Kdo první slíbí, že poručí větru a dešti?

Nejblíže je hnutí, které „to prostě zařídí, provede, a udělá tak snadno“, až se budeme všichni divit. A to značná část jeho kandidátů nemá o své budoucí politické práci doslova ani potuchu. Naposled tu takové kádry nastupovaly po roce 1948. Pravda, zadeček na občany na svých volebních plakátech tehdá nevystrkovali.

Ale ani ostatní populistické strany na tom nejsou o moc lépe. Doprava zadarmo, město samouklizené, dětské školky, kam se podíváš, na letiště v Praze si to uhání tolik dopravy, že už jen chybí raketoplán. Volební řež se stala přehlídkou doslova až absurdních slibů. Český premiér pak slibuje dostavbu pražského okruhu, který je ve své variantě dvakrát tak drahý, a je to ten, co obce nechtějí a soudy zakazují. To už není politicky špatně, to je darebáctví.

V této řeži se koupe celá tato populistická vláda, která, jak jsem již v minulosti uvedl, pokračuje v politické korupci zaměstnanců státní správy zvyšováním platů a logicky (někdo to zaplatit musí) zvyšuje daně živnostníkům. K tomu se přidává podivný pohled na právo, kdy zákony nám budou psát soudci (nikdo samozřejmě o jejich odbornosti nepochybuje), ačkoliv to vůbec není jejich náplní a prací. A nakonec se soudci budou vymlouvat na soudní průtahy, protože museli psát za zákonodárce zákony? A k tomu ta podivná „ochrana“ těch, co si půjčují a pak dluhy neplatí. Ti co peníze půjčují (banky, spořitelny,) jsou lumpové a ti, co peníze nevracejí jsou chudáci? V které části výuky o kapitalismu ( ale i o socialismu !!) mi to uniklo? 

Podáváme-li se na úspěchy této vlády, tak vyjma správné, ale nedostatečné personální čistky toho za devět měsíců předvedla minimálně. Však se také původní spojenci této koalice, spolek aktivistů z Rekonstrukce státu diví, jak mizerné plnění všech slibů se koná. Z jejich doporučovaného programu se upekl pouze tzv. služební zákon a je to paskvil, který žádné odpolitizování veřejné správy nezařídí. Prostě se to zase nezmáklo? Prostě je to zase špatně? A co zákon o veřejném zveřejňování smluv z výběrových řízení? Zase to to nezmáklo? Prostě se to zase někde zadřelo? A po těchto volbách to najednou prostě z ničeho nic půjde? A s kým a pod koho taktovkou?

Poslední otázky by si měl položit i volič a měl by zvážit, zda bude dál dělat toho užitečného blbce. Možná, že strana, za kterou já sám kandiduji nebude v jeho očích ta správná a nemám mu to za zlé. Tak ať si vybere jinou, ale bez všech těch nesmyslných slibů, jako „to prostě půjde“ a nebo jako „jsme to už dokázali“. Protože to vše je čiro čirá lež. Stejně, jakou byla lež, že se poručí větru a dešti. Snad nejsme tak hloupý národ, abychom ve stejnou lež uvěřili dvakrát.

 

 

Autor kandiduje jako nezávislý do Senátu za Občanskou konzervativní stranu.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Rudolf Mládek | čtvrtek 25.9.2014 10:05 | karma článku: 12,38 | přečteno: 420x
  • Další články autora