Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Augustus Asper

23. 5. 2011 11:40
baron Mlžil

Když již je to tak odhodlaný knížecí dráb a mlžení je jeho denním chlebem, tak by si vysloužil tuto přezdívku a také nějaký ten šlechtický titul. Bohužel ty jeho manipulace jsou velmi dobře promyšlené a mnoho lidí mu je proto baští.

0 0
možnosti

Antonín, topič

23. 5. 2011 10:50
To se nedá nevytáhnout:

Paeris Kiran: "Spíš ne, děti bytostně nesnáším. Jsou to totálně iracionální bytosti co nejsou schopny rozumného jednání minimálně 10 let. Pro mě bylo vůbec utrpení vůbec přetrpět školku a základní školu. (Jo pamatuju si oboje, takové množství stupidních činností které ostatní dělali to se nedá věřit)

I šimpanzí mláďata se projevují inteligentněji než lidká mláďata. Bratrancova syna sem viděl jednou. množství rozbytých věcí kolem něj a opatlného nábytku mě dovedlo do stavu že sem musel pryč jinak bych ho umlátil."

---

Co na to říká váš psychiatr?

0 0
možnosti

Rusy

23. 5. 2011 11:30
Re: To se nedá nevytáhnout:

Nepouštět k dětem, zahloubat se do vědy. Myslím, že kolega by si velmi rozuměl s panem Škárkou z VV. Pro něho jsou děti jenom zbytečný náklad společnosti, který zatěžuje ostatní lidi. Kolik by se ušetřilo na školství a zdravotnictví, kdyby nebyly ti hrozní haranti:-))

0 0
možnosti

pá_ja

23. 5. 2011 10:01
K daňovým úlevám

daňovou slevu 2070 má i rodič dítěte, který uplatňuje daňové zvýhodnění na dítě, takže z hlediska poplatníka jsou na tom stejně, daňové zvýhodnění na dítě má rodič navíc oproti bezdětnému poplatníkovi, takže žádné zvýhodnění bezdětných na úkor těch s dětmi.

0 0
možnosti

Rusy

23. 5. 2011 10:15
Re: K daňovým úlevám

Když to berete takto - takže dítě má "navíc" slevu 967 Kč měsíčně, takže za celé mládí kolem 250tis. Kč.

Bezdětný dostane v důchodu 2,5 mil. z práce toho dítěte. OK? Kdo je zvýhodněn?

0 0
možnosti

Hynek Vilém Jarmila reloaded

23. 5. 2011 5:01
to je všechno pěkný ...

... ale nějak mi chybí fakt, že se nikdo neptá lidí, jak by to vlastně chtěli. Přijde mi to, jako když popravčí četa diskutuje před exekucí, jestli je lepší toho chudáka oběsit nebo zastřelit. Asi takový vliv má občan na formu a výši svého důchodu. Všechny Vaše úvahy jsou dosti socialistické a je mi z nich smutno. Každej ať si dělá, co chce - ale za svoje ! Současný důchodový systém je podvod, letadlo a zlodějna. Je to prostě pyramidová hra, která ještě navíc nemá pevná pravidla. A do které musí každý ze zákona přispívat. Ze všech těch odborníků, co mluvějí do důchodů je mi blivno.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

23. 5. 2011 7:51
Re: to je všechno pěkný ...

Oni se nemůžou zeptat... ať to udělají jakoliv tak by to někdo odnesl. Při současném kurzu to odnese nějaká budou cí generace u které už se paramatry změní tak že na to aby se zaplatili důchodci, zdravotnictví, nezaměstnaní, školství, silnice a státní zaměstnanci budou muset odvést 100 procent své výplaty...

ale to že to odnese někdo v budoucnosti politiky přiliš netrápí. Oni zajišťují důchody teď. Valná většina současné politické reprezentace bude za 30-40 let pod drnem takže je jim jedno co v tu dobu buce. Oni hlavně potřebují aby teď byl klid. 6e tu katastrofu budou splácet někdo v budoucnu ikdyž za to nedostane nic dnes v podstatě nikoho nezajímá.

Mě jen osobně přijde velmi trapné že dnes lidé projídají prostředky které bude někdo muset vytvořit zítra (to je například zadlužení... stát by měl teď především zcela eliminovat státní dluh... splatit ten bilión dluhů a tomu podřídit naprosto vše, a to jinak než brutálním omezením výdajů a tím spotřeby nelze)

0 0
možnosti

ftdolton

23. 5. 2011 2:10
Njn,

mne už asi 40 let s..e, když vysokoškolák, ve svém oboru odborník, zcela obvykle z oblasti technických věd (občas zdatně sekundují lékaři), se tváří, co tváří ... veřejně vystupuje tak, jako by byl náměstek Boží na zemi - přitom to místo už je kýmsi obsazeno, aktuálně "Hitlerovým mládežníkem" Ratzingerem, ale zpátky k tématu ...

a takový odborník tak nějak aplikuje znalosti a postupy ze svého oboru na obor absolutně nesouvisející, a protože je odborník a bývá zdatný v argumentaci, tak ty hlouposti prosazuje s vehemencí až agresivní - někdy z nich bývají i poslanci, ministři ...

že, Paerisi Kirana?!

0 0
možnosti

Paeris Kiran

23. 5. 2011 7:17
Re: Njn,

Žádný bůh neexistuje. Každý žije jenom sám  za sebe a úspěch nebo selhání (popřípadě smrt hlady) je zodpovědností člověka samotného.  Nikoho jiného.

Argumentuji tím  co vidím. A dle mého pozorování je důchodvý systém zcela na odstřel a měůl ba být okamžitě zcela zrušen. Stát by měl vyplatit všechny kteří do něj už peníze odvedli...

Pokud chcete vědět z čeho tak třeba z peněz té první generace která platila jako mourovatá ale nedostala nic.

0 0
možnosti

strycek-Joe spol. s r.o.

22. 5. 2011 21:07
Děkuji za článek a ještě bych chtěl upozornit

, že podle mého názoru jsou výpočty budoucího systému metodicky chybné. Pokud vyjdeme z předpopkladu režimních expertů, že (údajně) nezvýší nezaměstnanost, pak se zvyšováním věku odcghodu do důchodu poroste též výrazně počet plátců, a to hlavně těch s vyššími platy. To povede k tomu, že se na odvodech vybere výrazně více, než dnes. Tento vliv žádný z tzv. expertů neuvažuje, patrně tedy počítají se zvýšenou nezaměstnaností, o které se ovšem takticky nezmiňují.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

22. 5. 2011 21:20
Re: Děkuji za článek a ještě bych chtěl upozornit

Jistě že se o ní nezmiňují... totálně totiž neví co s ní. Jediné co můžou politici udělat je zaměstnat lidi ve státní správě. viz McDonnals a automaty místo prodavaček/prodavačů.

(A státní zaměstnanec je ekonomice obvykle škodlivější než nezaměstnaný- ten neobtěžuje skutečně produktivní lidi stupidními zákony a vyhláškami)

A pochybuju že někdo vymyslí nějaký zázračný produktivní obor lidské činnosti za který by někdo někomu dobrovolně platil. Od "IT revoluce" se to nikomu nepovedlo.

 (stát se může cokoli ale spoléhat na to že k tomu dojde je celkem naivní)

0 0
možnosti

Paeris Kiran

22. 5. 2011 20:59
''Hezké

"Vydělám 3 koruny, jedna půjde rodičům, jedna půjde dětem, jednu si nechám."

Souhlasím... ovšem pouze pod podmínkou že pokud ten člověk v produktivním věku ty tři koruny nevydělá pak na tu jednu korunu nesmí mít nárok ani jeho rodiče.

podmínka mít dítě nesmí být postačující podmínkou k pobírání důchodu.Podmínkou musí být výdělečná aktivita toho dítěte. Pokud bude nezaměstnaná tak na ničí důchod stejně nepřispívá tudíž ani není rodičům co dát.

0 0
možnosti

Rusy

22. 5. 2011 21:54
Re: ''''Hezké

Principiálně máte pravdu, nicméně byste s vaničkou vylil i dítě. Ne vždy výdělečná neaktivita je hřích. Pokud dítě odejde do zahraničí, zaskakují tu za něj imigranti. Pokud dítě vychovává další generaci, taky to není důvod k trestu. Pokud dítě už je taky v důchodu, proč odebrat tu korunu? Musí to být solidarizované a pokud je to vázané na odvody onoho důchodce, máme alespoň záruku, že ten důchodce makal a dal svým dětem příklad. To je pro mě dostatečná zásluha, aby si zasloužil krýt před výše popsanými a dalšími riziky. Mimochodem, podle vaší teorie by neměli mít nárok na důchod od dětí ani ti, jejichž děti jsou zaměstnanci státní správy, jakožto příživníci nejvyššího kallibru, že?[]

0 0
možnosti

petr66

22. 5. 2011 20:41
Krátce po parlamentních volbách.

Projevila některá města snahu  zákazat žebrotu. Když jsem četl program TOP 09, zeptal jsem se na chatu předsedy této strany pana knížete, Zda by nebylo vhodné pro majtele ZTP a důchodce, povolit vyjímku. Odpověďˇzněla, že tyto skupiny se nenusí vývoje obávat, Proč najednou ná člověk dojem, že o jejich slibech se dá pravděpodobně s úspěchem pochybovat

Jo a domnívám se, že tat žebrota byse povolit měla.:-(

0 0
možnosti

Rusy

22. 5. 2011 21:45
Re: Krátce po parlamentních volbách.

Bohužel výnosná místa žebroty jsou již obsazena organizovanými skupinami. Nedávno mě jedna paní prosila o pár korun, že nemá nic. Nedávám peníze, tak jsem zašel do obchodu, koupil jí rohlíky, šunku a džus a dal jí to. Ale samozřejmě bych byl raději, kdyby žebrat nemusela. Proto jsou mi proti srsti ti individualističní asociálové, kteří si myslí, že se nikdy v takové situaci nemohou ocitnout. Mohou a jde to rychleji, než by člověk čekal.

0 0
možnosti

JUDr. madqwert

22. 5. 2011 20:28
dalsi perfektni clanek

lobboval jsem za vasi ucast v OVM co to slo, bohuzel nic... doufam, ze vas aspon uvidime v HP, tam jsou vstricnejsi k novym tvarim nez v OVM R^;-D

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

22. 5. 2011 20:50
Re: dalsi perfektni clanek

Ondřeji Macuro, politruku z Lidového domu, Vy už jste ve volbách proloboval Vaší ČSSD takové dluhy, až se divím, že ještě máte odvahu vystupovat na veřejnosti.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

mak24

22. 5. 2011 19:41
stárnutí?

můžete mi vysvětlit, jak není pravda o stárnutí, když od roku 1990 se rodí o 30tis. dětí méně než předtím a průměrná délka života se prodloužila o 10 let?

Jak může být stabilizován systém na rok 2065, když ho budou tvořit většinou ještě nenarození? To dokážete odhadnout kolik bude v jakém roce nových dětí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik