Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

akaja

15. 4. 2011 22:02
Hezké

Hezké leč neproveditelné, jak se teď říká, politicky neprůchodné. Český národ vymře, lidstvo však ne. Příští generace budou na našem území mluvit možná arabsky, možná čínsky. To se může stát, pokud náš stát, potažmo politická reprezentace, nebude podporovat propopulační opatření.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 4. 2011 11:21
Re: Hezké

Číňani teĎ zavádní antipopulační opatřdebí protože si uvědomili že mají moc lidí a málo země na které se dá rozumně žít.

A Už teď je podle jejich vlastních zpráv "přínos" 50 procent jejich ekonomické populace zcela záporný. A to se ti lidi živí v podstatě jen tím co si sami vypěstují.

Evropa je na tom ještě hůře. Tady se ten zbytečný člověk stane státním úředníkem a vymýšlí vyhlášky které snižují efektivitu místního hospodářství tím že zcela zbytečně zvyšují náklady. Ale hlavně že jeden státní úředník je zaměstnán. Evropa nepotřebuje žádnou pro ani anti populační politiku.

Potřebuje masivní racionalizaci vlaswtní ekonomiky a to by bylo především masivní snižování nákladů a rušení zbytečných pracovních pozic.

(za každého vyhozeného státního úředníka budou moc ve výrobě  propustit 1 vlastních úředníků kteří dělají papírování pro stát) Tím by se podstatně snížioli náklady na chod společnsoti.Platit podporu v nezaměstnanosti vyjde levněji než dělat zbytečnou neefektivní práci.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

15. 4. 2011 20:31
Celý článek plný omylů

a i nosná myšlenka je pomýlená. Však to píše sociolog.

Například hned první věta říká něco o politicích a ekonomech.

Jenomže ekonom má úplně jiný pohled na věc než politik. A různí politici to vidí různě.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

15. 4. 2011 18:31
Hezký,

karma! Je to ale moc rozumné na to, aby to bylo i "politicky průchodné".:-P

0 0
možnosti
C

carolusI

15. 4. 2011 18:21
Rozumný a funkčí návrh

Jenže politici se neřídí rozumem. Možná, že žádný  nemají, nebo je víc zajímá jak si nahrabat pro sebe. Navíc volební období je jen čtyři roky a do té doby vám děti nedorostou.Tak proč ba se o ně politik měl starat, že?

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

15. 4. 2011 17:21
Stát mladé rodiny s dětmi okrádá zejména prostřednictvím DPH

, které je formou zdanění rodičů, trestem za to, že mají děti. Tím stát na spotřebě dětí, hrazené rodiči, parazituje. Pádivé zvyšování tohoto parametru pod různými záminkami bude dále dusit rodiče. Vše ostatní je vedlejší, úůevy při zdanění nahrávají bohatším lidem - proto si myslím, že je nutno tuto hnusnou daň řešit jako první - buď zrušit, nebo snížit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 35,31
  • Průměrná čtenost 2638x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik