Zbyněk Passer v Hospodářských novinách

Lídr hnutí Pro Prahu, Zbyněk Passer, si příště dá pozor, aby připravený článek resp. rozhovor neautorizoval. Zkušenost říká, že co se vysloví, vypadá pak na papíře jinak a mnohdy to novinář i jinak napíše. Článek neodráží ironii vysloveného textu, pozdvižené obočí či plánovanou nadsázku, ke které Passer zřejmě směřoval. (zde)

Každý se učí a je dobré se učit i od dnes nejoblíbenějšího politika Andreje Babiše. Ten by jednoduše řekl, že není politik, všechno ještě neumí a občas udělá blbost. Prostě nelže a lidé to berou. (Nebo lže, ale zatím to nikdo neprokázal. Takže to by byl ovšem super politik).

Hnutí pro Prahu má ve svém programu boj s korupcí na čelním místě a nelze se starostům jednotlivých částí ani moc divit. Peníze se v Praze ztrácely až neuvěřitelně a za projekty, které jsou zjevně špatné a nevýhodné. U mnohých se tušená korupce řeší v rámci vyšetřování, ale žádné tresty nepadají. A pokud ano, tak na submisivní úředníčky, kteří navíc policii pomáhali. Směšné.

Hnutí pro Prahu se svým logem připomínající havlovské srdce bude mít sympatie Pražanů. Lze tedy očekávat, že se novináři v barvách politických vlastníků novin pokusí čelní představitele tohoto nového hnutí jak se říká „nachytat na švestkách“. Tento český idiom ale skrývá dehonestaci, pomluvy, vnikání do soukromí až za hranu únosnosti a nekalou politickou soutěž vůbec.

Má-li mít hnutí Pro Prahu šanci a nechce-li dopadnout jako Klára Samková, musí si na styk s novináři dát velký pozor. Také by asi měli jeho čelní představitelé více prezentovat své názory, aby je novináři nemohli v budoucnu zkreslit nebo dokonce doslova účelově změnit.

Volby v Praze budou více než důležité. Mohla by skončit jedna neslavná kapitola vlád stran, které za demokratické už může pokládat jen opravdový naivka nebo fanatický skalní přívrženec. Jakákoliv snaha jakéhokoliv hnutí o nápravu věcí týkající se Pražanů je proto sympatická a vítaná. Zda „Srdce pro Prahu“ osloví i voliče se uvidí. Poté, co si hnutí ANO samo odstřelilo svého hlavního favorita pražských voleb, Jana Kasla, je prostor otevřen i novým formacím. Volby v Praze proto mohou přinést nejedno překvapení.

 

Autor: Rudolf Mládek | středa 11.6.2014 16:19 | karma článku: 7,96 | přečteno: 643x
  • Další články autora