Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VNP

veš na pleši

5. 6. 2011 22:27
Trošku mi popsané chování

připomíná jednání chodců, co šlapou lyžařskou stopou, protože "je to tam uhlazené a nenaberu si tak do bot". Když jsem dotyčnému demonstrovala, jak snadné je si v takové díře od boty zlomit lyži, děsně se divil. Proto bych na cyklostezku nelezla, ač kolo nemám, nechci a cyklisti ve mne už svým oblečkem budí pocity nelibé;-Dale nemám v úmyslu je rušit. Je to o lidech, už jsem zažila  i takového, co nás vyhazoval z obyčejné pěšiny s přesvědčením, že jde o cyklostezku, ačkoliv tam tato není a nikdy nebyla a pěšina byla zahrnuta pouze do žlutě značené cyklotrasy.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

6. 6. 2011 8:47
Re: Trošku mi popsané chování

Zajímavé. Vy byste ráda vyhazovala lidi z lyžařské stopy, vykázání z pěšiny Vám ale vadí.

Cyklostezka je přece jen něco jiného - tam je vstup pěších explicitně zakázán zákonem.

0 0
možnosti
BJI

Benito Juarez II.

5. 6. 2011 19:08
Hlavní problém je netolerance.

Cyklisté nadávají na chodce, bruslaře, automobilisté na cyklisty, atd. Proberte se! Cesty nejsou jenom pro jeden druh vozidel, jsou pro všechny, tak se s tím naučte žít!

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

5. 6. 2011 19:41
Re: Hlavní problém je netolerance.

Pst, nikomu to neříkejte, povím to jen Vám. Některé cesty jsou fakt jen pro jeden druh vozidel. Kupříkladu cyklostezky jsou vážně jen pro cyklisty a jim podobné tvory. ;-) Naučte se žít s tím, že po cyklostezce holt na procházku jít nesmíte.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

5. 6. 2011 16:36
Autore

Asi by to chtělo upřesnit, kde se Vámi zmiňovaná cyklostezka - tedy označená značkou C 8a nachází.

V 99procentech případů se jedná o trasu označenou značkou - C 9a, ono taky udělat z polní cesty, kde se desítky let procházeli lidé cyklotrasu pouze pro kolečkáře, by asi stálo starostu v té oblasti křeslo.

ps - a viz, níže v diskuzi, aby cyklisté, neschopni dodržovat základní pravidla jako nejezdit po chodnících a nejezdit přes přechody, chtěli někoho poučovat, to je dost přes čáru.:-/Rv

0 0
možnosti
SP

kiv

5. 6. 2011 14:12
Vzhledem k tomu

že cyklostezky se staly politkem a za nemalé daňové peníze se zde buduje cosi co je určeno pouze úzké skupině lidí a z 90% jen pro jejich vyžití bez praktického významu, měl by jste víceméně držet ústa a krok ...:-/ 

Pokud  půjdu hrát golf, tenis, zaplavat si atd. .. musím si své hobby  řádně zaplatit

Nějak nechápu, proč zrovna cyklojízda musí mít nějaké extrabuřty .... Divný to stát, divná to doba  ... :-/ 

0 0
možnosti
IB

isabell

5. 6. 2011 12:51
...

Mno já jsem většinou tolerantní a když se důchodci courají po cyklostezce, tak je buď opatrně objedu, pokud to jde (a to velkým obloukem), nebo zastavím za nimi a "rozeženu" je, průšvih nastává tehdy, jsou-li arogantní a začnou držkovat, to jim velmi lehce vysvětlím, že oni jsou tam navíc a mají tedy alespoň o kousek mají když zacinkám, nebo zahulákám.

Co mi ale vadí o moc víc je, že když se přesunuju po obyčejném chodníku pěkně pěšky, že na mě co chvíli najíždí rodinka cyklovýletníků. Uskakovat někomu, kdo by měl jet správně po silnici, nebo na chodníku kolo vést, se mi fakt hodně zajídá ...

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

5. 6. 2011 10:55
Souhlasím!

V mém rodném městě je nejlepším dopravním prostředkem kolo. Cyklostezky jsou sice budovány všelijak po kouskách osaměle "čučících" z mapy (s příslibem, že budou postupně propojeny, ha ha ha). Některé jsou čistě cyklostezky, některé jsou ale současně i pěší. Chodce však potkávám často všude. Možná je to ale tím, že naše chodníky jsou poněkud "roztančené" (jak říkávala babička) a jít po nich je někdy o zdraví (zrovna nedávno teta zakopla o vystouplou kostku, spadla a zlomila si ruku). Takže aspoň u nás to vidím tak, že chodci chodí po cyklostezkách proto, že jsou nové, rovné a tím pádem relativně bezpečné.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

5. 6. 2011 11:52
Re: Souhlasím!

Cyklostezky jsou pro chodce reletivně bezpečné? Bylo by tedy žádoucí přesvědčovat je že nejsou. Že tam v nejlepším případě dostanou pár nelichotivých jmen a pokutu, v horším případě ponesou po srážce s cyklistou veškerou odpovědnost.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

5. 6. 2011 9:45
naši předkové

ve své moudrosti v dobách kdy se na ulicích objevily přesunovadla zvaná bicykl dostali celkem rozumný nápad že kolista by měl mít možnost na sebe upozornit a vymysleli " zvonek " problémem je že spousta dnešních kolistů považuje zvonek za naprosto nepřípustný doplněk ke svému buzer oblečku natož aby si ho na své přesunovadlo namontovali

0 0
možnosti
M

Míra4.1

5. 6. 2011 11:01
Re: naši předkové

Já se za malý, nenápadný, ale slyšitelný  zvonek na svém dobrém kole nestydím, ale neuvázaní čoklové na něj jaksi nereagují - až na kopanec...:-(

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

5. 6. 2011 9:38
Ono to je dvojsečné, protože pak také mohu peskovat

každého cyklistu, který se v Praze proplétá po chodnících. A že jich opravdu není málo. Vím, bojí se mezi auty, ale pak ať se nediví, že se jim chodci motají tam, kde nemají.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

5. 6. 2011 10:13
Re: Ono to je dvojsečné, protože pak také mohu peskovat

Proč jen peskovat? Klacek do drátů!;-D

0 0
možnosti
E

energetik22

5. 6. 2011 9:37
Maminky s dětmi do Strahovského tunelu, ne?

Nejste poněkud sdobec? Tak si jezděte mezi auty...že je to sebevražda? Ale maminky s kočárky tam rvete! Jiná věc je, že je to pro cyklisty, jenže kam jinam ti malí chudáčci v kočárcích mohou???? S pozdravem koloběžkáře: "TRHNI SI NOHOU ! ";-O

0 0
možnosti
VNP

veš na pleši

5. 6. 2011 22:11
Re: Maminky s dětmi do Strahovského tunelu, ne?

Já jsem nikomu žádného malého chudáčka v kočárku neudělala a tak je mi u p***e, kam půjdou, pokud to nebude na cyklostezce, silnici nebo chodníku coby gang, kdy jedou dva až tři kočáry vedle sebe a každý musí uctivě uhnout. PS: kolo nemám a nechci.

0 0
možnosti
L-KN

Lobo - krotitel nanotermitů

5. 6. 2011 9:15
No jo,

prostě je vás v Praze moc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Martin Rychta - hudrující pozorovatel.

Seznam rubrik