„Pozor koho volíte!“

Podzimní volby se blíží a je dobré si včas ujasnit, koho v Praze (a nejen v Praze, samozřejmě), chceme zvolit, aby řídil naše město. Aby se známé mafiánské náměstí změnilo na původní Mariánské náměstí. Aby Praha vzkvétala, nikoliv aby byla Eldorádem šejdířů, chytrolínů, organizovaných kapsářů a některých nepoctivých taxikářů. Aby slovo „politik“ přestalo být nadávkou. A to ve všech krajích, městech a v každé obci. 

Živnostníci parazitují,“ řekl Jan Mládek, současný ministr vlády. (zdroj:http://1url.cz/OTxH).

Dalšího sporného hodnocení se dostalo malým a středním podnikům:

 „Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici. Že pomáháte zakládat inovátorské firmy, to je super, ale je to na prd,“ řekl Babiš. (zdroj: http://1url.cz/qTx2).

Zatímco ve Spolkové republice Německo (ale obdobně v USA či jinde) jsou malé a střední podniky hlavními zaměstnavateli, v České republice dva současní činitelé vlády to vidí jinak. U ministra Babiše je to výrok nadmíru překvapivý.

Je dobré, aby si každý zaměstnanec v Praze sám zvážil, že až jeho zaměstnavatel bude touto vládou nebo jejími stranickými slouhy na pražském magistrátě eliminován, jakou asi má šanci najít jiné místo a jinou práci. Velkofirmy obvykle moc neberou. Absolventy téměř neberou vůbec a pracovníci nad padesát let jsou pro firmy začasté jen lidským odpadem. Ale právě tohoto „odpadu“ žije v Praze více než dost. Ve svých 57 letech jsem jím v očích mnoha firem nepochybně i já sám.

Nevybíravé útoky levice proti živnostníkům, malým a středním firmám připomínají padesátá léta minulého století. Ještě v roce 1948 člen předsednictva ÚV KSČ Slánský hřímal, že se lidově-demokratická republika bude opírat i o živnostníky. Po jeho popravě bylo s každým malým podnikatelem a živnostníkem zatočeno „po bolševicku“. Někdo chce, aby se historie opakovala?

Přítrž takovým plánům může učinit především pražský (a opakujme nejen pražský)  volič sám. Nedat hlas straně či hnutí, které takovou ideologii vyznává. Bude to pro hodně Pražanů otázka existenčního přežití, pokud by se plány na likvidaci živnostníků a malých a středních firem realizovaly. V těchto volbách by proto bylo dobré si uvědomit, že nestačí volit jen podle doporučení médií, ale volit i podle svého zájmu na budoucí život. Je totiž snadné nezákonnou vyhláškou omezit živnostníky a malé podnikatele tak, že zkrachují. Než se v české pomalé justici dosáhne nápravy (pokud se jí vůbec dosáhne), skončí většina zaměstnanců těchto malých firem na úřadech práce. Pro mnohé starší ročníky to bude poslední zastávka v jejich pracovní kariéře. Žádné přehánění to není. Zeptejte se těch, co se do této jámy společenského propadu zřítili.

Volby nejsou jen o těch, co je volíte. Volby jsou i o Vás. Především o Vás, milí voliči.

Pro čtenáře: Autor je nezávislý kandidát na senátora ve volebním obvodě č. 27 Praha 1 za Občanskou konzervativní stranu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rudolf Mládek | středa 3.9.2014 6:27 | karma článku: 14,06 | přečteno: 569x
  • Další články autora