Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

a já ještě dodám, proč tu potřebujeme výrobu polotovarů, kde nejvyšší marže vznikne až v jejich mateřské firmě , kde s e realizuje výrobek jako hotový? Nizká cena práce, nízka marže nedostatek lidí a to vše jen pro totálně nízké mzdy....,proč je jinde nezaměstanost tak vysoká jako v Italii ?? mají tam taky takové montovny kde lidi dělají za puldarma jako u nás ??? Budeme ČR nafukovat do nekonečna?? nebo konečně začne vyrábět zboží s vyšší přidanou hodnotou a posuneme se někam jinam.. s menžím počtem zaměstnanc a vysokou marží ??? Jo ale to by se tu muselo začít myslet a ne jen plkat...

1 0
možnosti
PK

Byla naivní představa, že to co popisujete, vyřeší za kapitalismu tržní mechanismus a soukromé vlastnictví. Zlobilo nás kolik za socíku bylo různých generálních a oborových ředitelství, výzkumných ústavů co nic nevyzkoumaly (viz zaostávání v elektronice a vlastně ve všem). Tím nepopírám, že potřebujeme sociology, politology - ale ne tolik a kvalitní. Jestli potřebujeme třeba sexcoache, nechám na posouzení jiným:-)

0 0
možnosti
AG

Tržní hospodářství by to vyřešilo jenže to co máme dnes má do tržního hospodářství daleko.

V roce 1991 bylo v Evropě několik desítek nezavislych automobilek a dnes? Prakticky jen dvě. WW a Renault

1 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik