Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Němci jsou pokrytečtí elitáři, Češi jsou plebejci.

0 0
možnosti

A co jsou Rusi? Jak oni hodnotí své chování a vztah s Německem od podepsání dohody Ribbentrop-Molotov 23.8.1939 až do 21.června 1941??

0 0
možnosti

Komunisté vždy rádi hodovali, zvláště za cizí. Ostatně to je vlastní všem levicovým stranám.

To, proč komunistům chybí sebereflexe má jeden důvod. Komunisté si přivlastnili vítězství nad nacismem. Přivlastnili si největší podíl v domácím odboji, byť v obou případech je skutečnost někde jinde. 40 let zde vládli, nebyli konfrontování s demokracií jako italští komunisté, takže sami sebe zbožšťovali až jejich ideologie stala náboženstvím.

A proč je lidé volí? Někteří z nostalgie a další, protože věří, že za komunistů bylo lépe, že každý měl práci, bydlení a vlastně vše bylo fajn. A další je volí v jiných stranách, jen místo rudé dali přednost zelené, místo internacionálního blahobytu a změně systému ve jménu komunismu, změně systému ve jménu environmentalismu.

Změnila se jen podstata, účel a cíl nikoliv.

1 0
možnosti
Foto

A čím se programově lišil nekomunistický odboj od toho komunistického? Gottwald vzal program Za svobodu z 1940 jako základ Košického vládního programu.

0 0
možnosti
Foto

Jen pro připomenutí: ,,198. ZÁKON. ze dne 9. července 1993. o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu. Parlament se usnesl na tomto zákoně ..."

Dále je třeba si uvědomit. že režim, odvolávající se na kom. ideologii, nebyl, a nejen u nás, poražen v důsledku vál. konfliktu, jako režim v nacist. Německu. Zánik. kom režimu proběhl relativně poklid. cestou, a to se souhlasem většiny obyvatel, a i pod heslem, ,,nejsme jako oni". Lapidárně- tím ani ,,oni" nebyli jakkoli postiženi, naopak, i ,,oni" to využili, mnozí z nich mezi prvními, ba byli mnozí z ,,oněch" i ,,předpřipraveni".

1 0
možnosti

Němečtí nacisti už vyhynuli, ale ta komunistická zločinná sebranka žije mezi námi a částečně je zase u koryt a nám vládne :-(

2 0
možnosti

Nevím jestli vyhynuli, ale nacistické myšlenky v pozměněné formě jsou zde pořád. Jen se transformovaly. Asi byste se divil nakolik němečtí zelení mají z ekologického programu NSDAP ve svých politických cílech. Příroda byla pro nacisty a hlavně pro SS posvátnější než pro Indy kráva.

Nacistické myšlenky jako takové a jako celek se však nikdy neuchytili mezi německou intelektuální elitou, zatímco komunistické myšlenky ano a k popularizaci komunistických myšlenek u nás přispívali nejen básníci, spisovatelé, ale také herci jako Voskovec a Werich.

1 0
možnosti

I když nevíme jaký společenský řád bude převažující za 100-200 let tak komunismus ani ten "krásný" teoretický to nebude. Nejsem však stoupenec nějakého čsl. norimberského procesu se sekáním hlav, že by pomohl a že bychom byly dnes o "koňské délky" dále. Nacismus byl totálně zrůdný a fanatický až do května 1945, československý "komunismus" (a i polský, maďarský) v 80.letech velmi slábl. To se nedá srovnávat.

1 0
možnosti

To je právě to, tento komunistický relikt minulosti je stále jako skrytý hnisající vřed v těle našeho organismu, který pořád i po 30letech od pádu stále otravuje a škodí. Opravdu chyběl jakýsi norimberský proces s bolševiky.

3 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Velmi výstižné.

Nedovedu si představit, že by v Německu dodnes existovala strana se stále stejným názvem NSDAP a se stále stejnou ideologií. A ještě kdyby třeba slavila den svého nástupu k moci

P.S. Obezličky, že už se to nejmenuje KSČ ale KSČM, ať si soudruzi laskavě nechají od cesty ;-D

5 1
možnosti

a mnozí z těhle bolševiků mají tu drzost kritizovat Němce, že se dostatečně neomluvili

7 2
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Martin Rychta - hudrující pozorovatel.

Seznam rubrik