Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O90t59a61k44a79r 25S93e16k55l

27. 5. 2016 17:43

Takový vtipný blog to je , ale nějak nerozumím - chcete tu matematiku nebo ne ?

Víte , o vzdělaných lidech se říká , že umějí číst , psát a počítat.

Čili : číst a psát - to je jazyk český a počítat , to je ta matematika.

Jiná věc je úroveň maturity. Chceme-li maturanty u kdejakého řemeslníka /bez urážky/ , nehořekujme nad úrovní STÁTNÍ maturitní zkoušky.:-)i:-(.

1 0
možnosti
VH

Jestli Vám dobře rozumím, tak je maturita vlastně pitomost. Tak nechoďte na střední školu a je to!!

1 0
možnosti
RM

Někdo preferuje (bude v budoucnu potřebovat, lépe mu jdou, atd...) technické předměty, někdo humanitní. Pokud dnes máme povinnou maturitu z ČJ to jest z humanitního předmětu je logické, aby byla i povinná maturita v nějakého technického předměnu a matematika je v tom případě logickou volbou. Jinak prostě jednu skupinu studentů zvýhodňujeme.

Je to otázka co má maturita znamenat - to bychom měli řešit jako první!

Pokud to má být potvrzení o znalosti jistého humanitního a technického minima je kombinace ČJ + Mat správná.

Pokud má maturita být potvrzením o odborné středoškolské znalosti daného oboru není důvodem, aby byl jakýkoliv seznam povinných předmětů. A tím pádem se humanisti vyhnout technickým předmětům a technici humanitním.

Ale současný systém je krajně nevyvážený. Chápu, že někdo nikdy ve svém životě nebude potřebovat třeba logarimy. Ovšem vědět jaký je rozdíl mezi Lumírovci a Ruchovci potřebuje ještě méně lidí a přestoje to orázka, kterou semusí naučit všichni.

0 0
možnosti
Foto

nemůžu napsat, že nesouhlasím,ale utvrdím Vás v tom.... že ruchovce méně a lumírovce více znát;-D ALE stačí vědět ne moc, hlavně to, že oni sem prostě konečně natahali světovou literatuuru, a to si myslím, že slovy dnešními byla ,,bomba,, - vzhledem k zatuchajícím tendencím tenkrát, ale co se bohužel vlečou dodnes. A to vůbec tenkrát nebylo málo. Hodit tam aspoň Sládka a Vrchlického... no... a máme to probraný;-);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1659x
Jsem někdo, kdo by rád poznal sám sebe, a proto píšu. Jinak jsem ještě otec, manžel, akademický pracovník, student, čtenář Rudolfa Křesťana, milovník jazzu a elektronické hudby. Nemám rád hloupost - někdy i tu svou.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky