Diskuse

Jak se poučit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Tholdrin

23. 2. 2009 16:48
Je mi líto pane

Ale je vidět že jako Laik se v tomto skutečně nevyznáte.

Výpomoc českým menším firmám a podobně má dost zásadní efekt. Velkou většinu dílů, součástí a podobně totiž nevyrábí velké automobilky samy ale mají je od tzv. subdodavatelů. Navíc si také své vozy nepřepravují svépomocí ale skrze dodavatelské firmy. Navíc se tím podpoří i větší diverzita trhu protože je to plošná výpomoc, která nepodpoří zase jen to jedno odvětví, které u nás už takhle jednou "spadlo na hubu". Větší diverzita trhu = větší odolnost proti právě takovýmto krizím. A ty přicházejí periodicky a bylo by hloupé si myslet, že tohle je nějaká výjimečná událost.

A ano důchodci jsou na tom nejlépe. Stejné problémy jako popisujete vy mají i všichni ostatní - vy ale o svůj zdroj přijmů na rozdíl od pracujících nemůžete přijít. Navíc se opravdu očekává propad cen potravin a dalšího spotřebního zboží právě proto, že lidé budou mít reálně méně peněz.

Paní redaktorka tedy není žádnou rádobyspecialistkou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik