vlastně naučí žáky základní a střední škola?

k první části - a to je špatně! K poslední - no, právě. Každý na vzdělání nemá a všichni jsou potřeba. Takže ať každý dělá, na co má. Bohužel, pseudodemokraté a multikultíci se zhlédli v USA, kde má (skoro) každý vysokou školu. jenže už jim nedošlo, že jejich vysoká není naše.!

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik