Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Augustus Asper

15. 5. 2011 12:05
génius zla

Výborný článek! V souvislosti s ním se mi vybavuje výrok jistého nejmenovaného věřícího ODSáka (křesťanský ODSák je oxymorón, jelikož oni se přece věří na neviditelnou ruku trhu a k ní se modlí), který zněl: „Ten Kalousek je ďábel.“

0 0
možnosti
PH

Gibon

23. 4. 2011 20:03
Kalousek je génius

Kalousek je génius. To se musí uznat!

0 0
možnosti
T(

ToughestDebaterEver (GodMode:On)

23. 4. 2011 20:01
S Kalouskem útočí ve formaci ještě

Drábek a Heger :-) Další nemalé peníze lidem vytahá z kapsy změna v DPH a ve zdravotnictví Heger zase vymslel vyšší poplatky skoro na všechno. A to bylo po volbách snad pár týdnů, kdy se hlavně Drábek ještě angažoval v zavedení školného na VŠ. K tomu je třeba připočítat další škrty jak ve státní správě, tak v globálu (různé podpory matkám či hendikepovaným, stavební spoření). Myslím, že veřejnost snese dost, když za to něco dostane... Ovšem to něco by neměly být ty průsery co se na světlo nedávno (+ koncem r.2010) vyvalily. Ví např. někdo jak to dopadne se vzájemnými trestními oznámeními v koalici, když už zase táhnou za jeden provaz (směšné!)? Nevím jak to vidí pan Rusý, ale mně přijde, že by pan Nečas vyhandloval i vlastní matku za to aby si mohl napsat do CV "prosadil jakési reformy". Jak to ale vypadá dle průzkumů tak levice v čele s ČSSD zajistí, že podivné reformy byť silou 118 hlasů protlačené se dlouhého života nedožijí ;)  

0 0
možnosti
PR

Rusy

25. 4. 2011 22:34
Re: S Kalouskem útočí ve formaci ještě

Je velmi obtížné se zorientovat v motivacích vedoucích politiků. Takže skutečně nemohu sloužit, co a proč pan premiér dělá. Mohu pouze odhadovat a spekulovat, což nedělám rád. Z jeho reálných kroků mě šokovalo třeba to, že když jsme se bavili o tom, jakým způsobem promítnout rodičovskou zásluhu do důchodového systému, navrhl řešení formou asignace od dětí k rodičům se slovy - je to sice špatné řešení, ale asi jediné, na kterém jsme schopni se dohodnout. A skutečně toto velmi chybné řešení prošlo, ačkoliv jsem Věci veřejné, konkrétné pana Bártu důrazně upozornil, že je to řešení chybné a že by na to přistupovat neměl. A na základě této nesmyslné "kompromisní" dohody jsem i odstoupil z pozice poradce. Nechci být součástí týmu, který nebuduje společný projekt, ale navzájem si boří své bábovičky.

0 0
možnosti
PK

skeptický

22. 4. 2011 14:34
Dobrý den!

Ten člověk na stránce http://www.veciverejne.cz/lide/expert-nemusi-byt-vv/pavel-pavel-rusy.html to nejste Vy (fografie jsou identické)?  Minule  (byl Váš blog o morální nezpůsobilosti současné vlády) jste mi v diskusi tvrdil, že nejste členem žádné strany nebo sekty. Zeby případ ukradené identity?  Pokud ne, proč tohle jako koaliční strana dovolíte, nebo je to jen Váš názor na způsob zdanění práce. Případně prostě nesnášíte Kalouska a současnou vládu vůbec.

Mimochodem na akci z 12.12.2010 jste asi též nebyl (14:36  - Pavel Rusý

 - hlavní poradcve VV pro důchodovou reformu - důchodová reforma).

Víte, internet je potvora dvojsečná.

0 0
možnosti
PR

Rusy

23. 4. 2011 8:20
Re: Dobrý den!

Samozřejmě, že jsem to já, ale to neznamená, že jsem jejich členem. Nejsem a nebyl jsem. Byl jsem pouze a jen nezávislý poradce. Není pravda, že Kalouska nesnáším, Je to chytrý člověk, který dovedně prosazuje své zájmy a zájmy těch, jejichž zájmy prosazovat chce. Já pouze považuji zájmy jiných lidí za důležitější než zájmy jeho a proto se snažím upozorňovat na to, co dělá pro své zájmy a proti zájmům lidí, které se snažím svou minimální silou hájit já. Pokud nejsem členem strany nemám možnost ani rozhodovat. Jerozdíl mezi tím, co jsem soporučoval a co strana VV ve finále udělala. To už bohužel neovlivním.

A zkuste vygůglit, Rusý-člen VV. Nic takového nemůžete najít, pokud to nebude omyl.

0 0
možnosti
KNAPT

Kilián Nedory asi po třinácté...

22. 4. 2011 14:25
no on už výraz "bezplatné zdravotnictví"

sám o sobě hovoří za vše a nemá cenu se vůbec autorovo konstrukcí zabývat... Rv

0 0
možnosti
PR

Rusy

23. 4. 2011 8:22
Re: no on už výraz "bezplatné zdravotnictví"

citace z Ústavy. Samozřejmě že nejsem takový debil, abych si myslel, že je zdravotnictví zadarmo. Nechytejte se slovíček, popřemýšlejte nado podstatou toho, co chci sdělit.

0 0
možnosti
T

Tom.Žeryk.Masakryk

21. 4. 2011 23:31
sovička zlodějka

Autor není sociolog, ale socialista...

 Z DPH zaplaceného za luxusní jachtu vyžije několik desítek státních úředníků celý rok.:-)

Autorova optika nutně potřebuje širokoúhlý objektiv. Tím samozřejmě neobhajuji Kalouska.

0 0
možnosti
ST

b1s1t

22. 4. 2011 0:55
Re: sovička zlodějka

Já bych si tedy luxusní jachtu, u které by z DPH vyžilo několik státních úředníků celý rok, na projžďky po Brněnské přehradě nepořizoval. Asi bych jí chtěl trochu lépe využít někde, kde by se houpala na vlnách - takže by se jednalo o Řecké státní úředníky. ;-D

0 0
možnosti
UNVK

u nás v kocourkově

21. 4. 2011 22:09
Podivné výpočty ...

stravenky a režijky ale též stojí nějaké byť menší peníze, zadarmo se nedávají ....

0 0
možnosti
PR

Rusy

21. 4. 2011 22:32
Re: Podivné výpočty ...

To ano, ale tyto peníze se platí a budou platit (nějaké jídlo či jízdenku si stejně člověk bude muset koupit) nadále z čisté mzdy. Jde o to, že řada zaměstnavatelů na benefity rezignuje, čímž zaměstnanec přijde o dotaci od zaměstnavatele, která je větší než uspořená daň zaměstnavatelem. Takže fiskálně neutrální je to z pohledu daňového, ale ne příjmového na straně zaměstnance. Je to Kalouskovsky prohnaná konstrukce, není to vidět na první pohled.

0 0
možnosti
ZODTV

Zákon o dodávkách teplé vody

21. 4. 2011 15:44
Autore

Poskytování různých stravenek a režíjek se ti líbí ? Pokud by v tomto příkladu byl poskytovatel pan Jančura tak bych to bral. Ale předpokládám, že se jedná o ČD a různé dopravní podniky tak to vpořádku asi není.

0 0
možnosti
PR

Rusy

21. 4. 2011 16:41
Re: Autore

Jsou argumenty pro i proti benefitům a jejich nezdanění. V zeměděství, hornictví a nejen tam se dokonce dávaly naturálie. Prostě to, co produkoval zaměstnavatel, tak měli zaměstnanci jako naturálii, původně nezdaněnou. Ale je snahou jakékoliv lidské činnosti a produkty zdanit. Proč myslíte, že se tak vehementně hovoří o miniškolkách. Ty teď normálně fungují, když se maminky domluví, ale za hotové, bez daní. Takže to celé je jen o tom, jak to zdanit.

A zkuste zapřemýšlet, proč se má výjimka rušit u stravenek a režijních jízdenek a ne u sportovních benefitů? Zajímavé, že?

0 0
možnosti
ML

marlow

21. 4. 2011 11:51
Jinymi slovy

platime jen za to co pouzivame. Proc ne. Ze by statni sprava mohla byt i tak o hodne levnejsi a efektivnejsi neni pochyb.

0 0
možnosti
ML

marlow

21. 4. 2011 11:51
Re: Jinymi slovy

BTW otec ve firme zamestnava 10 lidi a vse dani v CR...

0 0
možnosti
VZ

panmistr

21. 4. 2011 11:08
Ale tak je to přece správně.

Ať zaměstnavatel přidá panu Novákovi, když na něm ušetřil. Benefity ať ve formě stravenek, auta, režijních jízdenek, letenek, deputátního uhlí nebo čeho, jsou přece v zásadě špatně. Jestli zaměstnavatel chce zaměstnanci benefity dát, tak ze svého, ne že na tom ušetří na daních. To potom benefity proplácí všichni, i ti co je nedostávají. 

0 0
možnosti
PR

Rusy

21. 4. 2011 22:36
Re: Ale tak je to přece správně.

Zkuste tuto úvahu - vy si doma na zahrádce (ve firmě) něco pěstujete. Z toho něco prodáte a zaplatíte daň z příjmu, ale něco si necháte pro sebe jako bonus (dáte zaměstnancům). A přijde Kalousek a řekne, kdepak, i to je příjem a musíš ho zdanit podle ceny obvyklé. Tohle je ten princip (zejména režijních jízdenek, u stravenek je to princip odvozený). Nenechte se zblbnout Kalouskovou demagogií.

0 0
možnosti