Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

2. 5. 2011 10:18
Manželství je pro muže naprosto nepřiměřené riziko.

Víc než polovina manželství dnes končí rozvodem. Po rozvodu přijde muž o děti, o majetek, o bydlení, a navíc ještě je odsouzen k mnohaletému placení alimentů a za výpadek v placení mu hrozí kriminál.

Jsou positiva té menšiny manželství, která se nerozpadnou, pro muže natolik výrazná, aby opodstatňovala to úděsné riziko z rozvodu?

Myslím, že ne. Kdybychom měli 50 % jistotu, že nabouráme a zničíme si auto, nikdo bychom za volant nesedli a na silnici nevyjeli. A to rozbité auto zdaleka nepředstavuje takovou finanční ztrátu jako rozvod.

0 0
možnosti
PR

Rusy

2. 5. 2011 10:56
Re: Manželství je pro muže naprosto nepřiměřené riziko.

Myslím, že ve Vašem vyjádření je hodně pravdy. Ženy si vydobyly rovnost ve spoustě věcí, ale v řadě jiných, kde byly dříve zvýhodněny, zejména péče o děti po rozvodu, nadále svého výlučného postavení využívají a často zneužívají. Třeba se to zlepší, až bude dostatečná protiváha proti feminismu. Zatím není. Je celkem pochopitelné, když se rovnováha v manželství vychýlí, že to pro jednu stranu začne být velmi málo lákavé. Rodinnou politiku tento stát absolutně nezvládá, jak ve směru k ženám, tak mužům zneužívajících své postavení v rodině.

0 0
možnosti
OVNN

o vaše názory nestojíme

1. 5. 2011 21:57
V Kanadě se při rozvodu dělí zápočet na penzi

Není třeba znovu vynalézat kolo, jenom se podívejte, jak se to dělá jinde.

0 0
možnosti
PR

Rusy

2. 5. 2011 7:47
Re: V Kanadě se při rozvodu dělí zápočet na penzi

Super, díky za info, tohle jsem nevěděl.

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

1. 5. 2011 9:58
Hodně pitomý nápad.

Něco jako 25% příjmu za každé dítě.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

1. 5. 2011 9:37
Myslíte to dobře p.Rusý, ale

tento nápad již nelze označit za prospěšný. Mějte více pokory k minulosti, která vypiplala zákonné předpisy na rozumnou úroveň - alternativou k plánovaným experimentům této vlády nejsou experimenty další, nýbrž návrat k rozumnému původnímu stavu R^

0 0
možnosti
PR

Rusy

1. 5. 2011 12:13
Re: Myslíte to dobře p.Rusý, ale

Mimochodem, zrovna tohle je směr k návratu rozumného původního stavu, že se chlap manželku zabezpečil do smrti. :-)). Nejde mi o to za každou cenu něco změnit, spíše dát podnět k zamyšlení, jaké všechny asymetrie ve společnosti fungují. Nikdy to nejde srovnat všechno úplně, to je ptákovina.

Ale o té rozumné úrovni si dovolím nesouhlasit. Je poměrně řada zákonných úprav, pro které je rozumnost naprosto vzdálený pojem, např. úprava korupce a jejího postihu. Ale i v občanskoprávních věcech jsou úpravy, nad kterými zůstává rozum stát.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 5. 2011 9:28
Díky!

Vždycky si myslím, že v parlamentu jsou už největší blbci a hůř být nemůže. U vašich článků a v diskuzi, se vždy přesvědčím, že může.:-)R^

0 0
možnosti
PR

Rusy

1. 5. 2011 12:14
Re: Díky!

Děkuji za uznání, právě jste podpořil mé úvahy o tom, že bych mohl kandidovat:-)))

0 0
možnosti
VH

Stará kára

1. 5. 2011 9:04
Podobné, jako zákon o tom,

že se rozvedený manžel(ka) má náhle začít starat třeba dvacet let po rozvodu o rozvedeného partnera (vyživovací povinnost). S těmi dámami, které ho tehdy navrhly taky cloumalo spravedlivé rozhořčení. A viděly (ty bojovnice za rovnoprávnost!) pouze ubohou ženu. A nedošlo jim, kolik těch ubohých žen se bude starat o exmanžela, který je nechal s dětmi samotné, neplatil výživné, se kterým se rozvedly pro alkoholismus a agresi.

I zde je pohled jednostranný, plochý, zjednodušený.

0 0
možnosti
PR

Rusy

1. 5. 2011 12:15
Re: Podobné, jako zákon o tom,

Souhlas, ještě větší legrace je, že se feministkám podařilo tak zrovnoprávnit ženy, že budou povinně chodit o 6 let později do důchodu:-))

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

1. 5. 2011 7:46
A představme si modelový případ,

kdy manžel má hodně náročné zaměstnání, zatímco panička se poflakuje doma a z nudy si začne románek se sousedem. Manžel na to přijde, rozvede se s ní a do konce života bude doplácet na to, že celou dobu neznal nic jiného než práci, aby uživil rodinu, zatímco jeho povedená ex... neznala nic jiného než flákání.

0 0
možnosti
IX

IfčaX

1. 5. 2011 7:49
Re: A představme si modelový případ,

Tak to už nám autor níže vysvětlil - takový muž je prý  vůl, který jen dostane, co mu patří.

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

1. 5. 2011 0:06
Uff!

Zase jeden objevitel. Na ten vyšší příjem jste přišel jak? Znám spoustu rodin, kde vydělává více žena, takže by to muselo platit i obráceně. Vzhledem k tomu, že se dnes rozvádí každé druhé manželství, vznikl by v tom docela pěkný chaos. Nemluvě o tom, že některé ženy jsou podle Vás diskriminovány tím, že manžela prostě před důchodem utrápí a jeho vyššího důchodu se i při jeho potenciální věrnosti ani nedočkají. S tím by se mělo také něco udělat.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

1. 5. 2011 1:33
Re: Uff!

Jak by na to přišel, to je prostě statistika. Pokud je průměrný příjem mužů vyšší než průměrný příjem žen a na mateřské je též ve výrazné většina žena a ne muž, tak z toho plyne, že ve většině manželství opravdu muži nabíhají "důchodové body" rychleji než ženě.

Pro potvrzení této hypotézy by to chtělo podívat se na údaje u jemněji dělených skupin než jen muž/žena, abychom vyloučili možnost, že vdané ženy vydělávají hodně, ženatí muži málo a za to, že v průměru to je naopak, můžou svobodní, ale věřím, že to nebude nutné, protože takovou tezi snad hájit nechcete...

0 0
možnosti
MP

Martin V2

30. 4. 2011 22:43
Dvakrát rozvedený

Dvakrát a vícekrát rozvedený, bude v tom vašem systému v den odchodu do důchodu utracen?8-o

Vzhledem ke skutečnosti, že rozdíl ve výši důchodu mezi vysoko a nízko příjmovými je minimální a navíc se výše důchodu vypočítává z výplaty a ne z mateřský, nevidím žádný důvod, proč nějak znevýhodňovat jednoho z partnerů v případě rozvodu.

0 0
možnosti
PR

Rusy

30. 4. 2011 22:48
Re: Dvakrát rozvedený

Bejvávalo, po Drábkovo reformě už rozdíly budou podstatné. Zápočet nad nejvyšší redukční hranicí zvedá z 10% na 26%! Dvakrát a vícekrát rozvedený by "utrpěl" pouze úměrně době kumulované ženatosti, což může být kratší doba než u chlapa, který s jednou ženou vydrží skoro až do důchodu. Takže dopad na opakovaně ženatého bude spíše nižší, protože je kratší doba existence SJM.

0 0
možnosti
A

Alka1

30. 4. 2011 22:28
a to je ten lepší případ..

spousta žen, které opustil manžel po dlouholetém naželství a několika dětech nemá ani to výživné pro děti, protože právo je v čechách na straně toho, kdo má víc peněz..

Osobní zkušenost:-/

0 0
možnosti
PR

Rusy

30. 4. 2011 22:32
Re: a to je ten lepší případ..

Naprosto souhlasím. Proto se snažím navázat na myšlenky pana Motejla, že kromě Listiny práv a svobod by měla být i listina povinností. A pokud někdo tuto povinnost neplní, měl by být automaticky vyjmut z platnosti listiny práv a svobod. Je ostudou tohoto státu, že nedokáže vymoci povinnost nepečujících rodičů vůči jejich dětem a partnerům. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 105
  • Celková karma 33,73
  • Průměrná čtenost 2573x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik