Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborně, pane Mládku. R^[>-]EU Zbývá dodat, že jde o skvělý zápis do historie, politického životopisu pana Klause a ponaučení pro všechny příští prezidenty, to i kdyby už po dnešku nemělo následovat nemělo nic, t.j. plénum Senátu podání žaloby neschválilo, resp. žaloba byla ÚS odmítnuta.

A jaké ponaučení pro budoucí prezidenty ? Ponaučení, že je třeba respektovat Ústavu ČR a zákony naší země. Že ani prezident nad ústavou nestojí a nemůže se chovat svévolně. Že když Ústava ČR říká prezident jmenuje, odvolává, podepisuje, ratifikuje, etc., prezident to udělat  m u s í  , nikoliv  m ů ž e . Protože když chtěli dát ústavodárci prezidentovi k něčemu  m o ž n o s t , v ústavě výslovně uvedli "prezident má právo" (např. vrátit zákon Parlamentu, udělit amnestii, účastnit se schůzí vlády, zasedání obou komor Parlamentu, etc.).

"Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony", říká se v prezidentském slibu, což m.j. zahrnuje i povinnost prezidenta (stejně jako všech veřejných činitelů) státní moc uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon (čl. 2, odst 3 Ústavy ČR). Ani o písmenko víc.

Snad si to bude pan Zeman, ev. i další prezidenti pamatovat lépe než pan Klaus a budou se v zájmu celé země chovat k ústavě odpovědněji. Jsme sice Banánistánem, zatím ale ne stoprocentním, to díky 28 senátorům, pro něž stále není Ústava České republiky trhacím kalendářem. Díky jim za to.

0 0
možnosti
JB

Trapny článek světči o neznalosti našich zákonu a ústavy.[>-]

2 2
možnosti
DD

Naprosto souhlasím s autorem. Pro mně zůstane navždy prezidentem Václav Havel!

Za prezidenta Klause se upřímně stydím.

2 4
možnosti
JR

J20i81ř42í 24R55o54d

25. 2. 2013 9:42

I já naprosto souhlasím s pisatelem.  I mě zklamal, přestože jsem byl v prvním jeho volebním období jeho volič. Jakmile korupci v ODS označil, že je pod jeho rozlišovací schopnost, tak se pro mě stal on a jeho ODS nevolitelným!!

1 1
možnosti

Vaclav Klaus je jeden z nejvetsich obrancu demokracie v republice a jeji suverenity.Pokud jste medii namasirovane ovcatko, tak vas postoj proti amnestii je pochopitelny. Ale nemuzete udelat vubec nic,ale vubec vubec nic,kdyz je to jeho pravomoc kterou mu soucasny rad umoznuje!

4 3
možnosti

25. 2. 2013 11:07

Václave?

1 1
možnosti
JK

Stačilo napsat - nemám rád Klause..

4 3
možnosti
JB

Tak jsem si to přečetl a vzpomněl jsem si na sousloví "vzdělaný blb".

5 2
možnosti
JH

J14a38n 73H38l10e77d26í47k

19. 2. 2013 17:19

Tak jak Správní soud uznal, že Zeman účelově lhal a podváděl, ale jinak mluvil vtipně a moudře, tudíž klady převládly a obecenstvo tomu i zatleskalo , tak jiný soud uzná omyly presidenta s tím, že nikdo není neomylný, včetně vás i mne, za třetí touto žalobou fandíte  ""asi-možná""  zkorumpovaným kriminalistům a soudcům, jimž je OSM LET málo k obžalobě lumpů a grázlů

1 3
možnosti
ZB

Karma. Klaus zaslouží nejen soud, ale také odsouizení a na dlouho.

5 7
možnosti
JL

Já s těmi body popsanými v té žádosti souhlasím, domnívám se, že Václav Klaus porušil ústavní zákony hned několikrát, jenže si nemyslím, že by z toho mohl Ústavní soud vyvodit závěr, že se jednalo o velezradu. A v tom vidím problém - výrok Ústavního soudu bude určitě takový, že Klaus se velezrady nedopustil a toto Klause nakopne zpět. A to je věc, kterou si přeji ze všeho nejméně. Ten jeho výraz, až bude sdělobvat, že Ústavní soud mu dal za pravdu. On mu za pravdu nedá, protože určitě protiústavnost jeho některých kroků určitě zmíní, jenže závěr bude ten, že na velezradu to je málo - a od toho se Klaus odrazí. Tyto věci zvládá dobře.

5 6
možnosti
MV

Budme radi, ze jsme meli Vaclava Klause!

16 17
možnosti
JL

Jestli Miloš Zeman vyhlásí válku Slovensku, tak určitě.

2 3
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Názory a komentáře ukončené.