Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

strycek-Joe spol. s r.o.

20. 5. 2011 9:48
Vláda předkládá nesmyslné báchorky

pokud donutí staré lidi pracovat, dojde ke zvýšení nezaměstnanosti lidí mladých, neboť práce na pracovním trhu nijak nepřibyde. To, co se ušetří na důchodech, vynaloží se na obsluhu nezaměstnanosti. Výsledkem budou flákající se zdegenerovaní mladí nezaměstnaní plus utahaní a nevýkonní staří úředníci podřimující v kancelářích za neskutečné platy. Současné návrhy lze přirovnat k začínající kulturní revoluci v Číně Rv

0 0
možnosti

Rusy

20. 5. 2011 12:35
Re: Vláda předkládá nesmyslné báchorky

Za předpokladu potřeby stejného množství práce na obsluhu stejně velké populace v tom problém není, pouze se zvýší průměrný věk pracujících, ani nezaměstnanost by to v principu generovat nemělo. Problém je jinde, a to v produktivitě práce, která nutně povede ke snižování potřeby mnoštví produktivní práce. To může vyustit ve větší míru přerozdělování v rámci výdělečných aktivit od produktivních k neproduktivním (nárůst byrokracie, služeb, marketingu, politiků apod.) nebo k omezení objemu vykonávané práce, což může vést je zkracování doby práce nebo snižování počtu pracovníků se zvyšováním přerozdělování k ekonomicky neaktivním. Ale to všechno jsou procesy, které už tu běží v podobné podobě staletí. Zatímco před 200 lety bylo 90% práce produktivní, dnes je to kolem 10%. Ostatní je neproduktivní. A jak už jsem psal, ke snižování objemu nutné práce pomáhá i internet, díky němu klesá produktivní pracovní doba až o 15%, ve státní správě až o 30%.:-))

0 0
možnosti

Žadatel

20. 5. 2011 9:21
Pokud by zaměstnanci v Česku

brali za stejnou práci alespoň 50% mzdy (nyní asi 25%) jako zaměstnanci v Německu, logicky by se vybralo na pojištění do průběžného systému 2x tolik. Důchody by bylo možné i zvýšit bez jakýchkoli deforem.

0 0
možnosti

pavel kula

20. 5. 2011 9:48
Re: Pokud by zaměstnanci v Česku

Gratuluji, jste horký kandidát na Nobelovu cenu za dekonomii

0 0
možnosti

AntonínP

20. 5. 2011 9:18
Chybí mi tam jeden podstatný parametr

Hezké. Spousta předpokladů, které mají být splněny, aby to vyšlo (porodnost, výše nezaměstnanosti ...). Tak se zeptám, jak to bude fungovat při porodnosti na Vámi uvedené hranici 1,5 a nezaměstnanosti 15% či 20% (není nereálná, v polsku měli takovou nezaměstnanost (>15%) ještě nedávno).

Důchodovou reformu je potřeba projektovat jako "jistou" a ne jako líbivé opatření,které když nevyjde, zadotujeme sociálními dávkami.

0 0
možnosti

jendazmoravy

20. 5. 2011 9:13
Nevím, co si o tom myslet

Vláda má alibi, vláda jednat musela kvůli ústavnímu soudu. Já být Nečasem, tak prostě v reakci na ústavní soud prostě změním ten zrušený vzoreček o desetinku procenta, pokud to ústavní soud ase zruší, tak budu po desetinkách pokračovat tak dlouho, dokud ústavní soud bude bavit rušit vzorečky. Byla by to parádní šance pro vládu, jak si získat popularitu, protože ústavní soud jednoznačně šlápl do lejna.

0 0
možnosti

Saša

20. 5. 2011 9:14
To šlápl,

ale vládě se to hodí.

0 0
možnosti

simsII

20. 5. 2011 9:05
Pane autore,

myslím si, že jste měl s tímo rozborem předstoupit v parlamentu a někteří neumětelové, kteří si říkají poslanci, by třeba i prohlédli, i když.... tam, se schválí vše co se předloží a stranické sekretariáty přikáží, to je ta naše demokracie po česku. Ale k Vašemu rozboru, včera se objevilo v MF, že sice za značnou úplatu, ale budou moci rodit děti i babičky. V 55 letech si může žena na stará kolena pořídit dítě, obohatí zdravotnictví o stotisíc korun, genetické vady prý ohlídají genetici. A proč ne, vždyť bude mít taková babičko-maminka na své dítě tolik energie a času, budeme mít zajištěnu novou mladou generaci a nebudeme se muset trápit s prostou reprodukcí. Akorát co na to dědeček? Jen se divím, že se ministerstvo zdravotnictví zabývá takovými důležitými věcmi, když se jim dále vše rozkládá a rozkrádá pod rukama a reforma se ne a ne narodit.

0 0
možnosti

Rusy

20. 5. 2011 12:30
Re: Pane autore,

A co myslíte, že jsem od prosince 2010 do února 2011 dělal? Vysvětloval, dokládal, počítal, přesvědčoval poslance, ministry, premiéra. Nevím, co jsem mohl udělat víc. Rituální protestní sebevraždu na jednání ekonomických ministrů? Myslíte, že by to s nimi hnulo? Já myslím, že vůbec.

K tomu mateřství v pokročilém věku - ejhle nápad, děti by mohly odnosit důchodkyně, i se o ně starat a rázem je po problému zaměstnatelnosti mladých žen:-))

0 0
možnosti

Saša

20. 5. 2011 8:51
Dík. Výborný rozbor.

Ta generace, která má být nejvíce postižena, je poměrně početná a proto by své postižení mohla snadno efektivně promítnout do volebních preferencí. A když jde o žvanec, jdou ideály stranou...

Jinak bych si dovolil k Vaší stydlivé zmínce o nebezpečí prohlubování populační deprese v důsledku protirodinné a protipopulační politiky vlády přidat také námitku k Vašemu optimistickému zápočtu imigrace.

Vaše imigrační požadavky jsou značně podhodnoceny, neboť nepočítají s emigrací. Politika vlády však může snadno novou emigrační vlnu spustit (a možná už spouští). Dnešní studenti jsou mnohem lépe jazykově vybaveni a mají mnohem menší "vlastenecké" vazby a proto i popud k jejich emigračnímu rozhodnutí postačuje výrazně menší, než tomu bylo u generací předchozích.

0 0
možnosti

Saša

20. 5. 2011 8:57
ad emigrace

Ona ta emigrace v "potenciální podobě" už je tady delší dobu - jsou to všechny ty au-pair a sezónní brigádníci, kteří počítají s návratem do Čech a na Moravu jen pro případ, že se v cizině neuchytí. Naše úřady je jako emigranty neevidují, statistický přehled o nich prakticky není ... ale je jich velice mnoho. Jaké procento au-pair dívek se dokáže v cizině provdat? A jaké procento sezónních brigádníků si v cizině dokáže najít trvalou práci? Kolik se jich opravdu natrvalo vrátí, to je velice nejisté.

Růst DPH, růst cen, růst různých poplatků a byrokratického šikanování drobných živnostníků, pokles dostupnosti zdravotní péče, pokles dostupnosti rodinného bydlení pro absolventy, pokles dostupnosti MŠ a pokles kvality ZŠ a SŠ ... a ODSTRANĚNÍ dosavadních výhod v délce rodičovské dovolené a ve výši rodičovského příspěvku a věku odchodu do důchodu atd. atd. ---> to všechno je výrazný podnět pro emigrací mládeže hned po dostudování, kdy by měli do systémů začít přispívat.

0 0
možnosti

kuča

20. 5. 2011 8:47
Pohybujeme se ve světě absurdna....

:-) Vždyť ta vláda neví, co bude co bude zítra,ale ví přesně co bude za 5O let? Oni si zřejmě zaplatili za několik milionů hvězdopravce, nebo věštitele z křišťálové koule. Že jim není hanba, takhle oblbovat lidi !!! Pro Vás autore: R^R^R^

0 0
možnosti

SID09

20. 5. 2011 8:41
Paskvil

Mně se jeví důchodová reforma z pera TOP, jako nepovedený paskvil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik