Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

10. 4. 2011 10:21
Děti

Se nerodí proto, že je tato společnost fakticky k ničemu nepotřebuje, ona již teď neví co přibližně s 10 procenty populace v "ekonomicky aktivním" věku.

(Množství státních úředníků kteří každý měsíc jen vymyslí vyhlášku bez které sme se 2000 let obešli ,ale oni zkrátka nějak svou výplatu zdůvodnit musí, radši ani nebudeme brát do úvahy)

Efektivita výroby je v Evropě tak velká že už si ani lidi nedokážou vymyslet práci za kterou je někdo jiný dobrovolně ochoten platit (protože ji naprosto k ničemu nepotřebuje).

Ve výsledku: Až v Evropě adekvátně klesne populace tak se děti zase rodit (zcela přirozeně) začnou... protože najednou budou opět objektivně k něčemu. (bude třeba aby tu práci někdo dělal). Ale z pohledu nejbližších 40-50 let je jediné k čemu se potřebuje víc jak 1 dítě na pár je placení důchodů (a vzhledem k tomu že pokud bude víc jak 1 dítě na pár je vcelku jasné že bude jenom narůstat počet parazitů zaměstnaných ve státní správě a ubývat ve výrobě)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 4. 2011 10:26
Re: Děti

''Takže každé další dítě navíc je z 30 procent budoucí nezaměstnaný, z 30 procent budoucí státní úředník (ten je pro systém ještě nákladnější než nezaměstnaný) a ze 40 procent má šanci že si najde nějakou produktivní práci za kterou mu budou lidi platit dobrovolně.

co s tím? Nic počkat až populace v Evropě trochu vymře. Historicky všechny snahy o říení porodnosti nahoru zatím vždy selhali, a komunistická metoda centrálního řízení práce brutálně selhala především díky tomu že se centrálně platilo zdroji za práci jejíž produkty nikdo nechtěl ani zadarmo.

Prostě musíme počkat dokud se populace sama nenastaví na přirozenou rovnováhu. (z toho důvodu je naopak zcela přestat s jakýmikoli podporami jako poroné, přídavky atd.)

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

9. 4. 2011 22:01
jsem pro

volební marketing by se tak obohatil o řadu kreslených postaviček z dětských seriálů;-D;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

9. 4. 2011 23:52
Re: jsem pro

To sice ne, ale zato jistá nejmenovaná mostecká čtvrť Chanov by nabyla na významu. A tam je kupování hlasů úplně běžné. 

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

9. 4. 2011 21:59
Popis fungování systému je správný.

Ovšem představa, že politici uvažují popsaným způsobem je bizarní.

To není popis reálné situace ale jenom myšlenková konstrukce.

Na článku nebezpečné, že z něj plyne požadavek na volební právo dětí.

Ve skutečnosti by volební právo mělo být omezeno na plátce daní, kteří nejsou přímo ani nepřímo placeni ze státního rozpočtu.

Volit by měli jenom Ti, co přispívají do systému a nic z něj neberou. Úředníci stovek úřadů, učitelé státních škol, policajti, dotovaní sportovci, dotovaní vědci, dotovaní zemědělci, zaměstnanci dotovaných nebo státních firem, firem plnících státní zakázky, lidé žijící z dávek, ti by volit neměli.

0 0
možnosti
DS

DanSed

9. 4. 2011 22:16
Re: Popis fungování systému je správný.

Myslím, že správa společnosti není jen o penězích.... Degradovat užitečnost člověka pro společnost pouze na jeho schopnost do státní kasy odvádět prachy mi vadí.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

9. 4. 2011 21:54
Zajímavé ale nelogické

Vypadá to na první pohled zajímavě. Ovšem proč neodvodit voličské hlasy spíše od odvedených daní. Ve volbách se rozhoduje jek bude naloženo s našimi penězi - měl by mýt tedy rozdíl mezi tím, kdo přispívá do společné kasy hodně, kdo málo a kdo nejen že nepřispěje ale jenom plnými hrstmi bere.

Počet dětí nevypovídá o ničem - to mohou být budoucí daňoví poplatníci i příživníci, to neví nikdo.

--

(Pokud tedy nejsou tyhle postoje ovlivněny vlastní rodinnou situací, že, autore.)

0 0
možnosti
DS

DanSed

9. 4. 2011 22:14
Re: Zajímavé ale nelogické

Ideální by byly dvě sněmovny - jedna volená podle odvedených daní - Rozpočtová sněmovna - a druhá by byla podle lidí klidně včetně dětí - Sněmovna lidu. Rozpočtová sněmovna by rozhodovala o penězích, Sněmovna lidu o ostatních zákonech ovlivňujících lidi. A na klíčových zákonech by se musely shodnout obě sněmovny místo ústavní většiny.

0 0
možnosti

aji

9. 4. 2011 21:38
Neumím si představit, že by volily děti,

ale jejich hlas by mohli dávat zákonní zástupci do jejich zletilosti, to mi přijde odpovídající. Jinak bych táda měla 3. dítě, ale po dvou dětech a značném finančním vyčerpání a ne zrovna velkém rodičovském příspěvku to u manžela neprosadím - bude se bát, že by nás musel poslat se pást.

0 0
možnosti
MM

Miroslav Mareš

9. 4. 2011 21:52
Re: Neumím si představit, že by volily děti,

V tom případě by se ale zákonní zástupci stejně museli řídit vůlí dítěte. Jinak by byla porušena rovnost hlasů, a to velmi výrazně.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

9. 4. 2011 21:21
To už tady bylo

Navrhla to pžřed lety Rakouská lidová strana, po ní i naše KDU-ČSL. Ovšem přes mudrce nahoře to nemůže projít. Dovedete si představit ten strašný úbytek relativní voličské síly důchodců! Volební právo dětí by byla teprve správná důchodová reforma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 35,32
  • Průměrná čtenost 2639x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik