Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vlastenectví končí za šest dnů. To skončí MS v ledním hokeji. ;-D

0 0
možnosti
AK

Já jsem Čech a jsem na to hrdý.

Je to praktické.

I kdybych totiž na to hrdý nebyl, nebyl bych o nic méně Čech...

Ale trochu vážněji, ono je to totiž s tím vlastenectvím těžké. Vůči komu být loajální:

- vůči státu? Vždyť pořád slýcháme jak špatný hospodář je stát a jaké je to byrokratické monstrum, které brání skutečně produktivním lidem v rozletu.

Je skutečně obtížné být loajální ke státu jehož ekonomiku ovládají zahraniční investoři a banky, kde jsou lesy a půda darované církvi a který občany devalvacemi měny činí v rámci EU stále chudšími.

- vůči národu? V době multikulturalismu a otevírání se druhým je to přece projevem fašismu.

Tak už zbývá jen ten hokej...

1 0
možnosti
BT

ano vůči státu, stát máme takový jaký si ho uděláme, on nepříjde žádný Američan či Rus a nebude za nás rozhodovat jak se sami k sobě máme chovat a koho si zvolit, bez zahraničních investorů kteří jsou mimo KLDR v každém státě bychom byli chudý a naprosto lehce ovladatelný stát na nějakou hrdost pak rychle zapoměňte

nejhorší pro národní hrdost jsou brblalové vašeho ranku

1 1
možnosti
BT

co je to posluhování západu?

0 0
možnosti
OK

To by nám vysvětlil nejlépe soudruh Urválek.

1 0
možnosti

J71a67k69u42b 38Č21e98c32h

12. 5. 2015 10:24

Musím drobně nesouhlasit s paní Šporkovou i s Vámi pane Rozvorale. Částečně se fanouškovství dá za projev vlastenectví považovat, přece jen, dáváme tím najevo kam patříme... Politická reprezentace má však s vlastenectvím společného málo. Politici se mění, ale vlast zůstává... A to že Švejkujeme, spousta věcí nám vadí a soustředíme se spíš na to, co nefunguje, to k nám prostě tak nějak patří a svým způsobem nás to vystihuje. Pravá míra vlastenectví se projeví až v dobách, kdy půjde opravdu do tuhého, což ani zdaleka není diskuse o tom, jestli máme mít užší vztahy s tím nebo s tím... Snad taková doba už nenastane a i kdyby, věřím, že se spousta hrdých čechů zase, jako vždy, objeví....[>-]

0 0
možnosti
OK

Mě už provokuje to vaše motto. Řekl bych, že bez skepse a pesimismu by nebylo vědy a jejích aplikací.

A k tomu vlastenectví. Tato země byla až donedávna skutečně multinárodnostní (chcete-li multikulturní). Češi, Němci, Židé... Mnohdy lidé ani neznali své kořeny. Všimněme si, kolik je u nás německých či z němčiny vycházejících příjmení.

Přílišný důraz na vlastenectví nastartoval poněkud nerealistický projekt Československa v roce 1918, kdy separatistické tendence dvou ze tří hlavních národností (Němců a Čechů) prakticky od počátku paralyzovali fungování státu až po úspěšný rozpad. Mnichov nespadl z čistého nebe, ale do značné míry stavěl na něčem, co existovalo, byť to bylo zneužito v tomto směru velmi talentovaným Hitlerem.

0 0
možnosti

nazývat obyčejné fanouškovství (spojené často víc s alkoholem než se sportem) vlastenectvím se mi poněkud hloupé...titíž lidé nadšeně fandí "Spartě", "Slavii" atd. aniž by o nich něco věděli - a když dlouhodobě hrají špatně nebo některý přední hráč udělá něco špatného, začnou prostě fandit jiným. To nemá s vlastenectvím opravdu nic společného.

Byla jsem vychovávána k vlastenectví - a to i přesto, že jsem vyrůstala za socíku - ale ten byl brán jako nějaké odbobí temna, které jednou skončí...  Člověk může být vlastenec jen tehdy, když zná historii své vlasti a ví, na co a proč má být hrdý...jinak je to spíš fangličkování (v našich krajích bohužel časté - a to zdaleka ne jen dnes)

3 0
možnosti
OK

Je příznačné, že zatímco v době hokejového mistrovství spousta "vlastenců" vozí na autech vlajky, během výročí pro tuto zemi tak významných ti samí lidé často ani netuší, o jaké výročí jde.

2 0
možnosti
Foto

Nic ve zlém a omluvte, prosím, ne zcela přesný výraz, ale to co jste popsal a napsal mi spíše zavání takovým "čecháčkovstvím". Našel by se určitě lepší výraz, ale jsem po ránu ještě nerozhýbaný.

6 0
možnosti