Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jáša

8. 5. 2011 22:26
Pane Rusý ,

jsou lidi , kteří pro oči nevidí a kdyby se děla jakakoliv hňupovina a lotrovina v režii vlády a trojkoalice , tak je to všechno v pořádku. Nenechte se znechutit a pište dál.

0 0
možnosti

Rusy

9. 5. 2011 8:35
Re: Pane Rusý ,

Díky, někdy přemýšlím, jestli je to skutečně slepota nebo určitý druh masochismu. Nejblíž pravdě ale asi bude pocit statusové identifikace. Dost lidí prostě sní o tom, že oni jsou ti, kteří jsou ti bohatí a mocní, kteří si se zbytkem lidí dělají, co chtějí, že mohou vše. A věří, že se jednou do takové pozice dostanou, že právě oni budou ta novodobá šlechta. Zejména u mladých je tento pocit identifikace poměrně častý. Pak volí a prosazují názory v souladu s touto identifikací a ne s jejich reálnými potřebami. I proto tak funguje kníže na mladé, ačkoliv starci obecně mladé spíše odpuzují.

0 0
možnosti

king2010

8. 5. 2011 21:31
Vážený autore článku ,

žádám Vás, tak jak Vy žádáte o odstoupení pana Nečase, aby jste přesstla psát takové bludy na tomto BLOGU.

Co s tím pane uděláte ??

A pokud možno pravdivě a nejako vymýšlení si jako ve Vašem příspěvku. To bych snad nechal KSČM a ČSSD.

( PAne Nečas nezpochybnil rozhodnutí ústavního soudu, akorát se mu, stejně jako mně, nelíbí vyjádření paní ústavní soudkyně Elišky Wágnerové o přirovnaní k nacistickému neměcku.

Takto vyjádři se nemůže ústavní soud ani na soukromé párty natož do tisku !!!!

0 0
možnosti

Rusy

8. 5. 2011 22:13
Re: Vážený autore článku ,

Pan Nečas se vyjádřil v tom smyslu, že je třeba omezit pravomoci Ústavního soudu, tj. instituce, která má dohlížet na jeho činnost. Pokud mi správce tohoto blogu řekne, že porušuju pravidla a já je nezačnu respektovat, prostě mě típne. Není to úplně stejné srovnání, protože pozice výkonné a soudní moci je v rámci ústavního systému vyvažovaná, ale není možné, aby vedoucí představitel výkonné moci tímto způsobem zpochybňoval instituci, která je rovnocenná a má jej kontrolovat.

0 0
možnosti

Kurri22

8. 5. 2011 19:28
Souhlas.

Já jsem od této vlády nic pozitivního nečekal, ale musím říct, že to je ještě daleko horší, než jsem předpokládal.

0 0
možnosti

zeman

8. 5. 2011 19:10
Karma.

R^

0 0
možnosti

studánka

8. 5. 2011 19:03
Nedivte se!

Pan Nečas je totiž člověkem neschopným cokoliv demokraticky řešit, natož řídit vládu. Politikou, tím nejšpinavějším a opovrženíhodným (v ČR) povoláním se živí již dlouhou dobu a to nikoliv proto, že by něco uměl, ale proto, že je naprosto loajálním členem politické strany. Takové je to ovšem u většiny politiků ze všech možných stran. Proto jsme tam, kam nás tato strany dostaly.

0 0
možnosti

Ruda Pivrnec

8. 5. 2011 18:47
Naprostý souhlas!

Osekat pravomoci ÚS jen proto, že se mi jeho výroky nelíbí, to nemá nic společného s demokracií. Nakonec tyto soudce tam nenainstalovala nějaká strana, ale pan prezident. Takže by pro příště bylo lepší bedlivěji zvažovat nominace a snažit se dosadit soudce opravdu nestranné ( a tedy nikoliv bývalé straníky ) a hlavně zkušené.

0 0
možnosti

Pytlík

8. 5. 2011 19:00
Re: Naprostý souhlas!

Jasně, snižovat platy ústavním soudům - jaký to nehorázný výpad proti samotným základům demokracie a ústavy ČR!

0 0
možnosti

petr66

8. 5. 2011 18:45
Tak jsem přečetl váš článek.

Pište dál, Ty naštvané reakce píší stále ti, kteří budou vztekle reagovat, pokud si někdo dovolí kritizovat někoho  ze současné tragické vlády., která se drží pouze ve snaze udržet si koryta. Nikomu neškodíte. Škodí pouze tato vláda.

0 0
možnosti

Stará kára

8. 5. 2011 18:32
Mně se také nelíbí rozhodování ÚS

(Pravda - nikoliv až tak jednoznačně zrovna v rozhodnutích o stavebním spoření.)  Máte dojem, že chci účelově měnit ústavní pořádek?  Věřím, že nikoliv.

Můžete prosím uvést, které kroky učinil pan Nečas (kromě veřejného vyhlášení svého nesouhlasu)?  Co učinil jinak než já?  Že jeho z útoku na ústavní pořádky podezíráte.

0 0
možnosti

Rusy

8. 5. 2011 19:19
Re: Mně se také nelíbí rozhodování ÚS

Rozhodně není rolí jedné z trojice vyváženosti ústavního pořádku napadat druhý pilíř. Od toho jsou ústavní právníci a zákonodárci, kteří by měli zvažovat změny Ústavy. Jakákoliv změna Ústavy by měla být naprosto výjimečná, široce prodiskutovaná a oponovaná. Rozhodně by neměla vycházet reaktivně z něčeho, co se premiérovi nelíbí. Nečas se snaží z principu Ústavy udělat stejný účelový nepřehledný slepenec jako z ostatních zákonů. Jako vysoký představitel výkonné moci by měl naopak hájit Ústavu do krve. Ať se mu to líbí nebo ne.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

8. 5. 2011 18:27
Tak ´možnost Ústavního soudu

kdykoliv rušit ústavní zákony přijaté ústavní většinou  považuji za příliš velkou pravomoc.

0 0
možnosti

mmaaxxxoo

8. 5. 2011 18:04
....

Pane Rusý, žádám Vás, abyste nepsal, škodíte této zemi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik