Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

hurkajan

1. 3. 2010 14:04
smutné

a...trapně pravdivé...mám stejné zkušenosti k tomu jsem abstinent a mám všechny vyhlášky a normy tohoto státu a.........chybí ty známosti

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

1. 3. 2010 11:10
Devatero řemesel ...

desátá bída ... ducha.

0 0
možnosti
JR

laser-man

3. 3. 2010 8:36
Re: Devatero řemesel ...

Každý má na výběr. Buď pracuje celý život u jednoho stroje v jedné továrně, nebo se celý život učí a poznává nové možnosti, o kterých třeba neměl ani tušení. Ten první dostane třeba v padesáti řád Vítězného února za zásluhy v daném oboru. Ale těžce pak ponese, kdyby náhodou zrušili jeho továrnu a jeho místo. Vezme i zbraň a půjde posřílet půlku vedení, protože jeho život ztratil smysl. Pokud ale nedělá někde v chemičce, protože to se 50 dožívá výjimečně. Ten druhý není špičkový odborník v daném oboru a ani nemá nárok na žádné vyznamenaní, ale ví o světě více, je adaptabilní a nějaké zrušení pracovního místa ho nepoloží na kolena. Co je lepší?

0 0
možnosti
MS

Matyas Sandorf

1. 3. 2010 9:29
Švarcsystém

a co teprve nemocenská ...nejde jen o první 3 dny, ale OSVČ nemá nárok na nemocenskou celých

prvních 14 DNŮ. i TO JE ASI JEDEN Z DŮVODŮ PROČ SE V POSLEDNÍ DOBĚ OPĚT

ROZMÁHÁ šVARCSYSTÉM.  A to se k placení nemocenského pojištění musí

ještěOSVČ zvlášť  přihlásit - navíc, k povinnému sociálnímu a zdravotnímu pojištění. A zdalipak všichni vědí, že v prvních 3 měsích pojištění na plnění není nárok?

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

1. 3. 2010 8:54
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Jo takhle to končí, když člověk umí všechno a nic. Udělá jakoukoliv práci, ale všude je snadno nahraditelný.

Dneska v technických oborech je vhodná spíše specializace - kvalitních specialistů, kteří opravdu dobře rozumí tomu, co dělají, je vždycky nedostatek - a firmy si je dobře platí a navzájem přetahují.

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

1. 3. 2010 8:38
rána jako z kanónu

ale dost vedle. "Švarcsystém" je totiž pouze a výhradně důsledkem dvou příčin. daňový systém jako celek a vynikající pracovní zákoník. Kdysi, "za první republiky" nikoho ani nenapadlo něco podobného dělat, i když to bylo samozřejmě taky možné. Nebyl k tomu prostě důvod, na sezónní nebo dočasné práce se nabrali lidi z okolí a bylo to, když někdo ze zaměstnanců byl k ničemu (zadarmo drahý), tak ho prostě propustili, totéž když nebyla práce. Tohle dneska nejde, koneckonců viz odborářská dopravní stávka. "Aber die konzen" se kdysi říkávalo.

0 0
možnosti
J

janteufel

1. 3. 2010 8:22
Mám rád the Doors

A mám novou desku "Plastiků" a od 8.3. (MDŽ) je v prodeji nová deska od Jimi Hendrixe. Jak vidíte, alespoň něco v tomhle státě funguje[>-] JT

0 0
možnosti
  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.