Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JŠS

tarasov

19. 4. 2011 22:40
Odcházení posoudili lidé

a to jak se říká - "nohama".

Prostě jich do kina přišlo méně než 35 tisíc, přičemž do této cifry se započítalo i těch 12 tisíc pravdoláskařů, kteří to měli bezplatně.

Tržby za toto veledíly činí méně než 3,5 milionu. Z toho polovina patří kinům. Když si uvědomíte, že to hráli současně v 39 kinech, zpočátku i 4 x denně (opravdu), tak se lze dopočítat, že v průměru bylo v sále 15 (patnáct) lidí. Kasovní průXer jako bič.

Že na to dal Bakala? Ale copak naše veřejno-právní ČT? A potažmo tedy všichni koncesionáři? Proč si ty svoje nápady neplatí ze svého? A pak by mohl říci ono slavné svým kritikům: "Kdo z vás na to má?" A my bychom museli držet pysk a tiše po českém způsobu závidět.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

19. 4. 2011 23:37
Re: Odcházení posoudili lidé

Odcházení rozhodně není film pro průměrného člověka, a to až tak, že Vámi uváděnou návštěvnost a tržby považuji za překvapivě vysoké. I diletant jako já (natož Havel) si je vědom tisíce způsobů, jak stejnou látku podat divácky mnohem vděčněji (třeba jako frašku na způsob Slunce, seno,...) a naprosto jí tím sebrat veškerý smysl a působivost pro ty, kteří nedisponují jen první signální, jenže to zde evidentně nebylo cílem. To ovšem člověku jako Vy, který za jediné kritérium kvality filmu považuje tržby, není možné vysvětlit, stejně jako většině populace nelze vysvětlit smysl a půvab Odcházení. Tím naprosto netvrdím, že každému, kdo ten film pochopil, se musí líbit. Jen říkám, že kdo ho nepochopil, tomu se líbit nemůže - a většina populace jsou, přiznejme si, idioti.

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

19. 4. 2011 22:40
Havlovo "Odcházení" je krásně absurdní

Naopak, skutečná fraška našich pohlavárů je absurdita na kvadrát, bez jakéhokoliv půvabu... 8-o

0 0
možnosti