Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Popisuji ve svém včerejším blogu: Pravda bez obalu na téma, proč to v ČR funguje špatně – část první svou zkušenost s poltickými stranami. Drtivá většina členů politických stran jsou lidé, kteří vstoupili, aby se na úkor společnosti obohacovali, jiný cíl nemají. Nějaký čestný člověk se ještě najde na komunální úrovni, ale nemá šanci. Zaráží mne ale, že nikdo nekřičí podstatu: Řádí tady Sekta, celá politika je jí prostoupená. Je to nástupce komunistické strany. Víc můj blog.

0 0
možnosti
JL

Pane Mladek, dobry souhrn udalosti. Z celeho clanku citim vasi nevrazivost proti politickym stranam. Ja to reknu trochu tvrdeji. Politicke strany v CR s dnesnim systemem volby zastupcu a postaveni zvolenych cinitelu, nahrava presne k tomu, o cem pisete. Obcane zacinaji videt tu podstatu voleb a stran pri volbach. Obcane nechteji byt temi "oveckami" vyplnujici to "stado", podle ktereho s deli o mista ve vedeni CR. Hledaji nebo spise hledali, jak pisete take vy, toho "dobreho" obcana, kteremu chteli dat duveru. Jenze system voleb a vedeni statu nam dodnes nedava chanci takove lidi do techto mist zvolit. Podivejte se na tu dnesni "koalici". Strach a hruza. A lonska "koalice"? Strach a hruza. Mezi tim "urednicka vlada odborniku" Strach a hruza.

Musim se prizna, ze jsem si ulevil. Vsak nikdy nekritizuji, kdyz nemam svoji predstavu, jak to zlepsit. Muj pristup je velmi radikalni. Vychazi z myslenky volit JEDINCE s moznosti okamzite kontroly kroku v cinosti tohoto jedince. Jinymi slovy. Zvoleny jedinec bude mit nad sebou silu, ktera jeho kroky bude kontrolovat a take schvalovat.

Nastin teto zmeny ve vedeni statu a volbe zastupcu mam pripraveny. Na pozadani mohu odeslat e-mailem.

0 0
možnosti
LN

..je v tom určitá setrvačnost myšlení...spousta slušných a schopných lidí dřív politiku odmítala právě proto aby se tam s určitými týpky nepotkávala a nebyla s nimi spojována...po roce 90 to mnozí z nich zkusili....a dopadli jak sedláci u waterloo....týpci neježe se nijak nestyděli....ale slušné semleli...a to pochopitelně odradila další slušné a schopné...

...obdobné je to se vztahem čechů k vyvěšování vlajky...pokud vás někdo 50 let nutí vyvěšovat vlajku při kdejaké blbosti...zákonitě k tomu získáte averzi....a pak celkem pochopitelně opomenete vlajku vyvěsit i při příležitostech...kdy by jednoznačně viset měla....

2 0
možnosti
Foto

Ano, ten postřeh s vlajkou je trefný. Díky za příspěvek

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Názory a komentáře ukončené.