Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)   Napsal jste to dobře ! NEbylo většího trapasu v historii této země než poslední  volba Klause. Langer tam pobíhal jak zběsilý, vyhrožoval, basou, několik poslankyň bylo nezvěstných, na záchodě se předávaly milionové úplatky, slibovala se koryta ve státních podnicích....no dílo! Jsem rád, že to skončilo a Zemanovi fandím. Je to svéprávná osobnost, která neohne hřbet před každým hlupákem, který by mu chtěl radit.  A nazývá věci pravými jmény! R^R^R^

1 1
možnosti
LW

L24e50o 25W17o96l29f

14. 4. 2015 13:01

On ten váš fotbalismus čiší z každého příspěvku, z každého plusu a mínusu, pane Nováku.

1 0
možnosti
LW

L43e46o 49W95o95l58f

14. 4. 2015 11:29

Byl jsem vždy proti přímé volbě prezidenta, protože naše společnost ještě dostatečně na přímou volbu nedozrála. Pro srovnání se stačí podívat do sousedního Rakouska, kde je také přímá volba.

1 1
možnosti
VH

Ono je dost jedno, zda špatného prezidenta zvolí nemyslící (ale propagandou zblblí) volič přímo, nebo jesti tuto volbu provedou úplatní (tímž nepřemýšlejícím voličem zvolení) poslanci a senátoři.

  Jinou variantu (kde by byl výsledkem dobrý prezident) nevidím.

0 0
možnosti
VH

Jejda, vypadlo písmenko!  Věta měla znít "... nemyslící (ale propagandou zblblí)  v o l i č i  přímo...".   Sorry

0 0
možnosti
OK

Přímá volba prezidenta není nástrojem pro spravování státu. Prezident je reprezentativní, nikoli exekutivní funkce. Pak se jen může stát, co se stalo teď - prezident se chová tak trochu jako poněkud nezávislá a nepředvídatelná exekutiva. Relikt absolutistického monarchy.

2 1
možnosti
Foto

Pokud hájí zájmy svého státu, tak by nemělo být na škodu, že.8-o;-)

1 1
možnosti
Foto

Já jsem byl proti přímé volbě prezidenta a první přímá volba moje přesvědčení ještě potvrdila. Pokud bychom chtěli zavádět i možnost odvolání prezidenta občany, tak by to byl ještě větší cirkus.

2 0
možnosti
Foto

Pokud bude politikům hrozit toliko tzv. ,,politic.odpovědnost", čili minim. po dobu jejich zvolení, de facto nic (!), těžko se co změní. To by jim musela hrozit i trestně právní odpovědnost, např. porušení péče řádného hospodáře, či např. za zpackané zákony. Dtto odvislost jejich odměńování za finance jimi spravovaných rezortů, či celkové ekonom. hospod. výsledky státu. Ovšem to v reálu nehrozí, že. Který politik by navrhl, tedy mimo předvolebních slibů, a prosadil řešení, kterým by ohrožoval sám sebe8-o?!

1 0
možnosti
OK

To je problém. Populisticky to zní hezky, ale je to jako když byste trestal menežment firmy za to, že se rozhodl zvýšit produkci výrobku A kvůli rostoucí poptávce, ale než se zvýšila produkce postavením nové haly, podobný výrobek, ale levnější, začala vyrábět jiná firma a naše firma zkrachovala. Podobně i politik může učinit rozhodnutí, které se v čase ukáže jako nesprávné a pro stát ztrátové. Má být za to trestán?

1 0
možnosti
ON

Nechci vám brát iluze ale co když je to přesně naopak. Většině obyvatel došlo co máme za prezidenta a chtějí už někoho jiného.

5 1
možnosti