Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

jeste asocialnejsi grupa

12. 4. 2011 7:17
ale jooo ...

ja nemam vcelku nic proti solidarite s VLASTNIMI rodici, kterym na ten duchod klidne prispeji, kdyz bude potreba ... ovsem mam pomerne zasadni vyhrady proti solidarite s CIZIMI rodici, kterym bych dobrovolne nedal nie eine krone.

0 0
možnosti
PR

Rusy

12. 4. 2011 7:49
Re: ale jooo ...

No vidíte, a dnes přispíváte nejen cizím rodičům, ale financujete i důchody bezdětných. Ta solidarita s jinými rodiči by měla být z toho důvodu, že pokud byste se náhodou narodil jako dementní, rodiče by s Vámi měli výrazně více práce, tak by bylo fér, aby děti jiných rodičů přispěly i těm Vašim. Chápu, že každý zdravý a úspěšný má výhrady k solidaritě s cizími, ale většinou pouze do chvíle, kdy přestane být zdravý a úspěšný.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

11. 4. 2011 23:13
Není mi jasné

, zda jste ty výpočty opravdu fyzicky dělal, nebo jen přebíráte výsledky někoho jiného. Např. bezdětní lidé platí celý život vyšší daně, avšak daňový systém se neustále mění , a tyto změny v posledních letech tak gradují, že v podstatě probíhají pořád. Není mi jasné, jakým způsobem by tento chaos mohl být do výpočtu implementován.

0 0
možnosti
PR

Rusy

12. 4. 2011 7:54
Re: Není mi jasné

Ano, parametry se neustále mění, není možné to spočítat naprosto detailně a se zohledněním úplně všeho. Výpočty jsou vlastní a orientační, občas opřené o oficiální zdroje, občas o doufejme důvěryhodné výpočty jiných odborníků. Proto píšu, že se jedná o ilustrativní údaje. S těmi daněmi bezdětných to není tak jednoznačné - ano, mají jakési daňové slevy, ale naproti tomu mají v průměru vyšší příjmy (asi Vám to připadá divné, ale je to tak, musí se více ohánět, aby rodinu uživili). Z DPH nemají žádné úlevy a ze sociálních odvodů také ne. Takže těch "daní" zaplatí požehnaně. Příjmová daň netvoří většinu daní.

0 0
možnosti
RC

josefbad

11. 4. 2011 23:00
zapomenuto

Myslim, ze jste nepripomnel jeste jednu vec

1) mene prinosni jedinci (nevzdelani, nevzdelavatelni, neprizpusobivi, transfery jdou smerem od spolecnosti) maji vice deti a cyklus reprodukce kratsi

2) vice prinosni jedinci (ti, kteri se staraji o rodinu i spolecnost, neco pro spolecnost vytvareji, nejsou na ni zavisli, transfery jdu smerem ke spolecnosti) maji obvykle mene deti a ve vyssim veku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 35,05
  • Průměrná čtenost 2633x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik