Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KZ

Opravdu je vidět, že se blíží volby. Dva předcházející příspěvky se zase naváží do ÚSVITu,znevažují snahu jeho poslanců a rádoby vtipně pronášejí jedovaté poznámky. Vy „jediní spravedliví" - jakou práci pro blaho obyčejných lidí jste vykonali vy?

0 0
možnosti
Foto

Předkládání nových a nových zákonů není žádnou záslužnou činností, lépe by bylo, kdyby žádné nové zákony nepředkládali. Zákonů máme asi tak o 90 % víc než potřebujeme, další nové zákony jsou zbytečné a novely stávajících dokonce situaci zhoršují. Každý předkládá nové zákony jak o život. Pak není čas je domyslet a pořádně připravit, takže novela stíhá novelu, nikdo se v tom nevyzná a zákony jsou k ničemu. Pokud se tedy nedomníváte, že je fajn se roky soudit a předkládat jeden znalecký posudek za druhým a donekonečna nechat vyšší a nižší soudy, aby si to posílali sem a tam.

Příkladem může být třeba "péče řádného hospodáře", není možné něco takového přesně nadefinovat a není možné postihnout všechny možné situace do zákona. Jednou je řádným hospodářem ten, který případný dluh nevymáhá, protože soudní spor by mohl být dražší, jindy je řádným hospodářem ten, který to žene k soudu, i když dnes už spíše ne. Někdy je řádným hospodářem ten, který koupí to nejlevnější, jindy ten, který koupí to mírně dražší a jindy ten, který koupí to nejdražší. Záleží na situaci, na kupovaném zboží či službě a dalších asi tisíci věcech, které se do zákona prostě nemohou vejít.

0 1
možnosti
JZ

No jo, volby se blíží, je třeba agitovat.

Sdělte nám, jen čistě pro zajímavost, jak takový osvícený politik chápe větu "Blogy neslouží politické propagaci jednotlivců, stran ani hnutí." Já jen, jestli neumíte číst, jestli se cítíte býti bytostí nad pravidla povznesenou nebo umíte cokoli okecat.

Špatná odpověď není, buďte klidný. Všechny tři vás kvalifikují coby politika.

1 1
možnosti