Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I35v53o 64M72i73l93d82a

17. 2. 2014 16:59

takže to shrnu:

1) všechno je na hov..

2) všichni jsme v pr....

3) zlatí komunisti a jejich beztřídní společnost

4) a věřte též v Ježíše, pána našeho...

5) a bijte je, děti, na množství nehleďte... 6) ...a dojděme v království nebeské, kde všichni rovni si budeme, kde není hříchu ani hříšníků.... chudák demokracie - pro svou podstatu, musí nechat říci každého (patří sem bolševika), co se mu zlíbí chudák demokrat - pro své přesvědčení musí ty kecy poslouchat

0 0
možnosti
VM

Již dlouho jsem nečetl tak vynikající blog na problém, co to je vlastně Demokracie. Autor plně vystihnul demokracii, jak ji neznáme, nebo si chceme připustit jen potichu, že ji známe. ;-D

0 0
možnosti
PH

P84a77v90e29l 93H49o89r64á42k

17. 2. 2014 15:24

Demokracie je asi nejúspěšnější forma vlády lidu, myšleno komu čemu. Lidu se namluví, že vládne a přitom toho může ovlivnit stejně jako třeba za císaře pána.

1 0
možnosti
JH

J25a32n 15H96l79e60d92í94k

17. 2. 2014 15:21

kapři si nevypustí rybník --- čs poslanci mohou poslancovat 60 let, když opakovaně uhranou svými frázemi pologramotné plebejce,-  a vykvakovat své teorie furt dokola jak kafémlejnek. Stejně jak president může být zvolen jen 2x, tak dlouho by měl poslanec zahřívat fotel ve sněmovně.-- I když zastávám názor, že konstituční monarchie je minimálně o polovinu nákladů levnější a vláda mnohem pracovitější. I v Česku máme vrstvičku velmi moudrých lidí, kteří by ten čs guláš dokázali ukormidlovat ,  LÉPE než KSČSSD, s rudými odbory.

0 0
možnosti
JT

A za toho pologramotneho plebejce povazujete i sam sebe ?

0 0
možnosti
ZD

kroužkování????...stačí se dohodnout a hlasy prodat a nebo koupit.??!!...nebo mi snad někdo chce tvrdit...že Mareček Bendů tak zaujal lidi ...že se tam dostal????...tomu nebudu věřit ani ve snu...hezký den všem ....ZD...;-);-);-)

0 0
možnosti
DC

Demokracie má podobnou vlastnost jako měna, morálka, zákony nebo americký sen. Funguje tím lépe, čím více lidí jí věří. ČR má jeden z nejdemokratičtěji nastavených a nejlépe vyvážených ústavních systémů ze všech zemí světa. Problém je, že voliči přesto stále nevěří, že tu demokracie opravdu existuje a podceňují svoji vlastní moc, a tak stále dávají moc lidem, kteří reálnou moc v nějaké podobě již dávno mají. To vede k zakonzervování politických stran, ne jako platforem pro diskusi jednotlivých politických směrů, ale jako mocenských organizací, jejichž cílem je udržet se u moci a logicky pak cílem jejich členů je udržet se v co nejvýše ve struktuře dané organizace. Ve skutečnosti ovšem pro ČR dlouhodobě možná více, než pro ostatní země platí, že zdejší lid má přesně tu vládu, kterou si zaslouží.

0 1
možnosti
JT

Mate pravdu, demokracii mame skvelou, jen ty volici nam ji kazi. Chtelo by to najit lepsi volice a bude to OK

0 0
možnosti
ČK

Perfektní. Píšete mi to z ruky. Myslím, že už je čas se doopravdy zamyslet nad tím co tady máme. Schválně nepíšu demokracie. Je třeba to změnit, protože současný pravdoláskařský model selhal na plné čáře. Začněme slovem a vzděláním ve smyslu pochopení jak to ve skutečnosti všechno funguje. To se zdá být jediná cesta.

1 1
možnosti
PM

Nesouhlasím s autorem. Jednak kroužkování hezky vyhodilo X politiků (že, pane Langře). Druhak ono by stačilo zavést třeba přímou demokracii a odvolatelnost politiků, pak by si ministr dvakrát rozmyslel zda půjde proti vlastním slibům. A třeťak volte Piráty, ti mají tyto věci ve svém programu a jako jediná strana se dle svého programu i chovají.

0 0
možnosti
MT

Sice "vyhodilo X politiků", ale napojeni na statni penezovod,  urcitou imunitu, vliv a nekdy i moc pres 'lobbisty' zustane a s tim vyhody vcetne financnich a korupcnich ...

1 0
možnosti
PS

Mi je v podstate jedno jestli ode mne vybira dane diktator nebo demokraticka vlada. Dulezita neni forma, ale obsah. Pokud bude ten diktator respektovat me soukromi, pravo volby, daruje mi maximalni svobodu, nebude mne zbytecne zatezovat danemi a zakony a dejme tomu zajisti alespon minimalni bezpecnost, tak jej budu mit radeji nez demokraty, kteri budou cinit opak.

1 0
možnosti
Foto

Znáte nějakého diktátora, který bude respektovat Vaše soukromí, právo volby a daruje Vám svobodu?   Jste naivní a směšný. A ještě píšete s velmi hrubými chybami...

0 0
možnosti
Foto

Je úplně jedno, kdo se vydere nahoru a stane se profesionálním politikem. Z teorie veřejné volby víme, že bude vždy upřednostňovat své individuální zájmy nad těmi veřejnými.   Proto bude vždy vláda špatná a stát bude vždy zlo.

2 2
možnosti

a co kdybychom system nastavili tak, aby jeho individualni zajmy byly stejne jako zajmy verejne?

Podobne, jako by firma mela stejnym zpusobem motivovat zamestnance.

0 0
možnosti