Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Stejnou minimální  účast bych vyžadoval i u voleb do senátu, a kdyby náhodou byla nižší, tak senát zrušit.:-)

1 0
možnosti
MS

Zákaz některých témat pro referendum má svou logiku a myslím si, že neexistuje stát, kde by bylo povoleno referendum o čemkoliv. Také podmínka, že nadpoloviční většina, hlasující "pro" musí být současně alespoň čtvrtinou všech oprávněných voličů, se mi zdá docela rozumná. Souhlasím s tím, že podmínky pro uspořádání referenda by měly být mírnější.

0 1
možnosti
MD

Naprosty souhlas. Paskvil bojici se prumerneho Americana. To uz radeji nic.

1 0
možnosti
Foto

P43e23t72r 59H80a55n37n33i53g

17. 7. 2015 10:05

Zcela souhlasím s autorem tohoto článku. Takto koncipované referendum je naprostým popřením práva spoluúčasti občanů na rozhodování o důležitých otázkách, které od základů změní jejich život.

10 1
možnosti
Foto

Přiznám se, že jsem nečetl návrh zákona o referendu, ale budu upřímně rád, bude-li referendum zcela okrajovým a výjimečným prostředkem účasti občanů na věcech veřejných. Měl bych hrůzu z toho, kdyby v naší občansky zakrnělé a názorově roztříštěné společnosti měla referenda řešit ekonomické zákony, zahraniční politiku, personální obsazení státních institucí a podobně. 

Státy, kde mají referenda tradici(třeba Švýcarsko) mají zcela jinou občanskou úroveň, angažovanost  a jednotu.

U nás si dokážu představit (s nadsázkou ) referendum o počtu ocasů lva na státním znaku a pod. Chápu i referendum ve Všechlapech, kde se občané rozhodnou jestli se přebytek v obecní kase použije na opravu školky nebo hasičárny. Ale si nic jiného

4 6
možnosti
TJ

Nemyslím, že by docházelo k nějakému masivnímu referendování o každé prkotině. Nicméně i kdyby, a i kdyby jsme si vybírali špatně, holt naše chyba, příště líp. Tak jako ve všem. Při zachování stávajícího stavu naše společnost občansky zakrnělá zůstane, v tom vidím větší problém než v pár přešlapech.

Navíc větší nesmysly než co předvádějí v některých případech politici bychom stejně vymyslet nedokázali, tedy není co zkazit a hrůzou plýtvat netřeba.

7 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik