Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dr.bolíto

19. 8. 2008 11:41
A já

naopak v globalizaci doufám, např. v globalizaci trhu. Třeba mne kvůli noťasu, který si koupím v USA, nebudou prudit celníci tady a nechtít po mně zaplatit ještě jednou daň, ale třeba ho ani nebudu muset kupovat v USA, když bude cena všude po světě stejná.

0 0
možnosti
MB

Miloušek

19. 8. 2008 13:23
Re: A já

;-D;-Dsrandisto. Cílem globalizace zdaleka není aby jsme platili všude stejnou cenu a neplatili daně. Cílem globalizace je, aby jsme platili NEJVYŠŠÍ MOŽNOU cenu ale jen jednomu výrobci či (a) prodejci.

0 0
možnosti
MB

Miloušek

19. 8. 2008 11:32
Ten ČEZ fakt nemá chybu

tuhle opět nešel proud a protože  už bylo dobře hodinu po bouřce (skoro za každé bouřky nejde) a protože jsem docela stranou ostatních domů, řek jsem si zavolám poruchovku. Samozřejmě automat se nejdřív zeptal jestli nejsem totální trotl (jinými slovy jestli nemám vyplý hlavní jistič) pak to rozjel- chceteli.. stiskněte, jsteli z kraje..stikněte. Tím jsem se ještě prokousal, ale vzápětí se mně zeptal na klientské číslo, čímž mně zaskočil tak, že jsem málem sežral telefon. Po vychladnutí (proud pořád nešel) jsem si to číslo vyhledal a zkusil to znova. Šlo to rychleji, (pamatoval jsem si co kdy zmáčknout a neposlouchal automatovy plky) vyťukal jsem i to číslo klienta a před zvoněním se dozvěděl, že budu přepojen. Pak jsem asi 10 minut poslouchal nějaké melodie, proložené hlášením "vyřizujeme ty co se dovolali před vámi". Prostě dokonalá obrana megafirmy proti "zvědavým" zákazníkům a ten komu spadl sloup na barák to už nějak vydrží aby se dovolal.

0 0
možnosti
JN

dajana.p

19. 8. 2008 11:54
Re: Ten ČEZ fakt nemá chybu

Dcera vyhodila fénem hlavní jistič. Nikam jsem nevolala, protože vím, že hlavní jistič nahodíím na společný chodbě. Ovšem zrada nastala v momentě, kdy jsme zjistili, že si to PRE zamklo a že k hlavnímu jističi prostě nemáme přístup. No, naštěstí manžel předělával kuchyˇn, kupovali jsem novej nábytek a tudíž našel jakejsi imbus, kterým to šlo otevřít. Jinak jsme byli asi v háji.

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

19. 8. 2008 11:23
jsem realista

a tak doufám, že příroda si s apendixem na slepé vývojové větvi, který sám sebe nazval Homo sapiens, sama poradí. Snad to nebude ani tak dlouho trvat... Svět se zbláznil a my jsme jenom loutky v rukou (samo)vyvolených.

Jinak s blogem souhlas. Také jsem volal na poruchovku ČEZu (do Plzně) a byl problém jim vysvětlit, kde se naše městečko vlastně nachází.  Počád se mi snažili namluvit, že vlastně bydlím o 120 km jinde;-(

0 0
možnosti
JN

dajana.p

19. 8. 2008 11:12
Je to děsný,

to je fakt. Když kvůli nějakýmu problému zavolám kamsi a spojím se dejme tomu do Ostravy. Problém se nevyřeší, tak volám znovu a dovolám se někam úplně jinam, tudíž musím svůj problém vyložit dalšímu člověku a ne tomu "mýmu". Takže volám a volám a volm a problém trvá. Až se naštvu, začnu na chudáka na druhý straně křičet, protože moje trpělivost má taky svoje meze a nakonec to jde. Kolik mě to telefonovní stálo radši nechci vědět, protože by to se mnou mohlo klidně praštit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik