Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

8. 5. 2011 10:06
Co vše lze považovat za asociální!!!!

Pane Rusý, žili jsme posledních 20 let ve stejném státě?  Přece fakt, že bude nájemné zvyšováno na tržní úroveň bylo deklarováno krátce po Listopadu.  Jen Klausův oportunismus způsobil "jistý odklad".   Ergo:  Lidé, kterým bude za 5 let těch 75 věděli od svých 50 let, že dojde ke zvýšení nájemného. Měli 25 let na to, aby se podle toho zachovali. Jsem jedním z těch, kteří o výhodu regulovaného nájemného přichází. A jsem si vědom, jak jsem byl dlouho dotován.

Jak krásná snaha nahradit nepřímou dotaci bydlení (některým, právě těm desetiletí dotovaným) dotací přímou. Z kapes poplatníků.

0 0
možnosti

Rusy

8. 5. 2011 12:37
Re: Co vše lze považovat za asociální!!!!

Je podstatný rozdíl, pokud dotované nájemné využívali všichni a když ho využívají pouze sociálně slabí. A to ještě jen do určité výše. Zatímco to první, budiž, byla neodůvodnitelná výhoda, to druhé už sociální logiku má. A ono pro chudší lidi si zařídit alternativní bydlení jaksi bylo dost nemožné, když opuštěním regulovaného nájmu by spadli do tržního. Ostudou tohoto státu je, že během tohoto poměrně dlouhého období nedokázal vytvořit dostatečný potenciál sociálního bydlení. Místo toho raději rozprodal bytový fond hluboko pod cenou i těm, kteří sociální případy určitě nebyly.

0 0
možnosti

ladhela

8. 5. 2011 9:09
bydlím na vesnici

jedna třetina zdejších domů je obydlena jen v letním období ,převážně důchodci, kteří  bydlí ve městě v bytech   i přes zvýšení nájemného se svého pohodlí ve městě nezbaví .PROČ?

0 0
možnosti

Rusy

8. 5. 2011 12:38
Re: bydlím na vesnici

Pak to evidentně nejsou sociální případy.

0 0
možnosti

dam1

8. 5. 2011 8:51
Pokud nemam ...

... na byt, musim si sehnat jiny, na ktery mam. A ze se mi po prechodnou dobu 5 let (!) budou ostatni skladat na ten rozdil, to povazuju skoro za socialismus. Ale budiz. Pokud se to vsak nekomu nelibi, muze taky dostat prd.

0 0
možnosti

hafusak2

8. 5. 2011 8:31
Jedno z pořekadel říká, že

starý člověk je jako starý strom, nejde přesadit a po vytržení z kořenů zahyne. Je to vysoce pravdivé. Pamatuji se na staré lidi, kteří se museli přestěhovat kvůli rozšiřování silnice a i když jejich domky byly vykoupeny a oni dostali byty, tedy teoreticky by jim nic chybět nemělo. Prakticky všichni zemřeli během několika málo let neskutečnou rychlostí. Možná, že i tohle je součástí plánu, jak ušetřit.Rv

0 0
možnosti

hvarcz

8. 5. 2011 10:28
Re: Jedno z pořekadel říká, že

Přece fakt, že bude nájemné zvyšováno na tržní úroveň bylo deklarováno krátce po Listopadu.

každý je svého štěstí strůjcem, měli 20 let

0 0
možnosti

baranka

8. 5. 2011 8:20
Škoda je že na ty dávky

Nedosáhnou ty , kteří žíjí v podnájmu a platí již dávno deregulovaný nájem . Nezdá se Vám toto asociální . Přitom bych to bral alespoň na 3 roky . Vy asociále .:-)

0 0
možnosti

baranka

8. 5. 2011 8:22
Re: Škoda je že na ty dávky

Oprava : Platí dávno  tržní nájem .

0 0
možnosti

petrph

8. 5. 2011 7:16
řekněme že těch 5 let je tak akorát

Aby se konečně zhroutil trh s vysokými cenami nájmů a realit. čili není vyloučeno, že pak bude majitel bytu slušné a platící nájemníky prosit na kolenou a slevovat jim,aby nešli někam jinam, kde si podobné bydlení seženou třeba za polovinu...

0 0
možnosti

Stará kára

8. 5. 2011 10:10
Re: řekněme že těch 5 let je tak akorát

Jistě.   T o   b y l   c í l .   Cíl, který jste vytrvale vy i pan Rusý (společně s mnohými) popírali.  Třeba dojdete k názoru, že na tom popisovaném chování trhu něco bude.

0 0
možnosti

Amoniak II

7. 5. 2011 22:23
Nevím, nevím

Pět let, to mi přijde jako docela dlouhá doba na hledání přiměřenějšího bydlení ...

0 0
možnosti

Rusy

7. 5. 2011 22:34
Re: Nevím, nevím

Nejde jen o přiměřené bydlení. Až budete starší, pochopíte, jak silné pouto vzniká staršímu člověku k místu, kde žije. Pokud nejste celý život kočovník....

0 0
možnosti

Zirkon

7. 5. 2011 22:22
k těm "starousedlíkům"

Dotovat cokoliv je  velice  ošemetné, protože  místo  spravedlnosti se  často dosáhne  pravého opaku. U dotování "starousedlíků", kteří dostali  dekret na  hezký, velký a levný byt, před  zahájením restitucí ( proč autor  prostě nenapsal  za komunistů ?)  je  nespravedlnost  jistá: 

1. tyto  dekrety nejčastěj dostávali  komunističtí činovníci

2. často  tyto  byty pronajímají za  tržní nájemné  a bydlí  na chalupě

3. jak  k tomu přijde občan, který  bydlí ve  valstním  bytě  nebo domku  a nikdo mu  nic  nedotuje  ? 

Takže pane mnistře  Drábku - jen tak dál !

0 0
možnosti

Rusy

7. 5. 2011 22:32
Re: k těm "starousedlíkům"

1) tolik činovníků neměli ani bolševici:-))

2) jasně, vystěhovat, nedotovat

3) Jistě, takový chudák v domě na hypošku za 6 mega, který má dotaci jen pár deseti tisíc na odpočtu úroků, jak ten k tomu chudák přijde, takový sociální případ..... Už pláču.;-(

0 0
možnosti

repanak

7. 5. 2011 21:56
Jinak k panu Rusému

Oceňuji Vaše příspěvky, tkzv. z druhé strany. Nemusíte mít ve všem pravdu, ale strašně rád je čtu.

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

7. 5. 2011 21:56
Autor snad nemůže být tak nechápavý

Při svém vzdělání by autor článku mohl pochopit, že není normální situace, kdy nájemník dlouhodobě požaduje úlevy na nájemném za byt 3 + 1, ve kterém bydlí sám, či jej dokonce za úplatu pronajímá. Pětiletá lhůta je až dost lidumilná! Vy sám si jistě rád vezmete do podnájmu "ze soucitu" osoby,které makat nechtějí, ale pro příspěvek na bydlení, pokud je necháte bydlet i skoro zadarmo, si zaručeně dojdou. Proč já mám doplácet na to, aby někdo užíval nadměrný byt v centru Prahy s příspěvkem na bydlení? To Vy považujete za morální??

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti

repanak

7. 5. 2011 22:01
Re: Autor snad nemůže být tak nechápavý

vždyť dostane jen doplatek do připusťme Drábkem vypočteného limitu. Při pronájmu bytu vezme tento příjem úřad práce v úvahu a zpravidla už nedostane nic. To, že česká ekonomika je do značné míry šedá - je jiná otázka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 34,68
  • Průměrná čtenost 2623x
matematik, statistik, sociolog
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik