Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

30. 7. 2008 13:54
Jo???

A v čem budou peníze státu vydané na státem vlastněné památky jiné, než peníze vydané jako granty na památky ve vlastnictví soukromých osob?  V čem budou nižší, když ten soukromník dostane grant maximálně (zcela maximálně) do výše 60 % nákladů - takže 40 % uhradí soukromý peníz. V čem bude lépe pečováno o památky státními úředníky, než jejich majiteli (nebo jejich převážnou většinou)?

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 7. 2008 9:14
Vskutku,

stát nám už mnohokrát ukázal, jak umí pečovat o památky. Br.

0 0
možnosti
JK

kurzan

30. 7. 2008 9:08
jo jo

Autor ma samozrejme pravdu, bohuzel ani cirkev ani restituenti takhle nepremysli. Oni to berou jako obchod - nedavno jsem navstivil hrad Litice a co me na vykladu nejvice zaujalo byl fakt, ze byvaly majitele, kteri hrad snad vyhrali v kartach ci co jiz jako rujnu nekdy v devatenactnem stoleti, nasledne jim byl v roce 1948 zestatnen a nasledne jim vznikl narok na restituci, se rozpadleho hradu "velkodusne" zrekli ve prospech statu, ale blizke pozemky si ponechali jelikoz jim z nich plyne zisk :( To je vec ktera me opravdu zarazila a zauvazoval jsem nad tim, jak je mozne, ze nekdo kdo neco restituuje po svych predcich (skoro nikdy to neni jiz byvaly majitel) muze cast majetku odmitnout a cast prijmout, coz by pri normalnim dedeni provest nemohl (zakon to primo zakazuje!).  

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik