Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FD

Proč bychom měli pomáhat?

5 0
možnosti
PB

Myslím, že to jen ukazuje to, že je úplně jedno, ze které strany daný politik je. Tím neříkám, že jsou všichni zkorumpovaní, ale jen tolik, že jisté zájmové skupiny jsou účastny ve všech politických stranách...

1 0
možnosti

Informace asi nebudou přesné! Já věřím, že Sobotka je do té šlamastiky vtažen druhotně. Jinak by to bylo opětné zařazení ČSSD mezi korupční strany samotným Sobotkou! To samozřejmě nemohu vyloučit, že Sobotka se se svojí ČSSD jen zařadil zpět.

Ohledně OKD: Privatizace byla připravena politiky ODS a na Sobotku zbyl jen ten podpis nevýhodné smlouvy. Jistě i ten podpis měl svoji váhu. Ale není důvodu, proč bychom toto vysvětlení Sobotkovi nevěřili.

Vyšetřování OKD by nejspíše směřovalo proti politikům ODS. Ale nejspíš vadilo to, že se vyšetřování v Olomouci otřelo i o Ivana Langera, a ten má u policie stále své ochočené zázemí.

0 6
možnosti
VH

OKD

1. Privatizace proběhla v roce 1991 (resp. v lednu 1991 byla ukončena).

2. Kdy byla "privatizace" (tedy prodej minoritního podílu) připravena ODS? ODS nebylo ve vládě od roku 1998.

3. O výlučném jednání pouze s Karboninvestem nerozhodla žádná ODS, ale vláda Vl. Špidly na konci roku 2013, tedy v době, kdy již půldruhého roku fungovala.

4. Prodej se uskutečnil v v září 2004 (S. Gross), tedy v době, kdy byl pan Sobotka více než dva roky ve funkci.

5. Na rozdíl od Vás si nemyslím, že statutární orgány (jedno, zda podniku nebo státu) rozdávají své podpisy pod smlouvy proto, aby měly smlouvy později sběratelskou cenu.

Jestlipak Vám uvedené skutečnosti řeknou něco o Vaší víře v Sobotkovu pravdomluvnost??

15 0
možnosti
IM

I64v22o 42M32i23l98d32a

10. 6. 2016 15:38

dávat do jednoho kontextu, řádku a věty kriminalizaci politické opozice jako přípravu a prostředek neobolševického palácového převratu a skutečnou kriminální kauzu privatizace a zpětného zestátnění OKD je víc než politicky ( mocichtivě ) motivovaná zhovadilost.

1 1
možnosti
JR

J66a76n 85R78á36ž

10. 6. 2016 14:22

Když před dvěma roky ÚOOZ chtěl prověřit detaily privatizace OKD a to zejména roli (střet zájmů) Dr. Pokorného, který při této privatizaci dělal poněkud podivně poradce jak vládě (ministru financí Sobotkovi), tak i Bakalovi, bylo "povoleno" prověřit jen chybující znalce a jak chtěl s prověrkou jít dál, tak se po prvé začalo v ČSSD hovořit o tom, že je Šlachta neřízená střela, kterou nemá vláda pod kontrolou. V případě podílu ÚOOZ na pádu Nečasovy vlády, to nikomu z ČSSD nevadilo, že je Šlachta příliš samostatný.

Když Šlachtu teď podržel Babiš, když chtěl udělat důkladnou prověrku této podivné privatizační kauzy, tak najednou se ze Sobotky, který se před tím k práci policie moc nevyjadřoval, stal největší obhájce reorganizace antimafiánských útvarů, aby byl Šlachta nucen odejít.

Věřit tomu, co říká Sobotka a Chovanec o účelu této reorganizace, může jen naivní hlupák. Už jmenování Tomáše Tuhého na post policejního prezidenta provázely podivné politické hrátky a lobbistické tlaky. Teď je vidět proč.

35 1
možnosti

ČSSD se nepříjemně namočila do kauzy OKD, ale základ nevhodné smlouvy ležel u politiků ODS. A skutečnou příčinou likvidace nejschopnějšího útvaru policie byla nejspíše olomoucká kauza, která se dotkla stále u policie mocného muže ODS Ivana Langera. Chovanec a Sobotka nyní jen potvrzují spolupráci ČSSD s ODS!

3 3
možnosti
JH

J37a26n 95H80a89v56r49d44a

10. 6. 2016 13:21

Šlachta by po Dluhoslavovi nešel. To nemá Babiš zapotřebí.

0 2
možnosti

Babiše vynech! Současné divadlo má režizéry jen v ODS a možná i v ČSSD.

2 2
možnosti
DB

Perfektně popsaná situace naší---české vládnoucí garnitury---- DISKRÉTNÍ ELITA vládne a najímá si na prosazování svých zájmů POMOCNOU ELITU, která se rekrutuje z morálně slabších jedinců, ochotných udělat cokoliv pro pozici, peníze, pocit moci a pro červený koberec a ekonomické výhody, ekonomické informace a tak podobně.

Ale tento stav zde máme od roku 1990 novodobě a od roku 1948 historicky. Za téměř 70 let se prostě jistá sorta lidí naučila "jak to chodí" a nemají problém s morálkou, jde jim jen o svou kapsu a pozici.

19 0
možnosti
VH

Ale, ale. Máme to tu cca od 10. století. (Tedy minimálně od 10. století, protože víc nevíme. V Evropě je to již nejméně tři tisíciletí.)

1 1
možnosti

OKD, to bude pád do hlubin dolu pro Dluhoslava. Dříve, či později.

15 0
možnosti
JR

J54a15n 96R27á74ž

10. 6. 2016 14:27

Ono se nadarmo neříká, že každý smrad jednou pronikne ven i z té nejuzavřenější nádoby. Tak doufejme, že se role Sobotky na privatizaci OKD jednou pořádně rozkryje. Možná byl jen užitečným blbem, což je dost pravděpodobné, nebo to zahráli s Radkem Pokorným a Bakalou tak, že má někde pěkně uložených pár desítek milionů.

7 0
možnosti
VH

Obávám se. že uvažujete příliš jednoduše. Celý útvar svojí seriózností a zejména informační nepropustností straší politiky již dlouhou dobu. Nejpozději od Ratha se ho chtějí mnozí zbavit. Je paradoxem, že Zeman a Bradáčová, kteří činnost ÚOOZ svým jednáním zefektivnili, jsou ve funkcích díky Nečasovi a jeho vládě.

Jinak: Co můžete čekat od člověka, který pro generálskou hodnost (udělovanou presidentem Zemanem) překročí vše, aby policie nezákonně zasahovala při návštěvě čínského prezidenta.

Co můžete čekat od člověka, který chystá podraz na Sobotku, a když zjistí, že se nejspíš nepodaří, podrazí své komplice? Co může očekávat od zcela neschopného Sobotky? (Míru jeho neschopnosti ještě mnozí nedoceňujeme.)

40 0
možnosti
JR

J55a78n 14R75á12ž

10. 6. 2016 14:38

Sobotka byl bezcharakterní podrazák odjakživa a tak si umí podrazáky ve svém okolí i pohlídat a využít. Chovancovi dal velmi vlivnou trafiku a ten mu slouží jako věrný pes...to byl dobrý tah, není-liž pravda?. Jen Hašek se mu na čas vymknul z kontroly, ale jak si můžete všimnout, už ho zpacifikoval a Hašek mu zobe z ruky, jen aby zůstal na kandidátce jedničkou na post hejtmana.

Jako architekt vlastní moci je Sobotka výtečný a když si odmyslíte, že mu vůbec, ale vůbec nezáleží na druhých, nejméně na občanech, tak je velmi schopný a každý, kdo ho po jeho vstupu politiky podcenil, to odnesl.

Věřím, že si svou zdánlivou podlézavostí mocným v Bruselu a Berlíně, chytře vyšlapává cestičku k unijní funkci, která mu zajistí bezstarostný život i v seniorském věku stejně, jak zajistila Špidlovi a teď Jourové.

17 1
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik