Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Englaw

27. 3. 2008 16:37
Peníze, nic než peníze

Když nám radnice Prahy 7 vysvětluje, že jí jde o blaho občanů, pak se musím smát. Jde jí jen o peníze, na blaho občanů z vysoka se.. Jak si jinak vysvětlit fakt, že všem svým občanům de facto znemožnila přijímat návštěvy a způsobila nemalé zdražení různých služeb ???

0 0
možnosti
S

SimMal

16. 3. 2008 19:07
Co s tím?

Souhlasím s tím, že zavedení ZPS v  úzkém centru (P1) je asi nutné, ale jinak jde spíše o další ze způsobů šikany lidí, zvláště za podmínek, které nyní platí. Navrhovala bych toto:

1) Prokazování bydlení v příslušné oblasti by nemuselo být pouze OP, ale i jinak, např. tím, že na této adrese je dotyčný přihlášen k odběru energíí. Tím by se (částečně) odstranil problém obyvatel bydlících těsně za hranicí zóny, protože tam odstavují auta právě ti, kteří fakticky bydlí v zóně, ale protože adresu nemají v OP, kartu nedostanou.

2) Dvouhodinové stírací karty do modré zóny skutečně existují, ale 120 Kč je snad přijatelná v P1, ale na Žižkově je nehorázná

3) Povolit možnost volného parkování v modrých zónách o víkendech, protože právě tehdy jsou tyto uvolněné rezidenty odjetými na víkend a tím umožnit návštěvy příbuzných a známých - mnohdy seniorů - v zóně bydlících.

0 0
možnosti
F

frodlin

16. 3. 2008 16:25
Pláčete dobře,ale na špatném hrobě

Dobrý den.Zkuste si zjistit situaci než začnete o něčem psát.Stírací karty jsou bez problému k  dostání.Stojí 120.-Kč a  platí v modré zóně 2  hodiny.

0 0
možnosti
M

MXMXMX

17. 3. 2008 10:58
Re: Pláčete dobře,ale na špatném hrobě

Dobrý den, stručná reakce na Váš lehce invektivní příspěvek-o této možnosti samozřejmě vím, ale: 1)bez problému k dostání???máme velmi odlišný názor na pojem "bez problému". Jít kvůli parkování do úřadovny na Magistrát považuji za absurdní(jistě ocení zejména Ti,kteří potřebují zcela náhodně,svátečně či nečekaně zaparkovat).Proto jsem tuto možnost/nemožnost ani nezmiňoval. 2) Přeci jen, zastavít třeba na něco málo přes 2 hodiny na Žižkově za 240 Kč, znamená to povýšit Žižkov na nejdražší parkovací místa předních světových metropolí. A já si opět kladu stejnou otázku: proč to nejde stejně jednoduše, logicky (a cenově pod limitem odírání) jako ve Vídni?

0 0
možnosti
MB

buxus

16. 3. 2008 12:25
Obávám se, že Vámi navrhované

... řešení nebere v úvahu jednu skutečnost - širší centrum Prahy představuje hustá zástavba, která sama o sobě mnoho parkovacích míst neposkytuje. Vezmeme-li v úvahu to, že z celkového počtu registrovaných automobilů v dané oblasti připadá jeden automobil na méně než dva Pražany a že každý den vjíždí do širšího centra okolo čtvrt milionu automobilů, pak Vám musí být jasné, že centrum fyzicky nafouknout nelze. Lze jistě diskutovat o tom, jak nejvhodněji snížit příliv automobilů do centra a jak obyvatelům centra alespoň troichu usnadnit život, ale vždy půjde o omezení té či oné skupiny řidičů, jejich pohodlí a proto vždy vyvolá kritiku obdobného druhu, jako je ta Vaše.

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Martin Rychta - hudrující pozorovatel.

Seznam rubrik