Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Jenže ryba smrdí od hlavy.

To je přece obrovský debakl, když ostraha v obchoďáku chytí zloděje s lahví vodky.

Kdyby jen tolik vykradl ze státního rozpočtu libovolný politik, byl by na pochvalu...

0 0
možnosti
JT

Ono to nebylo driv lepsi, jen se o tom nepsalo na Internetu. Jinak k tem trestum bych to udelel takto: prvni trestny cin - mirny, vychovny trest, dalsi stejny trestny cin - dvojnasobek trestu predchoziho. Za prvni kradez by mohl byt cca mesic, za patou by to vyslo na 16 mesicu, za osmou uz 10 let, 11. uz by prakticky bylo dozivoti.

2 0
možnosti
LV

Víte, historie ukazuje, že žádný kriminál nikdy žádného zločince nenapravil.

Když zavřete zloděje, jednou ho budete muset pustit a on bude zase krást. Protože nic jiného neumí, protože "v civilu" nemá žádné zázemí, protože z basy vyleze bez prostředků, na což se ale okolní svět neptá...

Dnešní trestní systém založený na dlouhodobém zbavení člověka svobody, a tím zásadního a prakticky nevratného vytržení z jeho prostředí, spíš zločince vyrábí, než potírá.

Myslím, že nejdůležitějším atributem trestu je jeho rychlost nástupu po spáchání trestného činu, a jeho neodvratnost.

Příklad: Dejme tomu, že jste kuřák. V autě si zapálíte a cigareta Vám někam upadne. Začnete jí hledat a přitom způsobíte nehodu s úmrtím.

Dnes po několikaletých soudních tahanicích dostanete 3 roky natvrdo, do basy nastoupíte třeba 3 roky po skutku, po roce a půl Vám zbytek odpustí. Tím, jak se budete hájit, získáte pocit, že jste vlastně nic nezavinil, že ten trest je nespravedlivý. Přijdete o zaměstnání. Pokud podnikáte, může to vážně ohrozit Váš byznys. Až budete zase za volantem hledat zapadlou cigaretu, nebudete myslet na tohle všechno, ale spíš na to, jak se lépe obhájit a z trestu se vyvléct. Kdybyste místo toho dostal třetí den po činu veřejně 50 ran holí, garantuju Vám, že by Vás při každém záblesku zapalovače naskákala husí kůže. A možná byste přestal i kouřit...

1 0
možnosti
IH

I13r58e32n32a 91H67r30u15b78á

27. 5. 2013 14:48

Každá doba má něco. A řeknu vám, já jsem ráda, že žiju teď. Nechtěla bych žít za první republiky, nechtěla bych žít v 50 letech, nechtěla bych zažít války a středověk taky není můj favorit :-) možná v době, kterou popisujete, muži smekali klobouky a uhýbali starším, ale umíralo více narozených dětí a žen při porodu, rakovina byla prakticky 100% smrtelná nemoc, lidé měli akorát dřinu a sotva se najedli..... jen dnes samou rozežrnaostí nevíme co by, máme čas na hlouposti a tak se utápíme ve vlastním bolu, v jaké hrozné době to žijeme.

1 1
možnosti
LV

Máte naprostou pravdu. Když jsem si přečetl pár prvních řádků, vybavila se mi moje babička, jak nám s vážnou tváří před cca 40 lety vyprávěla úplně totéž.

Starší generaci vždycky postihuje nostalgie po mládí. Minulost se nám jeví romantická, protože jsme byli plní plánů, životní energie, milovali jsme se a množili, a pomalu nám to vše začíná chybět...

To ale neznamená, že ta doba byla nějak úžasná a skvělá. Ale to už jste popsala.

Zaplaťbůh nejtypičtějším a asi i nejsympatičtějším rysem každé mladé generace je to, že nehodlá ani na okamžik žít podle představ generací starších. To nám dává naději, že staré časy se nevrátí. Kéž by!

2 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik