Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

A66n95n92a 53V75e44s70e44l27á

14. 1. 2015 11:07

Člověk nepotřebuje byt plný krámů k něčemu . Životní zkušenosti mě naučili , že zážitky jsou lepší než byt plný krámů. Tak si holt PC koupím až doslouží to staré . Mě nevadí devalvace Kč. Holt budu nakupovat až to budu nutně potřebovat. Tak letos nebude dovolená v zahraničí , ale vyrazíme po vlastech českých . Konečně nás to letos donutí a zasadíme na zahradě další ovocné stromy . Jednou nahoře a jednou dole ( koruna ) . Šílenství, které se stupňuje za posledních pár dnů mě nechává chladnou . Dnes je krásný den , svítí slunce. Ideální den na jízdu na kole.

2 0
možnosti
Foto

"Respektuji víru každého člověka v cokoliv, pokud se nesnaží prodat ji svému okolí a respektuje odlišný názor" R^

0 0
možnosti
JC

Vy prostě nevíte, co je to ortodoxní.

Takže nezbývá, než Vám to přeložit, když jste si to nedokázal sám nalézt: pravoslavný.

Například já nejsem ortodoxní, neboť jsem katolický křesťan. A ti funkcionáři Vámi ve Vašem předchozím článku zmiňovaní rovněž nejsou ortodoxní, ale ateisti (ministr vnitra), eventuelně katolíci (premiér), či vyzvanači víry objasněné již samou jejich funkcí: láma je buddhista, imám je muslim, rabín je žid...

A rozhodně není pravda, že "Ortodoxní věřící obvykle pokládají za věřící jen sami sebe." Nesetkal jsem se s žádným pravoslavným, který by za věřící považoval jen pravoslavné. I ten nejurputnější pravoslavný považoval za věřící vždy ještě aspoň katolíky (všechny katolické církve) a židy, narosta většina z nich ale považuje za věřící i všechny jiné křesťany, mnozí i věřící nekřesťanských věrouk. Vy jste o nich pronesl nechutnou lež-pomluvu.

0 0
možnosti
OK

Ortodoxní má více významů, v základu něco jako člověk pravé víry. Ve spojení ortodoxní církev je to jasné (= pravoslavná, jeden z možných doslovných překladů), můžeme mít ale také ortodoxní židy, ortodoxní věřící... a nebo ortodoxní křesťany, což lze vyložit jak ve smyslu členství v pravoslavné církvi, tak ve smyslu považování sebe sama za správně, hluboce věřící, případně lze částečně vidět významové překrývání se i s termíny bigotní či fanatický.

0 0
možnosti