Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

Já s autorem článku souhlasím. Když chtěli lidé vyjádřit nesouhlas s chováním prezidenta, měli možnost svolat se v jiný termín. Zajímavé je, že tady z diskutujících nikdo neprotestuje proti rozkrádání naši republiky, proti zbytečnému zániku firem, nezaměstnanosti, zániku sociálních vymožeností, které nám závidí jiné státy (Švédové, Švýcaři, Dánové  to taky nedostali zadarmo), rozkradení důchodového účtu, Je toho moc proč by se mělo demonstrovat. Miloš  Zeman si bohužel svojí arogancí sám naběhl svým kritikům. Četla jsem na internetu článek, že Američané chtějí odstranit našeho prezidenta, chtějí dostavět Temelín, a to vše i když výběrové  řízení vyhrála ruská firma. Dokonce se toto výběrové řízení mělo zrušit, aby to vyhráli Američani- chtějí  prý  za zakázku nehoráznou cenu, kdo by ji zaplatil? A možnost přes kamerový systém a dálkové ovládání ovládat Temelín, dnes je možné nejspíš i to. A kdo by to platil?  No my, Vy, já..my všichni co platíme daně. .Taky se Miloš Zeman netají tím, že sankce proti Rusku škodí našim firmám a EU a prospívají snad jen Američanům, kdy jejich snaha je o nerostné bohatství Ruska.  Tak se snaží zdiskreditovat našeho prezidenta a on si na to bohužel, sám naběhl. A že ten protest proti němu je organizovaný  a štvavý, to má autor článku 100%  pravdu. A mi to těm co to organizují  strašně ulehčujeme.  Je mi z toho smutno.

0 0
možnosti
JR

J37a66r71a 63R86a76n91k

20. 11. 2014 0:10

Proc?  Mate pocit, ze se tomu melo stat hned po "klenotech", nebo Hovorech z Lan, ktere byly navzdy znehodnoceny?

1 0
možnosti
JS

J72a34n 36S68v29a22t13e67k

19. 11. 2014 11:14

Jsem přesvědčen, že pan Zeman není "prvním" demokraticky zvoleným prezidentem v ČR, nakolik se jeho volba lišila pouze tím, že mohli volit všichni občané ČR s volebním právem, zatímco pánové Havel a Klaus byli zvoleni demokraticky zvoleným parlamentem. Ono to jinak nešlo, protože pravidla byla dána. 

Pokud bych totiž připustil, že pan Zeman je prvním "demokraticky" zvoleným prezidentem ČR, pak by nutně předchozí prezidenti nemohli být zvoleni "demokraticky".

Navíc: Možná není podstatné, zda je prezident zvolen přímo nebo prostřednictvím zastupitelského sboru (ostatně i v USA jde při prezidentské volbě o volbu nepřímou, neboť se ve skutečnosti volí volitelé), ale podstatné je, jak ten který prezident vystupuje a působí na veřejnosti. - A zde je otázkou, zda je pan prezident Zeman tou správnou osobou...

Ale co se dá dělat. Ono vybrat si z těch kandidátů, kteří byli "připuštěni" k volbám, bylo opravdu dost složité. Ve finále pak měl člověk možnost volit mezi extrovertem Zemanem a spícím Karlem...

Snad při příštích volbách budeme mít možnost si vybrat z lepších kandidátů.

PS: S červenými kartami souhlasím - i když to bylo organizované, mělo to nápad. S vajíčky a dalšími nízko letícími předměty nesouhlasím. - To opravdu není argument.

1 0
možnosti
MM

Kdy jindy, než teď? A proč ne zrovna  teď?

2 0
možnosti
MS

Ještě větší podlost ovšem je, když  p r e z i d e n t  r e p u b l i k y  dva dny před vyvrcholením oslav státního svátku  z e s m ě š n í  jeden z důvodů jeho konání, když z brutálního zásahu pohotovostního praporu SNB a červených baretů udělá akci dobromyslných obtloustlých milicionářů s pendreky na prsou a směje se tomu jako jelito. A pak má v sobě ještě tu drzost a pokrytectví a jde k této akci odhalovat pamětní desku. :-/

8 2
možnosti
Foto

Chybí tu pojistka - odvolatelnost kohokoliv, kdo se zpronevěřil svým voličům. V USA to existuje, dokonce i celoživotně zvolený soudce může být odvolán. Samozřejmě že to má přísná pravidla, aby této možnosti nikdo nezneužil.

Kromě toho je v demokratických státech zvykem, že politik, který nějak "uklouzne", sám odstoupí. Už jen proto, aby nekazil pověst straně, která jej delegovala.

Kdežto u nás je politická scéna plná lidí naprosto nekompetentních (morálně i odborně), a ještě k tomu zapletených do mafiánských kšeftů.

To, co si pod pojmeme demokracie představujete Vy, je podle Kryla DEMOKRATURA, podle mne DEMAGOKRACIE nebo pseudodemokracie.

6 1
možnosti
ZB

To, že byl prezident zvolen přímou volbou u Vás znamená, že by celých pět let měli lidé s pokorně skloněnou hlavou respektovat vše co prezident dělá a jak se chová? To je opravdu divná logika.Lidé nemohou protestovat?Pokud to dělají ve státní svátek, mělo to svůj důvod.Jak časový, tak i z hlediska obsahu státního svátku.

10 1
možnosti
JR

Demokracie je mimojine i o tom, ze mohu kdykoli vyjadrit nesouhlas s pocinanim verejnych cinitelu a nebudu ya to perzekuovan. Je videt, ze pojem demokracie Vam nic nerika a desi me, ze takovy lide jsou v oplitice. Jen pro upresneni, ja respektuji to, ze MZ byl zvolen prezidentem, ale uz nemohu respektovat jeho ciny - stabilizace spolecnosti dle Ciny, dehonestace 17.listopadu................

10 1
možnosti
JH

Nesouhlasím. Stejnou logiku, totiž že byl president zvolen a basta, použil i hrad. Ovšem pak by lidé kromě voleb neměli žádnou šanci mezi volbami vyjádřit svůj názor a mohli jen trpně přihlížet, co politici s jejich zemí dělají. Je dobře, že se někdo ozval, a že to bylo hlasité.

12 0
možnosti
  • Počet článků 361
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2478x
Manažer a spolumajitel obchodní společnosti a místostarosta obce Všechlapy u Nymburka. Člen předsednictva politického hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) prosazující přímou demokracii, patriotismus, vymahatelnou odpovědnost politiků a národní zájmy. Mé motto: "Pesimismus a skepse nevadí. Lepší je ale hýřit optimismem!" www.radekrozvoral.cz

Seznam rubrik