Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

7. 4. 2011 15:09
Děsivá představa

Zvláště nás, kteří jsme na desetinových dávkách masa. polovičních brambor a desetinových másla i sladkostí vyrostli. Lovili a živili děti i starce. Bez úhony. A ještě se nám - blbcům - prodlužuje věk dožití.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 4. 2011 11:38
možná ještě jeden pohled

Ten kmen očekával stále trvalé množství mamutů,které je v okolí možné lovit.Takže skutečně stačilo udržovat rod v určitém poměru starci,ženy, děti, a lovci,kterým stačilo ty mamuty nalovit a najedli se všichni. Když se změnilo (třeba) klima, mamuti vymizeli, lovci přinášeli s bídou pár vyhublých lišek nebo zajíců. Nebo nasbírat houby a kořínky. Pro celý kmen to nestačilo,a pak začali likvidovat ty skutečně nejslabší, kteří už nenesli žádnou perspektivu do budoucna (ty starce) a nebo z dětí ty, ze kterých nemohli vyrůst silní lovci.

Až časem se populace lovců a sběračů přerodila do populace zemědělců,kteří se vzdali části současné spotřeby (zrní) a zaseli ho s nadějí že v budoucnu vynese desetinásobný výnos a celý kmen, zase, pokud bude rozumně šetřit a dělat si zásoby, přežije další zimu i bez těch (v té době už bájných) slibovaných šťavnatých  mamutů ..

Což samozřejmě nechápejte jako souhlas s touto důchodovou reformou...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 4. 2011 11:50
Re: možná ještě jeden pohled

Oni se ani tak nevzdali současné spotřeby... oni pořád měli v přírodě dost "Zrní" které mohli eventuelně sehnat.

A taky především pořád měli ty lovce a sběrače. Ve výsledku to bylo tak že kmen vždy získal tolik zdrojů kolik mohl, a spotřeboval kolik musel. (Ale dlouhobě prostě zisk musel být menší než spotřeba)

(Což je v současné Evropě a USA prakticky naopak)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

7. 4. 2011 10:38
problem ...

bude mozna v tom, ze pokud ma kopcem dost sily na to, aby ulovil mamuta sam, tak nema ani ten nejmensi duvod se s ostatnimi JAKKOLIV delit, natoz pak "bratrsky", nebo "socialne spravedlive", coz je sice dnes modni formulace, nicmene znamena priblizne to same. ano, deleni JE vyhodne pro slabsi a mene uspesne ... jenomze to ty silnejsi a uspesnejsi nemusi nijak zvlast zajimat, ze ano.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 4. 2011 9:59
...

Promiňte a jak vám bude užitečné to dítě v budoucnu? Už teď 10 procent současné "ekonomicky aktivní" populace není schopno se na trhu práce uplatnit. (Kdyby se zrušili nesmyslné předpisy kterými státní úředníci zbytek populace buzerují) mohlo by se ze státní správy vyrazit dalších 10 procent.

Čím víc dětí tím víc budoucích nezaměsnaných (nebo státních úředníků kteří ale taky žádný ekonomický zisk nemají... ve výsledku je státní zaměstnanec pro ekonomiku horší než nezaměstnaný na podpoře.)

Děti jsou k ničemu (a budou k ničemu dokud adekvátně neklesne evropská populace tak aby se pro ty "děti" až vyrostou opět našlo přirozené produktivní ekonomické uplatnění.

Nesmysli jako porodné a přídavky na děti jsou dnes zcela kontraproduktivní a nejlepší by je bylo zcela a nez náhrady zrušit (nejlépe okamžitě) a ušetřené peníze použít na zamáznutí dluhů.

0 0
možnosti
L

lesicatko

7. 4. 2011 9:52
Pekne napísané

Ako sociolog možno viete, že presne na toto poukazoval aj Keller  -mať dieťa v dnešných podmienkach nie je win stratégia...

0 0
možnosti
DB

DANUSA

7. 4. 2011 9:47
Ano,

jasně, přehledně, ale jak dosáhnout toho, aby pochopili ti, co chápat mají?

Myslím tím arogantní, sebestředné lidi, kteří si hrají na vládu, aniž by věděli o čem

to je. Autorovi R^V[>-]

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

7. 4. 2011 9:32
Autore, máte to moc jasné, budete osočen

Prostě je mnoho lidí, kteří se třesou na role "hlídačů uloženého masa" ve smyslu vašeho článku. A oni mají dost schopností přesvědčit, že bez nich to prostě nepůjde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 34,96
  • Průměrná čtenost 2632x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik