Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jakub

1. 7. 2010 12:12
volba

prezidenta

0 0
možnosti

Aleš

12. 2. 2008 13:27
Souhlas

Dík za tento příspěvek., který bych od a do z podepsal. Že veřejná volba nezabrání čachrům, stranickým direktivám či invektivám, spíše naopak, prokázala proběhlá fraška víc než zřetelně. Bránit se tajné volbě v dalším kole mohou jen Ti, kterým je lhostejná poltická kultura a Ti, kteří raději uspějí proti zjevně silnějšímu kandidátovi nečistými metodami, diskreditujícími celou volbu, než by čestně prohráli v (relativně) svobodném volebním aktu.

A zamozřejmě všichni,kdo se ze současné nechutné situace radují.

P.S. Rozhodně nejsem příznivcem ODS.

0 0
možnosti

jirka

12. 2. 2008 11:12
reakce na komentář

Vážený pane je znát že jste z tábora ODS. Co kdybych vám oponoval, že 70% voličů chce přímou volbu? Opravdu si platíme drahé senátora a poslance aby dělali co většina národa nechce? O tom je demokracie? Že jim chybí pokora a že si mohou dělat co chtějí je podle Vás správné? Prezidentská volba je potom jen logické vyůstění problémů. Jako voliči bychom neměli zapomínat na to co nám naší drazí senátoři a poslanci udělali anebo neudělali a dát jim to pocítit. O to v demokracii jde a ne se dohadovat kdo jednal dobře a kdo špatně. To mě připadá dětinské. Položme si otázku kdo jde proti většině národa? Kdo by vyhrál prezidentskou přímou volbu? Myslím, že najednou ta vaše "pravda " je někde jinde než se nám pokoušíte namluvit. S úctou moje reakce.

0 0
možnosti

Martin Rychta

12. 2. 2008 12:02
Re: reakce na komentář

Ale omyl-nejsem z tábora ODS. A už vůbec ne proti přímé volbě.(byť bych se obával jiné frašky , kdyby v čele kandidátů figurovala jména typu Gott či Jágr). Jsem jen proti tomu, aby stranická disciplína (a instrukce)  dopředu diktovala, kdo koho má volit. A mám-li o něčem ochybnosti, ptám se - jaká volba je  v civlizovaném světě (do kterého bych rád náležel) obvyklá? Tajná. A byla i zde, než ČSSD a Zelení začali  v rámci taktizování žonglovat dva dny před volbou s dosavadními pravidly.

0 0
možnosti
RR

rezjir

12. 2. 2008 10:47
Jenom se divím

že nechápete pozici Zelených. Protože jsou součástí vládní koalice, tak museli artikulovat velmi silně důvody, které je vedou k tomu, aby navrhli jiného kandidáta než VK: Tedy se především museli silně vymezit proti VK.

0 0
možnosti