Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

děkuji vám, po přečtení vašeho článku jsem získal jednu jistotu, pokud si Úsvit mezi svými politiky drží tohle tak nikdy nevolit

4 0
možnosti
Foto

Církvi se vrací majetek, který měla ve vlastnictví alespoň po část období od 25. února 1948 do 1. ledna 1990. Pro zvýšení jistoty bylo navíc do návrhu zákona včleněno výslovně ustanovení, že se nevydávají věci konfiskované na základě Benešových dekretů (§ 8 odst. 1 písm. h) návrhu zákona.  Pokud nastane rozpor ve vydání majetku, podle zákona o tom rozhodne soud. Církev svůj majetek získávala dary a rozšiřováním svého majetku na základě dobrého hospodaření. Ve své historii to byla ona, kdo byl jí majetek ukraden.  Třeba v dobách husitských válek jí bylo odcizeno 80 procent majetku, který ji nikdy nebyl navrácen.

4 0
možnosti
PK

Píšete:"Pokud na nějaký církevní majetek není historicky doloženo jeho řádné a legální nabytí v minulosti, mělo by se o jeho navrácení vypsat referendum, aby lidé, kterým tato země patří a kterou budovali naši předkové, sami rozhodli"  To si myslím, že je zbytečné. V zákoně o majetkovém vyrovnání s církvemi je jasně stanoveno, že pokud doložíš, bude ti majetek vydán. Pokud ne, nic nedostaneš. Ale pokud chcete jít nad rámec zákona, tak proti gustu....Hlavně, že už konečně bude o něčem referendum;-)

4 0
možnosti
AK

Bojím se abychom za pár let nezačali mezi zločiny komunismu zahrnovat i odfláknutou likvidaci katolické církve...

0 3
možnosti
Foto

Zákon o církevních restitucí na základě návrhu ČSSD prozkoumal  Ústavní soud v roce 2013 a neshledal v něm nic, co by bylo odfláknuté a  nezákonné.

2 0
možnosti
MD

Problém s náboženstvím a náboženskými organizacemi je ovšem ten že tyto tolerantní nejsou. Vy jste "tolerantní ateista", takže věřícím své názory nevnucujete. Církve ovšem pasivní nejsou. Naopak, vedou masivní kampaň kdy vnucují občanům své nesmysly, v církevních školách vymývají dětem mozky. Při církevních obřadech vymývají mozky i dospělým. A to je zásadní problém. Církve vychovávají z občanů ovčany. A tato republika potřebuje pravý opak, z pasivních ovčanů dělat aktivní občany.

4 9
možnosti
PK

Masivní kampaň? Blbost. Že se např.na církevních školách učí náboženství? Je to pane církevní škola, vaše děcka tam dávat nemusíte. To je stejné, jako kdybste dal děcka na školu s rozšířenou výukou jazyků a pak se divil, že se tam učí moc jazyků. Předpokládám, že jste mockrát ani nebyl na mši, jiank byste nemohl napsat takovou chujovinu o vymývání mozků. P.S. Jak vám církve vnucují své názory? Chodí k vám domů? Otravují vás na ulici? V práci? Jste nucen číst křesťanský tisk? Poslouchat náboženské pořady v TV nebo v rádiu? Leda prd;-)

7 2
možnosti
Foto

J64a36k74u29b 48R70o54t47h

23. 4. 2014 10:38

Bože, to bylo křiku, že v parlamentu sedí blbci a zločinci, takže by bylo dobré volit někoho nového, čistého a moudrého. Nu, a teď tam sedí hnutí Úsvit. ;-D;-D;-D

7 0
možnosti
VS

Dodal bych - z pohledu českého ateisty, vychovaného v neúměrně ateistickém státě. Proto  - dle mého názoru - máte poněkud zúžené vidění.

3 2
možnosti
JM

Zúžené - v porovnání s kým?

2 0
možnosti
BM

Ukřižování Ježiše Krista se uskutečnilo v předvečer židovských svátků Pasach, které jsou pohyblivé, tudíž i ono přepomenutí ukřižování. Událo se to za římského místodržitelství Pontia Piláta což je skutečná historická postava a jeho funkční období je doloženo.

A judaismus, křesťanství i islám, což jsou SVĚTOVÁ náboženství vychází ze stejného pramene-Bible, jsou založena na monoteismu-jedinný Bůh. Akorát jej oslovují jinak- Jahve, Stvořitel, Alláh. Takže to, že si každý "vymyslel" toho svého Boha je nesmysl.

5 2
možnosti
JD

ale vůbec jim to nebrání v tom, aby se mezi sebou nenáviděli až za hrob

5 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2502x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik