Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dannny

10. 6. 2011 15:42
Vážený pane Rusý,

díky za další povedený blog. Obzvláště si cením Vašeho úsilí podat výpočty takovou formou, aby jim rozuměl i takový matematik, jako jsem já. Jediné, co mě mrzí, je vzrůstající pocit, že se jedná o marný boj. Zdá se, že síly, které za schvalováním podobných zázraků stojí, velmi dobře vědí, co dělají. Pomalu mě opouští bláhová naděje, že se jedná pouze o nekompetenci a hloupost volených zástupců...

0 0
možnosti

Rusy

10. 6. 2011 16:31
Re: Vážený pane Rusý,

No proto píšu, že je to sabotáž... Doufám, že to úplně marné nebude. Samozřejmě, více se mi dařilo to měnit, dokud jsem byl přímo u toho. Teď je to výrazně těžší. Uvidíme. V pondělí možná vyjde můj článek k tomuto tématu v LN, snad ho otisknou. Jakmile to jde masovými médii, politici to sledují bedlivěji a samozřejmě testují, co si mohou dovolit a co už jim někdo prokouknul a mohlo by to vyvolat větší odpor, který by mohl ohrozit jejich preference. Navíc se takových odhalení chytí i opozice a dál to medializuje. To je jediné, co je může trochu brzdit. Když jsem v Právu rozjel kauzy lží o demografickém vývoji a o propadnutí úspor po smrti důchodce, pohnulo se to. Je to boj. A i když dosud z toho mám jen bolení hlavy, pocit, že snad někomu prospěju, mě snad ještě chvíli udrží v akci... Takže díky za podporu.

0 0
možnosti

pá_ja

10. 6. 2011 10:09
Ten

strop pro odvody snad platí pro jednotlivce a ne pro celou firmu.

Přece nebude platit odvody ten, kdo má minimální mzdu ve firmě, kde díky platům managementu to vyjde tak, že průměrná mzda firmy je výšší než vyhlášená státem.

to je nesmysl. Pak by zcela logicky nikdo nechtěl být zaměstnán v úspěšných firmách, protože byl neměl odvod do důchodového systému a z něj se počítá jeho důchod.

0 0
možnosti

Rusy

10. 6. 2011 10:39
Re: Ten

odvod zaměstnavatele je z celkového úhrnu mezd, takže je skutečně zastropen pouze pokud průměrný příjem ve firmě je nad 100tis. Odvod zaměstnance je zastropen individuálně.

0 0
možnosti

kolos.veliky

10. 6. 2011 7:32
Člověče,

píšete Vy o něčem jiném? Pokud jste takový expert, proč nenabídnete vládě svoje služby? Reforma mohla být na jedničku.

0 0
možnosti

Rusy

10. 6. 2011 8:03
Re: Člověče,

Nabídl jsem a sloužil jsem jako poradce, reforma mohla být jak důchodová, tak daňová na jedničku. Ale ve hře jsou i zájmy a názory jiných. Takže jsem prosadil pouze něco v důchodovce, na daňovou už jsem vliv neměl. Ale není všem dnům konec, třeba se ještě někde něco z mých myšlenek objeví. Ale asi ne už u této vlády, to je marné.

O čem byste chtěl, abych psal? Pokud se v tom budu cítit trochu fundovaný, napíšu článek pro Vás osobně:-))

0 0
možnosti

qqx

10. 6. 2011 1:16
matematik

Tedy pane Rusý, zdráhám se uvěřit, že jste opravdu matematik. Vždycky jsem si myslel, že matematik by měl umět počítat - tedy alespoň ty procenta - asi jste byl při psaní hodně rozčilený.

Ale čert vem nějaká ta procenta. Bohužel smutnou skutečností je, že když si odmyslíme těch pár numerických chyb, tak věcně máte pravdu.

0 0
možnosti

Rusy

10. 6. 2011 7:54
Re: matematik

Kde jsem se seknul? Rád to opravím. Díky.

0 0
možnosti

hvarcz

9. 6. 2011 22:53
zmatky

nevím proč něco platí zaměstnavatel, něco zaměstnanec, já si prostě napíšu kolik na mně dává zaměstnavatel, kolik mám čistou mzdu a dostanu se na 45 procent zdanění, k tomu dph za nákupy a jsem tak na 60%, podle mně bude lepší snížit těch 45 pct. a zvednout DPHprotože to je jasně proti nepřizpůsobivým a navíc do reichu to mám kousek a oni Dph nezvednou, das ist super.

Zrovna tak bych bral státní důchod na nějaké minimální hranici + spořit si sám, takhle tam narvu peněz a nic z toho neuvidím. A zdravotnictví? Hezky bych zavedl komerční pojištění, co dělá stát (zvláště ten náš) dělá špatně protože když to není jenom tvoje kašleš na to.

0 0
možnosti

Rusy

9. 6. 2011 23:01
Re: zmatky

Rozdělení odvodů mezi zaměstnavatele a zaměstnance je pouze za účelem toho, aby to tak blbě nevypadalo a lépe se s tím manipulovalo a oblbovalo. Jiný důvod není. Lepší vypadá, že zaměstnanec, zaměstnavatel i OSVČ budou platit stejně, 32%. Ne každému dojde, že ten zaměstnanec a zaměstnavatel to platí z jednoho hrubého zisku zaměstnance, takže to dělá 48,5% proti 32% u OSVČ (zjednodušeně).... A teď se ukažte - jak jsem došel k 48,5% ze součtu 32%+32%? Krásně zatemněné, že?

0 0
možnosti

j.Havránek

9. 6. 2011 22:46
Autorova umanutost Kalouskem?

0 0
možnosti

Rusy

9. 6. 2011 22:56
Re: Autorova umanutost Kalouskem?

Ne, proč? Pozornost, kterou mu věnuji, odpovídá vlivu, který ve vládě má. Mé pozornosti se těší i ministr Drábek, premiér Nečas a Věci veřejné obecně. I proto, že se věnuji věcem, které se těchto lidí týkají. Mimochodem, pokud jste si toho nevšiml, v tomto článku je i kritika odborů....

0 0
možnosti

petrph

9. 6. 2011 21:57
asi jsem něco nepochopil

" Zvýšení odvodu na zdravotní pojištění zaměstnanců o téměř polovinu".. Kde tedy tyto peníze skončí? V černé díře státního rozpočtu místo příjmu od zaměstnavatelů. "

Domníval jsem se že odvody na zdravotní pojištění jsou přímým příjmem zdravotních pojišťoven, tudíž půjdou na zdravotnictví automaticky...

0 0
možnosti

Rusy

9. 6. 2011 22:04
Re: asi jsem něco nepochopil

Obávám se, že díky sloučení odvodů zaměstnavatele to půjde všechno do JIMa a tak se to přechroustá a přerozdělí. Případně to půjde rovnou pojišťovně, ale o to méně půjde z JIMa, který bude sbírat odvody zaměstnavatele. Myslím, že to ještě nemají domyšlené. (JIM - jednotné inkasní místo)

0 0
možnosti

Stará kára

9. 6. 2011 21:24
Přestaňte už štvát proti OSVČ!!!!!

Proč vám leží v žaludku? Neuživil jste se????

Zákon je pro osoby SVČ.  Ne pro podvodníky. Takhle můžete zákony považovat za "výhodné" pro každého podvodníka. Ale zákony o dani jsou stavěny na zákonné jednání. Tak jedná většina OSVČ.  A ty jsou v případě, že základem výpočtu je hrubá mzda bity (neplatí to tedy jen pro ty tři nebo čtyři roky superhrubé).

Pokud má zaměstnanec vašich 24.000 hrubého, měla by mít OSVČ 32.160 po odečtení nákladů (samozřejmě - pokud dělá sama stejnou práci, kterou zajišťuje zaměstnavatel vašeho zaměstnance; a to za předpokladu, že nemá nižší náklady než zaměstnavatel).

A  t e ď :   daň z příjmu: zaměstnanec - 2.778 Kč,  OSVČ - 5.335 Kč.  Pojistné zaměstnance : 8.160 + 2.160 = 10.920 Kč. Pojistné OSVČ (bez nemocenské!!!) je 42,6% z poloviny daňového základu = 7.809 Kč.  Celkem zaměstnanec daň a pojistné 13.698 Kč, OSVČ 13.144 Kč (aniž by byla nemocensky pojištěna).

Kde je zvýhodnění OSVČ  (opravdu osoby samostaně výdělečně činné)????

0 0
možnosti

Stará kára

9. 6. 2011 21:26
Re: Přestaňte už štvát proti OSVČ!!!!!

Odpovím sám:  Zvýhodnění OSVČ je obsedantní představa pana Rusého. A jako taková je argumentačně nevyvratitelná. Neb nevyvratitelnost je základní vlastnost obsedance.

0 0
možnosti

Stará kára

9. 6. 2011 20:59
Odečetl jste při výpočtu státní zaměstnance?

U nich si stát přijde o 2,6 % jejich hrubé mzdy, ale taky ta 2,6 % nebude muset vyplatit. Na tuto drobnost jste u státních zaměstnanců, vč. policajtů, vojáků, hasičů (ale i dotovaných státních podniků) zapomněl.

0 0
možnosti

Rusy

9. 6. 2011 21:26
Re: Odečetl jste při výpočtu státní zaměstnance?

Asi tak jako vládním expertům nedošlo, že zvýšení DPH dopadne i na zdravotnictví a další státní obory. Jasně, poklesnou výdaje SR na tyto odvody, to máte pravdu a v orientačních výpočtech to zohledněno není. Ale nebude to tak velká položka (do 10 - 15%), na principu to nic nemění.

0 0
možnosti

petr66

9. 6. 2011 20:36
Já už jsem ochoten věřit i sabotáži

Jen nechápu, proč to lidé nevidí. Topolánkově vládě vyskočil schobek po surerhrubé mzdě a snížení odvodů firmám a snížením odvodů na zdravotním a sociáním.

Co se týče VV pokud s nimi udržujete kontakt tak jim vyřiďte, že se zbláznili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 32,83
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik