Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kolumbo

3. 5. 2011 22:26
A jakou "daň"

by platil člověk, který vydělá za měsíc 200 tisíc a potom půl roku nic? Běžte se svými "solidárními systémy" a přerozdělováním do pr..le!!!:-P

0 0
možnosti
PR

Rusy

3. 5. 2011 23:42
Re: A jakou "daň"

Také přeji dobrý den.

Sorry, ale daň se vyměřuje po roce, ne po měsících, to jsou zálohy. I u zaměstnanců. I ti mají roční vyúčtování.

0 0
možnosti
PH

Firefanatic

3. 5. 2011 14:57
Pane bože...

Představa, že někdo bude kontrolovat jaké mám rodinné poměry, s kým žiju a nežiju atp. ...

Problémem systému je složitost. A té se nejlépe zabrání jednotnou daní.

Další věc, která je opravdu na pováženou, je to určování co je správné a podobné výlevy. Trh možná nefunguje ideálně, ale pořád lépe než státem řízené hospodářství. Je potřeba maximálně se snažit zlepšit situaci na trhu, místo toho, aby daně byly rovnou nastaveny na předpokladu, že bohatí kradou.

Ti, co kradou, za to mají být odsouzení, a ti, co nekradou, se mají mít dobře. Když chcete těm lidem vzít 45% příjmu + DPH + všechno další, zůstane jim tak 35% příjmu - samozřejmě že se to pak snaží ulívat, protože podnikatelé mají riziko, nesou zodpovědnost za svá rozhodnutí, když se něco nepovede,mají ztrátu... tak proč si zaslouží tak velké zdanění? ...

0 0
možnosti
PR

Rusy

3. 5. 2011 23:40
Re: Pane bože...

Nikdo vás nechce kontrolovat, samozřejmě si můžete využít jak společného zdanění v rámci rodiny nebo individuálního. O složitosti systému nemá cenu hovořit, je to podobně náročné jako daňová přiznání dříve, není to nic extrémně složitého, co by nešlo relativně snadno provést. Nikdo netvrdí, že všichni bohatí kradou. Pouze to, že pokud si chce někdo vydělat 100tis. na něco, co není úplně obvyklé, tak by takový příjem měl být zdaněn vyšší sazbou. Jako je to vesměs v západní Evropě. S tou disciplínou podnikatelů přiznávat daně to už dnes je na levačku, takže je to spíše na zaměstnance. Nehledě na to, že se to netýká podnikových daní. Mimochodem, i zaměstnanec může utrpět ztrátu, stačí když pár měsíců nedostane plat a zaměstnavatel podnikatel zkrachuje.

0 0
možnosti
PZ

Baltazar123

2. 5. 2011 22:43
Socialističtí plánovači dobra.

Po přečení tohoto blogu (který je klasickou ukázkou levicového myšlení) a více jak 400 reakcí pod ním, jsem si jen více upevnil přesvědčení, že DPFO je třeba zrušit a to úplně.Je třeba zastavit co nejdříve ty neuvěřitelné orgie přerozdělování výsledků práce lidí lidmi jinými.Těmi, kteří se cítí být povoláni a obdařeni zvláštními vědomostmi o tom co kterýkoliv člověk potřebuje.Jen oni vědí co je pro každého nejlepší, na co máme nárok a na co už ne.Co je spotřeba nezbytná,běžná či luxusní.;-Dadt. apod.Toto vše už tu bylo, stačí číst socialistické či komunistické klasiky.Je to základní levicová mantra: ne každý člověk sám ví co je pro něj nejlepší a podle toho se chová, ale od toho je tu neomylná a vševědoucí strana a vláda aby moudře určovala co je pro lidi dobré a žádoucí, a co ne.A běda když se to někomu nelíbí.To jsme zažívali 40 let a nyní zase, jen z jiné světové strany.Děkuji, nechci!

0 0
možnosti
PR

Rusy

3. 5. 2011 8:15
Re: Socialističtí plánovači dobra.

Ve společnosti, kde příjem odpovídá vzdělání, píli, prospěšnosti a ideálně poměru pracovního výkonu a reálných schopností bych s Vámi možná i souhlasil. Ale ve společnosti, kde nejvyšší příjmy mají spekulanti, podrazáci, švindlíři, obchodníci se smrtí, strachem, lidskou blbostí a neřestmi (to určitě libě zní Vašemu pocitu, jaký jsem komunista), pak progresivní zdanění příjmu je opodstatněné.

0 0
možnosti
TV

tomtop

1. 5. 2011 17:51
nejlépe odřít se dá ten, kdo má nejmíň

tak to vždy bylo a bude. Podnikatelé si odepíšou i vlastní výkaly, oproti běžným zaměstnancům jsou zvláštní chráněnou sortou, ve výsledku jezdí bavorákem a žijí v obrovských vilách, zatímco si na finančáku si mohou myslet, že umírají hlady. Nemálo čs firem odchází do daňových rájů, akcie na jméno atd.

Když se někdo dostane do potíží, obvykle na to dopaltí zase jen ti malí ... bez politického vlivu

0 0
možnosti
MP

Martin V2

2. 5. 2011 7:07
Re: nejlépe odřít se dá ten, kdo má nejmíň

Pravděpodobně nevlastníte firmu neb se mýlím?

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 5. 2011 10:06
Proč teď?

Jedno mi není jasné. S nářky, jak vymřeme, protože lidi nemají děti, se v poslední době roztrhnul pytel. Jak z jedné strany se lkaním nad zpustlostí a sobeckostí dnešní mladé generace, tak z druhé, kdy se vyčítá státu, že se dostatečně o ty ubohé mladé nestará a ti chudáci si ani to dítě nemohou dovolit, aby pak nestrádali v bídě.

Přitom máme dobu, kdy je nutno si dopředu zamlouvat místo v porodnici, div ne ještě před oplodněním. Školky praskají ve švech, maminky nemají potomky kde umístit.

Potvrzuje se, že původní dost hrozivě vypadající pokles porodnosti byl způsoben především časovým posunem, kdy už není normou mít první dítě kolem dvacítky (a často i v sedmnácti), ale až o dost let později. Ale že je jinak vše normální, lidi se množí, děti se rodí. A že tedy nejspíš nemusíme dělat vůbec nic a bude to tak fungovat i nadále.

Takže k čemu pořád  ta hysterie?

0 0
možnosti
AT

Cislo 2

1. 5. 2011 10:11
Re: Proč teď?

Je to vidění světa. Levicově smýšlejícím lidem připadá přirozené šáhnout jiným na jejich "nabytek". To ostatní je už marketingová argumentace, proč je to správné udělat, včetně nářků o vymírání ....

0 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 5. 2011 10:02
Daně

Je s podivem, že si tak chytrý člověk nevšiml toho, že se zdaňuje zisk firem a nebojuje proti tomu. To mu nedochází, kde vezme firma na zaplacení daní?

0 0
možnosti
PR

Rusy

1. 5. 2011 10:45
Re: Daně

Že by z vyprodukovaného zisku?

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

1. 5. 2011 9:52
ZAjímavý pohled a analýza. Díky za inspiraci.

R^

0 0
možnosti
AT

Cislo 2

1. 5. 2011 9:47
Progresivní zdanění

Progresivní zdanění je snem všech levicově smýšlejících lidí. Je to nejjednodušší představa jak se dostat ke zdrojům. Vychází z představy, že veškerý zisk je vlastníkem spotřebován (což ukazuje i autor článku argumentací rozdělováním spotřeby na nutnou, běžnou a luxusní). Ovšem sociální inženýři zapomínají na jednu věc a to, že v průměru 80% zisku bývá vlastníkem reinvestováno. Bez reinvestic by nevznikly velké korporace typu VW, který je naopak všemi glorifikován jako zachránce české ekonomiky. Prostě představa, že veškerý zisk je investován do jachet a doutníků vede k představám, že část zisku je pro vlastníka postradatelná a tudíž vhodná k redistribuci k "potřebným". Pak se všichni diví, že firmy přesouvají svá sídla jinam .... třeba IKEA je firmou holandskou, byť si každý myslí, že švédskou.    

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

1. 5. 2011 9:54
Re: Progresivní zdanění

Zjistěte si prosím rozdíl mezi DPFO a DPPO ....... možná vás výsledek překvapí. Autor totiž nikde o daních z příjmu PO ( to jsou třeba ty vaše korporace ) nezmiňuje.Rv

0 0
možnosti
EV1

E.M.R. verze 1.4

1. 5. 2011 8:41
Nejsem expert na daně, ale

jedno vím jistě - rovná dań nesplnila očekávání . Pamatuji na debaty , pravice ji hájila zuby,nehty. Argumentovala, jak se ve skutečnosti vybere více, opak byl pravdou. Další spor mezi levicí a pravicí - šrotovné. S časovým odstupem analytici uvádí, že díky šrotovnému se ekonomika v Německu rozhýbala a mělo to vliv i na ekonomiku ČR - prodej Škodovek do Německa vzrostl. V této souvislosti nutno říci, že žádná z TV, která se zaobírá politickými diskuzemi, nepracuje s archivními záznamy. Potom by se divákovi připomnělo, kdo co proklamoval a jak to ve skutečnosti dopadlo.

Potom takový zapomětlivý divák, je lehce ovlivnitelný,  např. klipem Mádla a Issové.

0 0
možnosti
JV

vovák

1. 5. 2011 8:59
Re: Nejsem expert na daně, ale

ano rozhýbávat ekonomiku tím, že všem kdo berou mzdu část té mzdy sebrat a dát ji jenom několika vyvoleným, to je opravdu úžasný nápad. Asi by podle vást nejlíp rozhýbalo ekonomiku lidem sebrat všechny vydělané peníze a dát je vybraným jedincům, to by se ekonomika rozhýbala na plné obrátky...

Napadlo vás někdy, že nejlíp by se ekonomika rozhýbala, kdyby se do ní stát vůbec nemontoval?

0 0
možnosti
C

Cynyc_

1. 5. 2011 8:36
Autor se tváří,

jako by jeho návrh byl v nějakém smyslu objektivně správný, přitom se jedná o čirý ideologismus. Proč by singles měli mít jinou míru snížení vyměřovacího základu a jak by se zjišťovalo, kdo je single? Jak by se rozhodovalo, co je nezbytná, běžná a luxusní spotřeba? A především, proč by proboha měl stát zmírňovat trend rozpadu tradičního manželského soužití, notabene skrze daně???

0 0
možnosti
PR

Rusy

1. 5. 2011 8:42
Re: Autor se tváří,

Co třeba proto, že dnes je systém nastaven přesně opačně, tedy že je ekonomicky výhodnější být single a děti nemít. A že mírně toto znevýhodnění rodin a rodičů snížit je potřeba, aby se takhle společnost svými dementními zákony nevyhubila? Nemyslím jen českou, ale podobně chybně je nastaven v celé EU. Proto bojuje s nízkou porodností, kterou řeší vyšší imigrací, která opět způsobuje jen změnu jednoho problému na jiný, ale neodstraňuje příčinu deformace.

Dnes neprobíhá souboj civilizací výhradně válkami, ale ani ekonomicky, ale mění se na souboj demografický a migrační - inflitrací jedné kultury do druhé a rozvrácení původní civilizace. Nepřemýšlejte jen do příští výplaty.

0 0
možnosti