Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rafaelou

3. 3. 2011 6:50
konspirace?ne bohém...

Jirka byl skvělý zpěvák.Jeho písničky obstojí ještě dnes a ve své době to byla hvězda první velikosti.Není třeba hledat žádnou konspiraci v jeho tragickém odchodu ze života.Byl bohém.Byl jsem na několika jeho koncertech a ty obvykle skončili pořádnou pitkou.Průšvihů měl spoustu.No a když se opil tak si myslel,že má křídla.Neměl.Škoda jinak tu dál mohl být mezi námi.R^

0 0
možnosti

Dispute

13. 4. 2010 17:01
Připomínka hezká, ale jinak blábol jak tady napsali i jiní

Fotky Patrika Najbrta jsou k nahlédnutí, ale Laser na Power5 nefunguje.

0 0
možnosti

Dispute

13. 4. 2010 14:44
Hudebně mrtvý Ručko-blábol.Co na nás ukazuje prstem ?Sebe ..

Jiří Schelinger zahynul díky vlastní pitomosti stejně jako herec Hrzán. Opilost a frajeřiny. Některé písničky výborné, ale jiní interpreti by tak dobré texty a melodie zazpívali možná líp. Třeba Petra Janda z Olympiku nebo jeho jmenovec Dalibor Janda.8-o

0 0
možnosti

laser-man

13. 4. 2010 16:01
Re: Hudebně mrtvý Ručko-blábol.Co na nás ukazuje prstem ?Sebe ..

Zde je škoda slov. Člověk, který v životě nic nedokázal, žije v samotě zavřený mezi čtyřmi stěnami. Trpí stihomamem a paranoiou. Je zašpklý a nenávidí celý svět, protože jej nikdo nerespektuje. Tak to je obrazek Disputa. Zde sice anonymní, ale pro okolí nula....a vlastně taky anonymní. 

Doporučují návštěvu psychiatra. A to co nejdříve. Již včera bylo pozdě.;-(

0 0
možnosti

lost

13. 4. 2010 11:56
Schelingra jsem zažil v GONGU

ve Vysočanech (praha9) . nechápal jsem, jak někdo takovej vubec existuje, a taky neexistoval dlouho, příliš nezemský borec, na tehdejší poměry .jsem rád že jsem ho jednou viděl, a zblízka .

0 0
možnosti

lost

13. 4. 2010 12:01
Re: Schelingra jsem zažil v GONGU

ňákej SIPO tu vykládá o konspiraci, vzhledem k tomu, že se JSCH. pravděpodobně chystal podepsat chartu77 .....tak si jedniznačně myslím, že šlo o likvidaci.FRČ ho udělal příliš populárním.

0 0
možnosti

boruvka

13. 4. 2010 9:47
Hledám dům holubí

kdopak z vás cestu ví........  Nádherná písnička v jeho podání.

Díky, dávám karmu. R^

0 0
možnosti

debater

13. 4. 2010 9:41
Jiří Schelinger byl talent,

jehož následovníci vyrosti asi až v osobách Dana Bárty, Kamila Střihavky, Petra Koláře nebo Aleše Brichty.  Bohužel jeho kariéra trpěla už Vámi zmiňovanou schizofrenií ve vedení F.R.Čechem. Franta je vtipný člověk, ale ve té době se snažil podlézt úplně všem, což nelze. Za nejlepší, nejsevřenější a žánrově ucelené, považuji album Hrr na ně, všechna ostatní byla neucelená, roztříštěná tím, že se FRČ snažil oslovit úplně všechny, tedy rockery i milovníky bubble gumu. Nám se líbí bylo spíš blouznivé a mimo titulní písně se mi zrovna dvakrát nelíbilo. Překvapuje mě, že v době všech možných coverů a dalších recyklací, nikoho nenapadlo sáhnout po skvostech jež jste také zmínil: Kartágo, Lucrezia Borgia jež mají, na tehdejší naši původní tvorbu, velice solidní náboj.

0 0
možnosti

pedr64

13. 4. 2010 9:56
Re: Jiří Schelinger byl talent,

ještě že nenapadlo, v podání třeba Verony by to mohl být "nářez". Stačí ta šílenost, co udělali ti magoři z Anděla od Kryla

0 0
možnosti

TerezazMoravy

13. 4. 2010 9:18
Diky za clanek,

rada jsem si precetla o zpevakovi, ktereho mam moc rada, veci, ktere jsem pred tim nevedela.....

0 0
možnosti

Aldor

13. 4. 2010 8:27
A co na to Jan Tleskač?

Tak jak tak faktem zůstává, že Schelinger byl opravdu skvělý zpěvák a osobnost tehdy pod pokličkoku dušené rockové scény. A byl rozhodně větší osobnost, než nýmandi typu Olda Říha s celým Katapultem, proti kterým je Pepa Zíma národní umělec.

Na druhou stranu je otázka, jak by to vypadalo, kdyby se dožil 90. let. Atmosféra okolo zakázané hudby ze západu byla ta tam a normalizační umělci měli (mají) sklony po kratší odmlce vytahovat ty samá, nebo velmi podobná umělecká zvěrstva, kterým bavili socialistické masy v 80. letech. A ty samé masy to hltají i dnes. Třeba si takto Jirka zachoval svou tvář a zůstal tak legendou navždy.

0 0
možnosti

pedr64

13. 4. 2010 10:01
Re: A co na to Jan Tleskač?

Katapult musíš zasadit do reálné doby, tedy druhá polovina 70. let a normalizace. Bigbíťáci měli buď stop, nebou utekli k džezrocku(tam nehrozil problém s texty), ten byl ale pro naprostou většinu neposlouchatelný, nebo prostituovali jako FRČ. A do tohom přišel Říha s písničkama na tři akordy, se zapamatovatelnými texty a bez kláves, smyčců a podobného balastu. Ve své době působil jako zjevení.

0 0
možnosti

Platebni doklad SIPO 14.364 Kc

13. 4. 2010 8:14
POZORUHODNÉ

šílenej blábol , počínaje přihlouple hodnocením Čecha až po konspirační teorii dvou neznámých mužů.................

0 0
možnosti

tulda

13. 4. 2010 8:08
Vožralý Jirka,

byl pořád v lihu a proto dopadl jak dopadl. Zbytečné malování čertů na zeď. I když jeho desky mám doma do dneška, nepovažuji vaše rozjímání nad jeho životem za adekvátní, k jeho rozmařilému a bohémskému životu. Především byl v hledáčku policie z důvodu jeho lotrovin na veřejnosti. EU

0 0
možnosti

přišla poslechnout Paderewskiho

13. 4. 2010 8:14
Re: Vožralý Jirka,

cože8-o:-/:-PRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 346
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem normálně ujetý rockér. Vystudovaný chemik. Zajímám se o hudbu a vše kolem ni. Ale taky mě nenechává chladným dění ve společnosti. Hlavně ti političtí vyžírkové.