Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

thm69

2. 8. 2011 9:32
Bludy pane Mládku

Kdybyste se o problematiku trochu zajímal, než sednete ke klávesnici, tak byste zjistil, že duplicitní zápis je opřen mj. o názor Ústavního soudu.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

20. 6. 2011 8:29
Katastrofální úřady?

Ne nadarmo se pro katastrální úřady užívá přezdívka katastrofální. Multiplicitní zápis vlastnictví je šílenost. Věrohodnou informací by byl zápis o probíhajícím majetkoprávním sporu mezi potenciálními vlastníky, kteří by měli být uvedeni.

Jsou ale i jiné průšvihy současné katastrofální katastrální praxe. Těmi je neevidence samostatných sklepů, jako nemovitostí, nebo samostatného vlastnictví sklepa, který je součástí jiné stavby. Záležitost ještě nedávno zcela běžná se dnes stala noční můrou řady vinohradníků, kteří jakoby přišli o vlastnictví svého sklepa a musí bojovat a prokazovat nabytí docela komplikovanou cestou.

Je to jeden z mnoha důkazů hlouposti našich zákonodárců a úřednické nadřazenosti "katastrofálních" úředníků.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

20. 6. 2011 8:46
Re: Katastrofální úřady?

Ano, to je opravdu ubohý úřad.

Skoro 21 let od změny poměrů, a my pořád ve spoustě katastrů vlastnictví evidujeme v tzv. zjednodušené evidenci, zatímco základem zůstává bolševický KN, kde se o vlastnictví (zemědělských) pozemků nedozvíte nic, ani se to nekreje.

Hrůza hrůz.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 6. 2011 8:01
Vaše úvaha má jednu chybu

Co má dělat katastr, když neví, či pozemek je? Nějak to musí označit. Kdyby tam úřad doplnil tzv. "plombu", tedy označení, že probíhá nějaké řízení, by to bylo podle vás již v pořádku? Tedy to řízení by bylo o tom, že někdo zjistil, že se neví, komu pozemek patří, tedy že nárok uplatňuje více majitelů "duplicitní, triplicitní vlastnictví"? Tedy výsledek stejný.

Jinak vám ocituji jednu vedoucí katastru: "Kdo je majitelem nemovitosti, ví jen bůh". A já dodávám, jenom hlupák se smíří s informací o nemovitosti na internetu, normální člověk by měl získat aspoň výpis a nejsprávnější je si projít vše, co na katastru o nemovitosti mají.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

20. 6. 2011 8:41
Re: Vaše úvaha má jednu chybu

No já nevím, ale pokud pozemek kupuji, mám smlouvu napsanou tak, že prachy přejdou až po zápise. A ten nedělá internet, ale katastrální úřad.

A přesto, jak píšete níže, dojde k tomu, že zapíše koupi od nevlastníka.

Co by teda asi napsali jiného na výpis, nebo co by asi jiného měli k nemovitosti?

0 0
možnosti
L

lomihnát.

20. 6. 2011 7:57
Mám asi kliku, že se mě to duplicitní tentononc netýká.

Ale zas na druhou stranu jsem z článku nepochopil, o čem je řeč.

Tak nevím ..

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 6. 2011 8:28
Re: Mám asi kliku, že se mě to duplicitní tentononc netýká.

U nás město prodalo pozemek a pak se přihlásil jiný majitel, že pozemek byl jeho a ne města a doložil také řádně vlastnictví. Co měl katastr dělat? Zapsal druhého majitele a čekal na soud.

Jinak se to i stává při přeměření pozemků, kdy nejsou známy hranice pozemků, obvykle po komunistickém scelování polí, a kdy se přeměřením nyní zjistí, že nesouhlasí výměra, je menší. Komu ubrat, tomu vlevo či tomu vpravo? To musí opět vyřešit soud, ne katastr, a do té doby tam patrně bude duplicitní vlastnictví.. P.P.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Názory a komentáře ukončené.