Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

6. 4. 2011 16:00
Stabilizovat průběžný systém

je "piece of cake". Zastropovat důchody stejně tak. Sice se najde pár jedinců, kteří budou řvát, že měli plat 100 000 a že teda chtěj min.. 50 000 důchod, ale toho bych si nevšímal. Další věc je, že realistická varianta ohledně penzijních fondů byla odhadnuta na 1.5% - skutečně nechápu kterej vůl by šel do takových fondů s velkým rizikem, s tím, že už se nemůže vrátit, když svý peníze může strkat na spořící účty, na termíňáky, investice atd. a s min. úsilím dosáhnout vyššího výnosu za prakticky nulovýho rizika. Tipoval bych tak možnou starou káru... ale najde se ještě někdo jinej? ;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 4. 2011 9:29
Nepochopil jsem: Co vlastně navrhujete?

Půl miliónu za zplození dítěte?  Nebo to má vláda všechno ošukat?

Co vláda (resp. všechny evropské vlády) dělá špatně z hlediska demografického?

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 4. 2011 9:39
Re: Nepochopil jsem: Co vlastně navrhujete?

Praveže jasne vidno, že škandinavsky koncept sklbenia prace a rodiny je z hľadiska demografie lepší, porovnajte si total fertility rate škandinavskych krajín a napr Talianska, Rakúska, Španielska, Švajčiarska. Hm ?

0 0
možnosti
PJ

Paja_jaja

6. 4. 2011 8:59
Sociální inženýrství

Pane, váš příspěvek je hodný tak akorát sociologa, kterými z duše pohrdám.

Je z něj čišit sociální inženýrství, kterým jste byl asi i vystudován.

Chcete měnit pořádky, které se změnit nedají, chcete organizovat společnost, která se organizovat nedá a nesmí.

Váš článek se dá zjednodušeně říct pár slovy: Udělejme "něco" abychom podpořili rodiny s dětmi, protože to je budoucnost.

Ano děti jsou budoucnost, ale co takhle nechat VŠEM lidem víc peněz z výplat, aby mohli své děti, nebo sebe lépe uživit? Nechejme na každém jestli chce nebo nechce děti.

0 0
možnosti
G

graifer3

6. 4. 2011 9:16
Re: Sociální inženýrství

Víc peněz z výplat,které jim potom vememe zvyšováním spotřebních daní a DPH;-D

0 0
možnosti
PV

VerneP

6. 4. 2011 8:52
nejde jen ...

... o duchodovy system, tady je tech absurtit tolik, ze uz je jeden radsi vytesnuje (posunuty odchod do duchodu, ikdyz 50-lety ne vzdy ma sanci sehnat praci; ocekavane! povinne! duchodove sporeni, bez garance proti zpronevere; ekologicka energie bez znalosti ekologicke likvidace slunecnich elektraren; ...). A vetsina se toci kolem penez. Bohuzel musim souhlasit s tim, ze se tu vzdy resi nasledky a ne priciny. Tohle bude pro tento narod zahuba.

Nesystematicka podpora porodnosti, kdy se rodit vyplati jen tem, kteri zadne hodnoty netvori /podpora by mela byt formou silnejsiho danoveho zvyhodneni/.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 4. 2011 9:35
Re: nejde jen ...

Podpora má formu daňového bonusu.

Mimochodem, pokud na dítě bude ten bonus jen o tři stovky vyšší, bude to ročně stát něco mezi 6 až 8 mld.    Samozřejmě ty tři stovky nic nevyřesí.

0 0
možnosti
U

UrsusLuin

6. 4. 2011 8:44
.

Máte pravdu. Je mi 24 a prakticky všichni lidi z mého oklí se shodují na jedné věci - dítě by chtěli, jenomže kde brát? Chtěli jsme na vysokou (ne kvůli penězům, spousta z mých známých dělá pajďák, nebo obory, které nebudou vydělávat 30 tisíc), takže teď končíme. Abychom vůbec užili sebe, natož nějaké děti, budeme muset mít štěstí a pár let vydělávat v práci. Pak, možná, kolem 30 dojde i na dítě. Mně osobně je z toho smutno, ale přece si nebudu pořizovat dítě do situace, kdy jsem přesvědčen, že ne že já bych si musel dát "od huby", ale ani tomu dítěti bych nemohl zajistit to, co bych chtěl (či měl).

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

6. 4. 2011 8:09
inu

co můžete čekat od doktora ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 35,25
  • Průměrná čtenost 2637x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik