Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

26. 6. 2008 12:25
Problémem každého

"solidárního" systému v bohaté společnosti je v rostoucím počtu parazitů a vyžírků nejrůznějšího druhu. Od těch, co se o svoje zdraví nestarají neb od toho si přece platí přes přezaměstnanost doktorů po managementy, co přihrávají lukrativní kšefty firmám svých známých. To havarijní pojištění taky není špatný nápad, ale ve společnosti, ve které je rozšířen názor že co jsem zaplatil na pojistce, musím dostat zpátky pomocí fingovaných havárií se takováhle služby poctivému motoristovi přestane rentovat. Musí totiž platit i všechny podvodníky. Pojišťovna prostě zvedne ceny a kdo nekrade, má smůlu. Havarijní pojištění je možné vypovědět, zdravotní pojištění bohužel ne, ať už bude v systému panovat sebevětší binec. A přitom by stačilo učinit zdravotní pojištění dobrovolným, okrádaní by odešli a vyžírkám by vyschlo koryto.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

26. 6. 2008 10:05
Zdravotnictvi....

Dokazete si predstavit, ze by stejne jako nase zdravotnictvi fungovaly treba mototechny? Kazdy mesic by ridic odvedl nejakou castku, pomernou k platu. A za tu by dostal zdarma veskery servis...

Dopadlo by to tak, jak to dopadlo se zdravotnictvim. Kazdy by stal frontu pred servisem, protoze potrebuje dolit vodu do odstrikovace a je kravina kupovat si ji na benzine, kdyz v servise ji mam zadarmo. To same s oknem. Kazda, byt jen malinka prasklinka je duvodem jet do servisu a zadat nove sklo... Jak to, ze nedostanu? Snad si platim pojisteni, ne? Tak makejte... Ze mi piskaji brzdy a neni to nic, proc bych mel jezdit do servisu? No jo, ale ja nejsem automechanik, ja tomu nerozumim. Tak jen at se na to radeji koukne, vzdyt ja to mam "bezplatne"....

Jak se vam to libi? :-/

0 0
možnosti

s-s-in

26. 6. 2008 11:36
Re: Zdravotnictvi....

srovnávat člověka a auto... :-/

0 0
možnosti
JB

pegaska

26. 6. 2008 8:58
Převzít zodpovědnost za své zdraví

Reformu vítám. Možná konečně nastává doba, která přinutí lidi převzít zodpovědnost za své zdraví. Většina nemocí se dá ovlivnit prevencí. Dosud se však lidi spíš starali o zdraví až tehdy, když je nějaká ta nemoc postihla. Podle mého aspoň nutí reforma lidí zamyslet se nad tím, jak to zařídit, aby k doktorovi nemuseli tak často. Dobrá prevence je základ.

0 0
možnosti
J

jenda9999

26. 6. 2008 8:38
Problém je složitější

Když jsem likvidoval pozůstalost po babičce, nesl jsem do lékárny 2 velké igelitky plné nepoužitých léků. Babička si holt pro každý lék šla 3x ke třem různým lékařům. To má asi na mysli ministerstvo, když argumentuje zneužíváním... Nevím, jak s toho efektivně ven, ale chválím alespoň vytrvalou snahu celý systém posunout k vyšší efektivitě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik